איזה אופנוע עדיף?

• פותח הנושא im2
  • פורסם בתאריך

im2

New member
איזה אופנוע עדיף?

יש לי שאלה איזה אופנוע עדיף? אני רוצה לקנות אופנוע שטח 50סמ"ק, ואני מתלבט בין DT ל אפריליהRX שטח. אני רוצה לדעת מה יותר כדי לקנות מבחינת אמינות ותקלות. אני רוצה לדעת מה יותר כדי לקנות מבחינת נסיעה בשטח ובכביש. אני רוצה לדעת מה יותר כדי לקנות מבחינת מחיר ושווי של הכלי. תודה מראש אוהד דוד.

adam_a

New member
שלום

לאפריליה RX יש מנוע (יחסית*) לא ממש אמין וגם חלפים אין בשפע והסחירות שלו נמוכה. ל DT יש מנוע אמין (יחסית*), חלפים יש בשפע וגם יש לו סחירות גבוהה, הוא מתאים יותר לשימושי כביש בגלל מתלים יחסית רכים ושלדה חלשה (אך שימוש שטח אפשרי אם אתה מוכן להיכנס להוצאות של תיקונים וחלפים). שקלת את ה TS/W או את ה RMX של סוזוקי? או את הסנדה של דרבי? אתה יותר מעוניין באופנוע לכביש (עם ירידות מתונות לשטח) או לאופנוע שטח נטו? *אמינות היא דבר יחסי, כל כלי שתטפל בו במסירות ובאהבה יהיה אמין אדם

im2

New member
תגובה...

אני מעוניין באופנוע נטו שטח. ובמכיר לא גבוה. אולי יש לך איזה אופנוע למכור? או למישהו שאתה מכיר? ממולץ מאזור חדרה(מרכז). איזה סכום של הוצעות יש לאפריליה ממוצע לשנה? ונראה לי בגלל שהמחיר שלו נמוך, אז כך גם החלקים החלופים. את האמת אני רוצה גם "פוזה" של אופנוע יפה וחזק.

סטינקי

New member
תדע לך...

לדעתי מבין ה-50 סמק האופנוע הכי יפה הוא RMX או TSW ה-DT הוא קטן מאוד קטן ובכלל נראה כמו צעצוע . TSW הוא גדול,מסיבי,ואמין... אפריליה RX אופנוע נחמד... אך! הפלסטיקה שלו חלשה,כשהוא פעם אחת (הרבה אבל הרבה יותר ) יפול לך על האדמה,יש סיכוי גבוהה שהפלסטיקה שלו תסדק,ובמקרה הגרוע ,אפילו תשבר! ופלסטיקה היא עיניין יקר... אם אתה שואל אותי. TSW הוא ה-אופנוע בשבילך... מאיפה אתה אגב? אמרת איזור חדרה...אני מאור עקיבא מכיר לא?

STIVENZ 426

New member
קצת סדר בבלאגן...

