איזה אבחון עדיף???

שירלי132

New member
איזה אבחון עדיף???

שלום לכולם, רציתי לדעת, מבחינת אבחון ADHD, מה עדיף/מה כדאי-פסיכיאטר ילדים, נוירולוג או שניהם? כמו כן, מבחינת טיפול ומעקב - למי כדאי לפנות? אודה על המלצות לאבחון וטיפול באיזור השרון (רעננה) בעיקר מקומות שעובדים עם קופ"ח מאוחדת. תודה שירלי

zivadina

New member
נוירולוג או פסיכיאטר?

באופן כללי אני ממליצה על פסיכיאטר ילדים, היות שהוא יודע לזהות את בעיות ההתנהגות שנלוות להפרעת הקשב, ויודע לעשות אבחנה מבדלת שתגיד אם הבעיות של הילד נובעות מבעיות רגשיות או מהפרעת קשב. לילדים שלי החלפתי 3 נוירולוגים שלא היו מעודכנים בהפרעת הקשב, עד שהגענו לפסיכיאטרית שאיננו מחליפים, למרות שאנחנו נוסעים אליה דרך חצי מדינה. אני חייבת לציין שיש נוירולוג אחד שאני כן סומכת עליו, וזה הנוירולוג שלנו, ד"ר עדי אדר, אבל הוא עובד בבאר שבע. הפסיכיאטרית של הפורום (ושל ילדיי) היא ד"ר איריס מנור, שמקבלת במכון "אניגמה" ברמת גן ובמרפאת "לגעת קשב וברכוז" בפתח תקווה. שתי המרפאות עובדות עם קופ"ח מאוחדת, לפי מיטב ידיעתי. אני ממליצה לך לברר בקופה שלך עם אילו מכונים/ רופאים היא עובדת לצורך אבחון הפרעת קשב, על מנת שתוכלי לקבל השתתפות באבחון.

bingolool

New member
אבחון

עד כמה שאני יודעת, מנהל מחלקת התפתחות הילד באסף הרופא הוא נוירולוג (השם שלו הוא ,נדמה לי,דר' שלמה אמיר לבנה..משהו כזה, שבעצמו סובל מהפרעת קשב ולוקח ריטלין..הוא נתן הרצאה מדהימה דרך קופת חולים.. לדעתי עדיף להתייעץ גם וגם..יש ספרים נהדרים בנושא (תחפשי באיזור פסיכולוגיה/הורות בחנויות ספרים).. מניסיון שלי נראה לי שהכי עדיף לאבחן אצל מספר גורמים מקצועיים (חשוב שגם אצל פסיכיאטר..וחשוב לא פחות הוא שגם את תקראי חומר בנושא יש מספר ספרים ממש טובים שיכולים לנסות לעזור לך להבין דברים... קחי בחשבון שאין בהכרח תפיסה אחת לבעיה וכל מומחה רואה זאת אחרת... בהצלחה

zivadina

New member
אני בעד לבחור בגישה שהכי מועילה

ולא לנדוד מגישה לגישה. היהדות אומרת: "עשה לך רב", והכוונה היא לבחור את המומחה שהכי נראה לך וללכת אחריו (עד שיאכזב אותך).

שירלי132

New member
תודה!../images/Emo51.gif

רק רציתי לומר תודה על העזרה, ההכוונה וההבנה! אני מוצאת כאן אוזן קשבת וכתף להניח את הראש ולהתעודד. גם ברגעים קשים, השיתוף כאן עוזר ומעודד. תמשיכו כך, אתם עושים עבודת קודש. שירלי

למעלה