"איזהו גיבור...."

לויכוח כזה יש בתפוז פורמים אחרים

למדתי את ספר התנ"ך , אתה מדבר על לימוד ושינון של התורה בעל פה , וכל מיני פוסקים למיניהן שאני לא מכירה
אני לא רבה ולא בת רב , בבית הספר לימדו אותי לקרוא את התנ"ך , ועליו נבחנתי בבגרות
לוקחת את הספר וקוראת וזה מאד ברור לא צריכה פרשנים , שהתפלפלו למה התכוון הכותב

לא לימדו אותי את כל כתבי הקודש שאתה מכיר , את זה לא מלמדים נשים בנות דורי בבתי הספר ,
האולפנות נוצרו אחרי זמני , אני הדור הקודם , לי , לא היה לי זמן ללכת לישיבה של בנות אני יצאתי לעבוד לפרנס משפחה !!!!
גם לסבים שלי לא ישבו בישיבות הליטאיות , הן הפשילו שרוולים ועבדו לפרנ משפחה , היו להם משפחות גדולות

, את הפלפול שלמדת במהלך השנים כי אתה גבר , ואתה בדור של המתפלפלים , אתה דורש לא במקום התאים
יש לי משפחה לומדת בישיבות , הם כן שירתו בצבא , אפילו היו קרביים , אז התיישבו בישיבות
אני הלכתי לעבוד כדי לפרנס משפחה , הנשים שלהן עובדות קשה כדי לקיים המשפחה הגדולה שיש להם ,
והם חיים בתנאים קשים , תלוים בעזרה של ההורים , שעובדים קשה כדי לעזור לדור של הלומדים לגדל את הנכדים
, הבנים הם עובדים בהוראה אפילו אחד מהם רב ידוע , אבל הפרנסה בדוחק , מזל שהאבא העובד ולומד עוזר לבניו ולבנותיו

אז תחסוך ממני את כל התשבחות על המפרשים ועל כל התורה שבעל פה שנכתבו במשך השנים ,
זה נעשה בדורות הקודמים שנתנו כבוד לתורה ולתנ"ך לא בדור הנוכחי של הרבנים שתורתם אומנותם !!!!!!!
אילו שהרסו לבחור בסיפור שסיפרתי למעלה את חייו , הוא מתבייש כי עליו יש אות קין בלא שהוא אשם
אותה חזרה בתשובה וישיבה בישיבה הרסה את אמו ואת אביו , פירקה את המשפחה , ואסון רדף אסון
וגם הוא חי היום במשפחה שהוא תלוי באשתו השניה המפרנסת אות, זה לא קיום זה פרזטיות לשמה ו

שהם ילכו לעבוד כמו רבי יוחנן הסנדלר , ילבשו מדים כמו בני משפחתי ויהיו חיילים קרביים ,
ואחר כך ילמדו מקצוע מפרנס חצי יום לפחות ורק אחר כך ישבו בישיבה כמו שעשו הקרובים שלי
אז אני אהיה מוכנה לכבד את הלומדים בישיבות, ותפלפלים ושוקעים בדפים הישנים על העולם שאבד וא קיים יותר

והנשים שלהן נקרעות ומפרנסות אותם , יולדות ילדים מגדלות מטפלות בילדים לבד
בשעה שהם יושבים ומתפלפלים על חשבון משלם המיסים עבודת הנשים שנקרעות תחת העומס של משפחה ענקית
שלא ניתן להאכיל אותם , או לחנך ותם לדרך ארץ שקדמה לתורה , הם זורקם אבנים בשבת שזו מלאכה לכל דבר ועניין

אז ורק אז אני אסכים לקרוא הסברים כמו שכתבת למעלה ,
עד אז התנ"ך הוא הספר המכתיב לי א ההתנהגות שלי בעולם שלי ,
תורתו של משה רבנו מספיק ברורה גם בלי הסברים מיותרים עבורי

ובקשה לי אליך חדל להגיב על דברי , זה פורום שונה ולא מקום בו אמורים לדבר על התורה וחוקיה

למעלה