איזה אופנוע מפגר!!!!!

MexMex

New member
לא רק שהוא כחול...

הוא אפילו לא כחול
ויותר מזה, מיכוער כמו הלילה. פשוט מ-כ-ו-ע-ר. M.

MexMex

New member
רוצה רשימה להשוות?

חוצמזה, כל כך מיכוער פשוט לא תופס.

enigo

New member
והוא מעלה שאלה...

איך באמת מסתדרת משאבת בלם של אופנוע ספורט, כזו שמיועדת לספק נוזל לשני קליפרים מרובעי בוכנות, לפחות, עם קליפר אחד? האם מקבלים מהלך ידית אפסי שדורש, בהתאם, הרבה כח? אולי בכלל משאבה של GS היא המענה במקום כל המשאבות הרדיאליות?

MexMex

New member
כן.

התשובה היא לחלוטין כן. יעני, מהלך באמת אפסי, חוסר רגש נוראי, והפעלת כוח בעוצמה בלתי סבירה. קליפר בודד צריך משאבה של 13 או 14 מ"מ (ברינגר / מוטומסטר), או 16 מ"מ (ברמבו / ברינגר 6 בוכנות / ברייקינג). משאבת 19 מ"מ תהייה פשוט מגוחכת. עכשיו אני אפילו חושב שהאופנוע הזה עוד יותר מ-כ-ו-ע-ר. ואחרי שקראתי שהוא עשה POWDER COATING לרגליות, ויותר מזה, שהוא שילם על זה 45 דולר, אז ברור לגמרי שהיוצר הוא ממש ממש מפגר.
M.

enigo

New member
למה חוסר רגש?

הרי בד"כ כשמשהו הוא קל מדי, מאבדים את הרגש, וכשהוא קשה מקבלים יותר רגש (וכן, זו הרמה נוראית להנחתה...
). האם כאן הידית נהיית כל כך קשה שצריך להפעיל כח שהוא מעבר לרמות בהן יש רגש?

MexMex

New member
שוב כן.

אני מדבר על תזוזה של מ"מ או שניים בודדים. איזה רגש אפשר לקבל מדבר כזה? M.

enigo

New member
לפעמים את כל הרגש שבעולם...

(איפה הסוטים של פורום שטח כשיש כאלו הרמות, איפה?) בסיטרואן GSA שהיתה לאבא שלי התחושה היתה שהדוושה לא זזה בכלל, ועדיין היו טונות של רגש. ב-XK150 שנסעתי בה פעם לא היה בוסטר בכלל - דוושות מבטון אבל שוב, טונות של רגש. אולי שווה לבדוק את זה פעם...

MexMex

New member
נבדק, תאמין לי...

נבדקה משאבת 16 מ"מ על קליפר ברינגר. זוועת עולם. ועוד משאבה רדיאלית שאמורה להצטיין בענייני הרגש. אותה משאבה, היום אצל שחר, עם קליפר ברמבו (בוכנות יותר גדולות), עושה אחלה עבודה ללא טענות ומענות. אותה משאבה, אבל בקוטר 19 מ"מ (
) עם קליפר מוטומסטר. זוועת יקום שלם. M.

enigo

New member
איזה עוד אלמנטים מעניינים בMC?

אני זוכר חבר עם XR250 שגנבו לו את הכידון קומפלט ונאלץ להרכיב משאבת בלם של XT350. התוצאה היתה מפתיעה לטובה. כנ"ל חבר שהסב KLX (בלי R) לסופר ושם MC של KLE על הקליפר המקורי - שוב תוצאה טובה בהרבה מהמקור. איך בעצם אני מוצא נתונים של קוטר משאבה? אילו עוד נתונים מעניינים אותי, בהנחה שרדיאלית אני כנראה לא אמצא במחסן החלקים מפירוק של המוסך המקומי?

