איזה אושר

ycyclop

New member
איזה אושר

היום נודע לי שבמגזין spielbox האחרון (#4/2012) ישנה כתבה קצרה על משחקי print and play ונראה שזו תהיה סדרה של כתבות.
בעקרון הכתב ממליץ על משחקי PnP למי שמחפש משחקים חדשים כל הזמן ומציע קצת משחקים בלי המלצה ישירה, רק הוא כותב שיש משחקים מצויינים, טובים מאוד וגם גרועים, אבל גרועים לא יופיעו בכתבות ולא פעם PnP יותר טובים ממשחקים שמיוצרים על ידי חברות.

הכתבה הראשונה פרוסה על שני עמודים עם הקדמה קצרה וחמישה משחקים מוסברים בקצרה, אחד מהם שלי. בהחלט עשה לי את היום.

regex

New member
כבוד...

באיזה משחק מדובר?

רציתי גם לציין שבניגוד לרוב האחרים, כאשר SPACE JUNKYARD פורסם מסחרית לא הורדת את גירסת ה PNP מ BGG - ועל זה מגיע לך כל הכבוד.

ycyclop

New member
פרטים

המשחק הוא rolling courts שקיבל ביקורת טובה מהשחקן היחיד שכתב ביקורת עליו. לצערי עם כמות ה-PnP שיש כיום אני לא מצליח ליצר מספיק חשיפה למשחק כי אני חושב שהוא טוב לפחות כמו island trader שבעיני יותר טוב מ-space junkyard

לגבי space junkyard מעשית אין שום פגיעה בחברה מסחרית עם נשארים הקבצים אינלין. כמה אנשים כבר יעדיפו להדפיס את המשחק ולא וקנות אותו? זה רק עושה רושם טוב להשאיר את הקבצים. זה הטיעון שהעלתי בפני החברה והיא קיבלה אותו. לקח בערך חודש של דיונים אבל בסוף קיבלו את דעתי.

regex

New member
הערה על פרטים

כמו שאתה אומר זה לא סיפור גדול להשאיר את הקבצים, אבל צריך לשכנע, ואני מניח שהרוב לא רוצים להסתכן. וכאן נמצא ההבדל - בכ"ז אתה שמת את המאמץ ואחרים לא.

לגבי ROLLING COURT - אני צריך לשחק אותו שוב. ראיתי שהוספת פעולות וקצת הבהרות.

3 הערות קצרות לחוקים:
- אולי כדאי לכתוב את הסדר שבו דברים קורים בתור - למשל לא ברור מהחוקים מתי אוספים כסף מהמכרות ("אחרי שכולם סיימו להטיל קוביות" זה לא תיאור מדוייק - בפועל זה אומר שזה בסוף המשחק!). אני מציע לתת סיוע לזה בלוח (סמן שמזיזים וכו)
- רצוי לתת ביטוי לפעולות על הלוח עם סמנים או איזו שיטה לשמור על הסדר של הדברים (לקבל סמנים שמניחים וכו)
- מושב זה SEAT ולא SIT - או שלא הבנתי את הכוונה?

גדי

ycyclop

New member
תגובה

1: אני משאר שאני יכול לעשות עוד מעבר ועוד הבהרות לחוקים של המשחק וכדי שאני אעשה את זה בקרוב. כסף מהמכרות לוקחים בסוף התור אחרי שכולם סיימו להטיל קוביות עבור התור הספציפי.
2: אני לא גרפיקאי ופחדתי להעמיס את הלוח עם עוד מידע גרפי
3: Seat אכן, צריך לעשות גם מעבר לשנוי ולא רק תיקון בהסברי החוקים. תודה

הליגה

New member

למעלה