אפריליה RX- יובא לארץ במשך שנתיים בלבד. ב 96-97 וזהו. דבר המגביל את הסיכוי להשארות דגמים כאלה במצב טוב.. האפריליה נראה פצצה, טוב לנסיעות דאווין לבית ספר וחזרה.. לא לשטח בכלל, הן מבחינת אמינות* והן מבחינת כח, וביצועים..(או כמו שאמרו כאן גם פלסטיקים וכו´..) הDT של ימאהה- מיובא ללא הפסקה (אני כמעט בטוח..) משנת 93, "מוטו" אומרים שהוא חלש ולא מתאים לשטח, אני אומר, או יותר נכון, הוכחות בשטח ת´אכלס, הדיטי, עם שיפורי מתלים כאלה או אחרים, יכול לתת תמורה סופר סופר סופר אטרקטיבית בשטח לרוכב מתחיל אשר לא חפצה נפשו בקפיצות מוטוקרוס אלא באינדורו סלעים, שבילים ושאר ירקות. הדיטי, והTS של סוזוקי, מתברכים בסופר-אמינות*, בהספק זהה של 7.2 כ"ס כל אחד.. הTS של סוזוקי, כלי טוב, נחמד, אמין , ושאר ירקות.. לא בנוי לקפיצות וכו´.. (סקירה מעמיקה בפול-גז..) אבל ברקסים קטסטרופה, ומתלים קדמיים גם.. (במיוחד שכליםן אלו עברו הזנחה רבה מאד, חייב טיפול כולל במתלים ובשאר חלקים מועדים לפורענות..) אחיו הגדול של הTS- הRMX לבית סוזוקי, אחלה כלי. אדם יכול לספר לך עליו, יש לו כזה.. אמנם קצת משופר, אבל עדיין בסדר..
עם מנוע זהה לTS, מתלים משופרים ומבורכים יחסית, ולוק פצצתי. שטח ורק שטח? SENDA, של דרבי.. החדשים בלבד.. היישנים סבלו מבעיות מכאן ועד מחר.. ממתלים ועד מנוע.. החדשים לעומת זאת, הם אחלה כלי למתחילים.. אבל שמעתי שמועה שאם קופצים איתם קפיצות גדולות, הם נוטים לפרוק זרוע אחורית ובולם אחורי בפרט.. כמובן שקיימים הKTM 50 וה BETA RR.. שהם בערך אופנוע זהה.. , האמינות שלהם. לא יודע.. היה לחבר שלי בטא שלא עצר.. לעומת זאת יש כאלה שנשפכים.. אבל זהו כלי שטח טהור..! כל 50 סמ"ק ייתן תמורה בשטח, חלקם יותר, חלקם פחות, כל עוד לא ינתקו הגלגלים לזמן רב מהאדמה.. אני, אם הייתי רוצה רק שטח, והיה לי תקציב זעום של 4000 ש"ח נגיד? הייתי הולך על DT או TS ודואג לשיפורי מתלים.. הDT בעל עדיפות משום שיש לו בלמים הרבה יותר טובים, וזה, הכרחי.. וקצת על אמינות*- אמינות היא פונקציה של הספק- טיפולים- ואחזקה שוטפת.. מנוע "אמין" של TS, מוציא 7.2 כ"ס. מנוע אמין באותה מידה של SENDA מוציא 8.5 כ"ס. כמובן שבשביל לשמור על אמינות הסנדה, יידרשו טיפולים יותר תכופים, ו\או במתכונת שונה מאשר טיפולים לTS.. קיים גם ההונדה CRM, אך איני יודע דבר עליו.. עמך הסליחה.. קח בחשבון שאם אתה קונה כלי שנת 95 בערך, סביר להניח שהבלאי הטבעי יעשה את שלו, ואתה תצטרך במוקדם או במאוחר להחליף לו סט אטמים קומפלט.. (סיפור לא כל כך זול בכלל..) אז כדאי כלי כמה שיותר חדש..כמובן, במסגרת התקציב.. ואם הבנתי נכון, ותקציבך עומד על 4000 ש"ח, קנה DT, שפר מתלים, וסע לשלום.. גם TS ייתן תמורה, אבל יהווה סכנה ודרישה בטכניקות עצירה וירטואוזיות בכביש.. איני משוחד לשום כיוון.. להפך.. היה לי TS.. וכמובן.. אם יש תקציב לך על RMX או סנדה.. טפל בו טוב, והוא יחזיר לך אהבה. סטיב

adam_a

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה

בנוגע ל CRM של הונדה, ייבאו אותם רק לשנה אחת (97´) זה אופנוע מאוד נמוך יחסית וממש לא נוח לבעלי קומה (1.70 ומעלה). זהו אופנוע שמתאים מאוד לשטח מבחינת מתלים ושלדה, אך כאמור, לא תמצא כלים כאלו במצב שמיש+. בנוגע ל RMX, כמו שאמר השזיף, אותו מנוע מקורר מים של ה TS/W, מתלים מבורכים יותר, בלמי דיסק מקדימה ומאחורה. אם צמיגים נאותים יתן תמורה חביבה בשטח אבל עדיין לא כמו אופנוע שטח יעודי (ק.ט.מ או בטא). לדעתי האישית ה RX הוא אופנוע שיעשה לך הרבה כאב ראש ואם חו"ח אחד החלקים יתן את נשמתו ולא יהיה אותו בארץ אז תצטרך להזמין מחו"ל... (ורוב הסיכויים שלא יהיה את החלק המדובר)- כתוב מנסיון (וכאב ראש) של מכר שלי...
אדם

STIVENZ 426

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהבהרה:../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

הכינוי "שזיף" ניתן לאצילון 426 ע"י האחת, והיחידה, היפה בבנות היער, הלא היא היועצת
החינוכית.. כל שימוש שיעשה בכינוי "שזיף" אשר לא יעשה ע"י היועצת
החינוכית בכבודה ובעצמה, דינו של המשתמש יהיה סקילה במשקולות כידול של אופנוע כביש ספורטיבי כלשהו, או יחוייב להלן באכילת שאריות צמיגי סליקס אחרי ברןאאוט.. (תועבה). וייתלה בכיכר היער ע"י שרשרת טיימינג (או רצועה) של פיח-נוע מרובע פעימות טהור. ראו הוזהרתם!!
סטיב

Mtntz

New member
ממש לא נכון[לגבי הסי אר אמ!!]

היה לי כלי כזה במצב ממש מצויין וזה לא היה מזמן(חודש בערך) וראיתי לא מעט כלים שלא ירדו בחיים שלהם לשטח..אולי איזה שביל מסכן ובנוסף לכל זה יש מספר כלים בארץ שעלו לכביש רק ב99 אז שווה לחפש!!!

STIVENZ 426

New member
יכול להיות..

יכול להיות גם RM שנת 89 (או משהו כזה..) במצב פצצה.. הכל תלוי בטיפול בכלי ובשימוש שלו מול היעוד שלו.. ללא ספק קיימים כלים כאלה במצב טוב. אבל לך תמצא אחד.. סטיב

סטינקי

New member
סקירה קלה...וגם אי הסכמה ...

