קצת סדר בבלאגן...
אפריליה RX- יובא לארץ במשך שנתיים בלבד. ב 96-97 וזהו. דבר המגביל את הסיכוי להשארות דגמים כאלה במצב טוב.. האפריליה נראה פצצה, טוב לנסיעות דאווין לבית ספר וחזרה.. לא לשטח בכלל, הן מבחינת אמינות* והן מבחינת כח, וביצועים..(או כמו שאמרו כאן גם פלסטיקים וכו´..) הDT של ימאהה- מיובא ללא הפסקה (אני כמעט בטוח..) משנת 93, "מוטו" אומרים שהוא חלש ולא מתאים לשטח, אני אומר, או יותר נכון, הוכחות בשטח ת´אכלס, הדיטי, עם שיפורי מתלים כאלה או אחרים, יכול לתת תמורה סופר סופר סופר אטרקטיבית בשטח לרוכב מתחיל אשר לא חפצה נפשו בקפיצות מוטוקרוס אלא באינדורו סלעים, שבילים ושאר ירקות. הדיטי, והTS של סוזוקי, מתברכים בסופר-אמינות*, בהספק זהה של 7.2 כ"ס כל אחד.. הTS של סוזוקי, כלי טוב, נחמד, אמין , ושאר ירקות.. לא בנוי לקפיצות וכו´.. (סקירה מעמיקה בפול-גז..) אבל ברקסים קטסטרופה, ומתלים קדמיים גם.. (במיוחד שכליםן אלו עברו הזנחה רבה מאד, חייב טיפול כולל במתלים ובשאר חלקים מועדים לפורענות..) אחיו הגדול של הTS- הRMX לבית סוזוקי, אחלה כלי. אדם יכול לספר לך עליו, יש לו כזה.. אמנם קצת משופר, אבל עדיין בסדר..
עם מנוע זהה לTS, מתלים משופרים ומבורכים יחסית, ולוק פצצתי. שטח ורק שטח? SENDA, של דרבי.. החדשים בלבד.. היישנים סבלו מבעיות מכאן ועד מחר.. ממתלים ועד מנוע.. החדשים לעומת זאת, הם אחלה כלי למתחילים.. אבל שמעתי שמועה שאם קופצים איתם קפיצות גדולות, הם נוטים לפרוק זרוע אחורית ובולם אחורי בפרט.. כמובן שקיימים הKTM 50 וה BETA RR.. שהם בערך אופנוע זהה.. , האמינות שלהם. לא יודע.. היה לחבר שלי בטא שלא עצר.. לעומת זאת יש כאלה שנשפכים.. אבל זהו כלי שטח טהור..! כל 50 סמ"ק ייתן תמורה בשטח, חלקם יותר, חלקם פחות, כל עוד לא ינתקו הגלגלים לזמן רב מהאדמה.. אני, אם הייתי רוצה רק שטח, והיה לי תקציב זעום של 4000 ש"ח נגיד? הייתי הולך על DT או TS ודואג לשיפורי מתלים.. הDT בעל עדיפות משום שיש לו בלמים הרבה יותר טובים, וזה, הכרחי.. וקצת על אמינות*- אמינות היא פונקציה של הספק- טיפולים- ואחזקה שוטפת.. מנוע "אמין" של TS, מוציא 7.2 כ"ס. מנוע אמין באותה מידה של SENDA מוציא 8.5 כ"ס. כמובן שבשביל לשמור על אמינות הסנדה, יידרשו טיפולים יותר תכופים, ו\או במתכונת שונה מאשר טיפולים לTS.. קיים גם ההונדה CRM, אך איני יודע דבר עליו.. עמך הסליחה.. קח בחשבון שאם אתה קונה כלי שנת 95 בערך, סביר להניח שהבלאי הטבעי יעשה את שלו, ואתה תצטרך במוקדם או במאוחר להחליף לו סט אטמים קומפלט.. (סיפור לא כל כך זול בכלל..) אז כדאי כלי כמה שיותר חדש..כמובן, במסגרת התקציב.. ואם הבנתי נכון, ותקציבך עומד על 4000 ש"ח, קנה DT, שפר מתלים, וסע לשלום.. גם TS ייתן תמורה, אבל יהווה סכנה ודרישה בטכניקות עצירה וירטואוזיות בכביש.. איני משוחד לשום כיוון.. להפך.. היה לי TS.. וכמובן.. אם יש תקציב לך על RMX או סנדה.. טפל בו טוב, והוא יחזיר לך אהבה. סטיב