אפשר להביע דעה?!
אני חושבת שיותר טוב שנוער משוחח כאן בפורום, מאשר המבוגרים. לנוער בקיבוץ יש השפעה מאוד קטנה, ויש אפילו נוער שיש לו מאוד חוסר ידע בנושא הקיבוץ של פעם, הקיבוץ של היום, ההפרטה, השכר, הערכים וכו'. לפי דעתי- הקימו את הפורום לא למטרה שהוא יהיה של המבוגרים, ובטח לא למטרה שהוא יהיה של הילדים. הקימו את הפורום הזה לכולנו. לקיבוצניקים כאחד. מה שכתבת כאן, "גיליתי פורום של ילדים שמתעסקים בהבלי (הבדלי?) ילדות ובגרויות" ממש לא עושה אותנו פורום של קיבוצניקים כאחד. זה רק גורם לנו להגיע למצב שבו אנחנו (הנוער) בודק את עצמו איפה הוא טעה ואיפה כדי לו לשפר כדי שהמבוגרים (אתה או אנשים אחרים) יוכלו גם להינות באותה המידה שאנחנו נהנים כאן בפורום. וחוץ מזה שזה גם גרם לחלקנו לכעוס... אני חושבת שזאת ממש התנשאות מה שכתבת. אני בת 16, ואני גרה בקיבוץ שאין בו עוד הפרטה מלאה (מקווה שגם ככה ישאר). הנוער בקיבוץ שלנו מאוד מתעניין במה שקורה, ונכון, אנחנו גם מתעניינים בבגרויות ובשאר "השטויות" של הנוער בגילנו, אבל מה לעשות? אנחנו נוער ומותר לנו. ואני אחזור שוב על מה שכתבתי בהתחלה: בעייני הרבה יותר חשוב שנוער ישוחח כאן על בעיות הקיבוץ והבעיות שלו בכלל, מאשר המבוגרים, שלהם יש את המקום שלהם לדבר על הבעיות שלהם בקיבוץ ובכלל.