MexMex

New member
אין שום דבר יותר מעניין

מקוטר הבוכנה של הMC מול קוטר בוכנות הקליפר. היחס הזה בעצם מספר את כל הסיפור... משאבה רדיאלית תהייה ליניארית יותר ממשאבה רגילה בגלל צורת הלחיצה של המנוף על בוכנת הMC, אבל לא ממש מדובר בהבדל תהומי כל כך שמצדיק הוצאה מופרעת (MC חדש של הונדה [מטרקטורון דווקא] עולה 120 דולר לעומת 300 פלוס לרדיאלית של מגורה או ברמבו) (וברור שמדובר בכלל על יחסי שטחים ולא קטרים, אגב...) M.

enigo

New member
את התאוריה אני יודע, תודה ../images/Emo140.gif

אבל עובדה שיש מערכות עם קטרים זהים ובכל זאת אחת יותר "נושכת" השניה "בעלת רגש" וכן הלאה. קוטר הכי חשוב, בסדר. מה שני?

MexMex

New member
יש כמה...

- חומר הדיסק (ברזל נירוסטה וכל מיני תרכובות ביניים). ברזל נושך יותר ועוצר יותר טוב. נירוסטה נראה יותר טוב - חומר הרפידות (סינטר, אורגני, קרבון וכו'). לכל חומר תכונות משלו. M.

45degrees

New member
אניגו: ה"נשיכה" כאשר הקטרים זהים

נקבעת על ידי סוג הרפידה, צורת השחיקה שלה, וחומר הדיסק. אבל הסטיות האלה בין מערכות בלימה עם קטרים זהים הן מאוד קטנות, ולכן ניתן להתעלם מהן אלא אם אתה הולך על רכיבת מסלול. בעקרון - היחס ההידראולי - היחס בין הקטרים, הוא מה שקובע את התחושה בידית. הידית היא הדבר שמפעיל את משאבת ההגברה: MC. אם משאבת ההגברה דורשת יותר מדי אנרגיה, למרות שמהלך הידית סופי (אלא אם יש לך אצבעות של דוב נמלים), אזי הפעלת הידית דורשת המון כוח. היחס ההידראולי שיש לשאוף אליו הוא 1:23 עד 1:27. 27 - הגבול הרך. 23 הגבול הקשה. מחוץ לגבולות אלה המערכת לא תעבוד כמו שצריך. יוצאי דופן הם: משאבות רדיאליות יכולות להסתדר עם יחסי הגברה נמוכים מ 1:23, ועדיין להיות רכות ומלאות רגש. קליפרים 2 בוכנות מקיימים יחסי הגברה אחרים : בערך 1:12 נחשב סביר.

MexMex

New member
לא נכון. ממש לא...

בוודאות, על משאבה זהה, דיסק זהה אבל עם רפידות נסוג אחר (מעבר מאורגניות לסינטר) הניב מערכת בלימה שונה לחלוטין. ואפילו לא מדובר במהירויות מסלול. על אותה מערכת, דיסק בקוטר זהה, (מעבר לדיסק של ק.ט.מ. לוויב של בריקינג) הניב שוב, מערכת בלימה אחרת לגמרי. ההבדלים מאוד מאוד משמעותיים. M.

enigo

New member
זה גם מה שאני למדתי

המספרים יכולים לספר על עוצמה, לא על רגש. הרגש בד"כ תלוי בגורמים כמו רמות הדיוק בייצור החלקים, קשיחות הקליפר והעיגונים, צורת המעברים וכו'. תהיתי אם יש דברים בולטים, או שזה רק עניין של ניסוי וטעיה...

MexMex

New member
ניסוי ותהייה

התהייה היא בכמה רמות בלימה: - "למה אני מתעקש להוציא כל כך הרבה כסף על זה?" - "יש לי עכשיו יותר רגש, או שזה סתם נדמה לי?" - "סינטר? קרבון? אורגני? דאבל H?" - "מלא? מחורר? 310 מ"מ? 320 מ"מ? וויב?" - "13 מ"מ? 14 מ"מ? 16 מ"מ? רגיל? רדיאלי? מוזהבת?" דדדדדדדדדדדדדדדדדדייייייייייייייייייייייי

למעלה