איזה באסה...

אור685

New member
איזה באסה...

סוף סוף נכנסה בי המוטיבציה ללכת לחדר כושר. בתור פדלאה מוצהרת,זה ממש רגע היסטורי. באזור שלי יש רק אחד כזה ,השאר-לפחות חצי שעה נסיעה.אז הלכתי היום לשם לברר. ומה מסתבר? שסגרו אותו! מה יהיה ? חשבתי שאם אני אתחיל לעשות ספורט,אני אצא מהמצב הזה שאני נמצאת 3 חודשים , בערך באותו משקל, ושוב-אכזבה. טוב נראה מחר בשקילה מה מצבי. מקווה שירדתי משהו סוף סוף. לילה טוב

לפחות הקיץ מתקרב בצעדי ענק (ע"ע סו"ש הקרוב) מה שאומר שאין בעיה לעשות הליכה בחוץ כל יום, אז גם זו התחלה. נגן MP3, זוג אוזניות, ואת מסודרת. קדימה לדרך! (אה, זה גם יוצא הרבה יותר זול מחדר כושר אז כבר חסכת ../images/Emo3.gif)

אולי תנסי הליכה?

נעים בחוץ (אמרה זו שרק מתכננת ועוד לא עשתה זאת...) ברצינות - קבעתי למחר בערב לצאת לצעידה - מקווה לא לאכזב את עצמי...

jesie12

New member
../images/Emo45.gifכרגע חזרתי היה ממש נעים

הלכתי עם חברה קרוב לשעתיים וחצי לאחרונה יוצא שכל ערב אני בפעילות כלשהי או ריקודים או הליכה , לפעמים שניהם יחד ההרגשה ממש טובה, ממש ממליצה הארוחה האחרונה שלי היתה ב14:00 בצהריים

jesie12

New member
אני בדיוק בהתלבטות אם לאכול משהו

או ללכת לישון

אני תמיד קצת רעבה אחרי כזאת פעילות פיזית יש לי צורך קצת למלא מצברים, אז אני אוכלת דברים קלים כמו איזה חטיף גרנולה קטן שלא "עולה" הרבה. אבל אם את לא רעבה אז לכי לישון וסגרי לך אחלה יום! ../images/Emo13.gif

אור685

New member
ניסיתי והחזקתי מעמד חודש...

יש כמה סיבות שרציתי חדר כושר. 1-כדי לעבוד על השרירים בכלל ,כל הגוף,ולא כמו בהליכה שזה רק לרגליים(בעיקר). 2- לא יודעת למה אבל נראה לי שבעבודה בחדר כושר שורפים יותר קלוריות מאשר בהליכה. 3-אולי אם אני אשלם על מנוי ל10 שנים הקרובות מראש,לא תהיה לי ברירה ואני אצטרך לבוא כל פעם ולא להפסיק.

זה דווקא לא כל כך מדויק השילוב האופטימלי הוא גם פעילות אירובית (הליכון, חוג אירובי או מדרגה וכדומה) וגם פעילות אנאירובית לשרירים. עבודה על השרירים משתלמת לטווח הארוך ולאו דווקא לטווח הקצר, כי בטווח הקצר פעילות אנאירובית שורפת הרבה פחות לדקה מאשר פעילות אירובית. וגם צריך לקחת בחשבון שהרבה פעמים עולים במשקל כשמפתחים שרירים כי מסת השריר עולה. אבל מרוויחים שני דברים - גוף מעוצב נראה אחרת ופשוט הרבה יותר טוב, הרבה פחות מתדלדל. דבר שני, קילו שריר שורף בעת מנוחה הרבה יותר מקילו שומן, כלומר שכשיש לך יותר שרירים, הגוף שלך שורף מעצמו יותר גם כשאת לא עושה כלום. אבל קחי בחשבון שלוקח הרבה זמן להגיע לזה וצריך התמדה. בתור אחת שהייתה המון המון המון שנים חולת חדר כושר (עד שנולד הבן...) אני גם מקנאה וגם מחזקת את ידייך כן למצוא לך מקום שיהיה לך נוח וכיף להגיע אליו. בהתחלה אולי תכריחי את עצמך, אבל אחר כך זה פשוט ממכר, נהיה הרגל, וקשה מאוד לוותר על זה. ואם תצטרכי מדי פעם איזו בעיטה בטוסיק כדי להמשיך ולהתמיד, יש לי שתי רגליים פנויות ושתיהן מתנדבות ../images/Emo6.gif בקיצור, אל תוותרי, שווה את זה אם יש סבלנות ואורך רוח. זה גם עושה פלאים לאנרגיות ולמצב הרוח. הקנאה נוזלת לי מהאוזניים אז אני אפסיק לחרטט כאן ועכשיו ../images/Emo3.gif