ביררתי קצת בשבילך על אופנוע שטח.... KTM אופנוע שטח חזק ואמין יחסית...פרינג חזק,היגוי טוב בולמים טובים ומתלים טיפה רכים מידי,לא גבוהה (אני לא זוכר את הגובהה ,אני חושב שבערך 1.76) BETA RR אופנוע טוב,חזק ,אך! חלקים אין בשפע,מתלים רכים יותר מידי! פריינג חזק ומסיבי,מנוע טיפה חלש,סך הכל אופנוע סבבה.. לגביי הסנדה אני לא מסכים עם סטיבנס,סנדה היא ממש חלשה,פלסטיקה פשוט גרועה,מתלים קשים מידי,ובעיות נונסטופ במנוע,ממקור מהימן ,לא כדאי להשקיע את ה-15 אלפיות באופנוע שלא יתן תמורה ראויה לכסף,עדיף כבר לקנות את ה-אופנוע,RMX במחיר של 13 זעומים,ואף להוסיף ציוד מיגון טוב בשני אלפיות ולהגיע למצב טוב יותר משל הסנדה.

CRSSSS

New member
אחרי שכל ילדי ה 50CC קפצו תקשיב טוב

TS וRMX אמינים !!! לא מהירים ואפילו קצת חלשים DT נמוך טס על הכביש ושיפור קטן יהפוך אותו לאופנוע שטח מעולה!!! RX תחפש בצבע כחול כדי שתוכל לזרוק אותו לים !!!! CRM כלי נמוך לא מהיר במיוחד אבל עצבני בשטח KTM לא מומלץ למרות KTM הם בדרך כלל אופנועים מעולים ה 50 יצא על הפנים רק אם יש לך ידע במכונאות תרכוש אותו BETA הוא אותו דבר אבל קצת יותר יפה!!! שיהיה בהצלחה CRSSSSSS

STIVENZ 426

New member
תגובה לסטינקי ולCRSS..

סטינקי- BETA וKTM 50 הינם אותו אופנוע, צביעה שונה. עוד לא היה חלק אחד בקטמ שלא התאים לבטא. CRSSSS.. בשביל להפוך את הדיטי לאופנוע שטח מעולה תצטרך קצת יותר משיפור קטן. אבל זה בטח דבר של מה בכך לתותח שכמוך.. אחרי הכל לא כל אחד (או שמא- אף אחד?!) יכול לשפר TW ולהפכו לתפלץ גורס דיונות..
ושוב- BETA יותר יפה מKTM? טעם אישי, וצביעה שונה, בתכלס אותו אופנוע.. ואמינות- דנו בזה כבר.. עד כאן להיום. סטיב

סטינקי

New member
סטיב אל נא תכעס!

נכון,שבטא וKTM הינם "אותו" אופנוע...החלקים אכן מתאימים (לרוב) אך כמו בכל דבר שקיים,תמיד יהיה שינוי ,אני פירטתי את השינויים הברורים לעין ולגוף האדם,אתה מבין יותר ממני,ואני מכבד אותך על כך פשוט אני אומר לך שניסיתי את שתיהם והם דיי שונים.

Mtntz

New member
לסטינקי

בטא RR50 והקטמ 50 זהים!! אולי לא מבחינת הפלסטיקה אך בטא היא החברה שייצרה את הקטמ 50 בשנים 96-97 בעבור הכתומים וכשאלו לא רצו יותר בהמשך הייצור בטא ייצרה עוד מודל אחרון(98...) והוא נקרא בטא RR!!!!!!!

BETAMOTO

New member
סטינקי.. בטא עד עכשיו מייצרת את הRR

פשוט לא מייבאים אותם לארץ

לדעתי ../images/Emo91.gif

היה לי DT אופנוע נחמד להתחלה בלבד לפני כמה חודשים עשיתי תאונה קשה איתו
. ואז בשיא טימטומי הכנסתי את האופנוע למוסך ועשו לי תיקון על סך:11 אלף שקלים! יותר מהמחירון שלו!. (היה לי DT 2001). גיליתי שהאופנוע DT הוא חלש וכל זעזוע הוא מתפרק! לכן לא כל כך הייתי ממליצה עליו. אפריליה הם אופנועים מקוללים (סליחה לכל אוהבי האפריליה)!. לא בגלל העיצוב שלו, כל ידיד שהיה לי ועלה על אפריליה עשה תאונה ומת!
. אז לא הייתי ממליצה עליו. לעומת זאת האופנוע RMX הוא נחמד הוא די אופנתי להמון בני 16 17 18 בעיר שלי (אילת) יש אותו. הוא די נחמד לשטח בעיקר לשלבי ההחתלה. לדעתי הוא אופנוע די נחמד. שיהיה לך בהצלחה של הגולשת211
. "הבלתי אפשרי הוא אפשרי, הוא רק לוקח קצת יותר זמן" שיהיה בהצלחה

למעלה