אור685

New member
תודה על ההסברים.נראה לי שאת מומחית בענין,

אני לא הולכת על האופטימלי אלא על הריאלי... ועל ההתמכרות שמעתי. כמה שנים צריך להתאמן יום יום כדי להתמכר? ד.א.-לא הבנתי על מה הקנאה. אפשר הסבר?

הקנאה היא כי גם אני נורא רוצה לחזור ואין זמן. פשוט אין זמן. ניסיתי כמה פעמים ובזבזתי המון כסף על מנויים שפשוט עברו וחלפו להם עם הזמן ללא שימוש. בלית ברירה ויתרתי עד שהילדים יהיו קצת יותר גדולים ../images/Emo6.gif אני לא יכולה להגיד לך עובדתית על זמן עניין ההתמכרות, אני חושבת שזה מאוד אישי. אני יכולה אבל להגיד לך מה עזר לי להקים את עצמי מהספה בימים שלא התחשק לי ללכת - הייתי עוצרת לדקה ומדמיינת קודם כל את ההרגשה המעולה שתהיה לי בסוף האימון (גם פיזית וגם מנטאלית, שלמרות הקושי לא ויתרתי והלכתי) ואחר כך הייתי מדמיינת את ההרגשה המחורבנת והמזופתת שתהיה לי בסוף היום, אם אני לא אקום ברגע זה ואלך לחדר כושר, הרגשה של אכזבה מעצמי, שהתעצלתי, שיכולתי אחרת ולא עשיתי. לרוב זה עשה את העבודה, ובחרתי בתחושה הטובה. אני לא זוכרת כמה זמן לקח לי "להתמכר" אבל אני חושבת שברגע שרואים תוצאות, זה נותן פוש אדיר להמשיך. כמה זמן לוקח לראות תוצאות? זה כבר תלוי בהמון דברים כמו כמה פעמים בשבוע הולכים, ומה בדיוק מגדירים "תוצאות", כי "תוצאה" יכולה להיות שעלית במשקולות, שאת מצליחה לעשות יותר סטים, ששינו לך תוכנית כי התוכנית קלה מדי. לא בהכרח תוצאות חייבות להיות שאת פתאום נראית כמו גלית גוטמן ../images/Emo6.gif ואם אני נשמעת כאילו אני מבינה בעניין ../images/Emo3.gif זה רק בגלל שאני באמת מאוד אוהבת את זה ומאוד מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה להחזיר את זה לחיים שלי כבר 3 שנים. אבל כמו שכבר אמרתי, גג 10 שנים וחזרתי... ../images/Emo6.gif

DANIELI06

New member
אני לפעמים עושה ספורט עם דיסקים מול

הטלויזיה, אירובי או פילאטיס. זה בימים שלא בא לצאת מהבית... יש כל מיני.

לילית462

New member
איזה באסה. אבל אפשר לעשות דברים אחרים

מה עם פילאטיס / עיצוב / יוגה / התעמלות אחרת לנשים או שחיה... תמיד אפשר לצעוד, לא צריך בשביל זה כלום ואומרים שזה הספורט הכי טוב בכלל ובמיוחד לדיאטה.
מבינה את האכזבה שלך

למעלה