איזדורפר, מי יודע?

איזדורפר, מי יודע?

במסגרת עבודת שורשים לבני בכיתה ז', האם למשהו יש מידע היכן אוכל לקבל אינפורמציה על מקור השם איזדורפר, העיר , אולי אף אוכל למצא קרובי משפחה דרככם. האם יש הבדל בין הפלגים אייזדורפר ל - איזדורפר (עם י' אחת) ? שהרי באנגלית נכתב זהה.
איריס אריזדורפר

friend9

New member
המלצה להנאה כפולה

ביקור ביד ושם בירושלים (לפחות בספרייה שלהם).

1. זו הנאה מן הנסיעה, ומביקור במקום יפה.

2. יש להם 3 ספרים לנושא. ניתן לעיין במקום. ניתן לצלם מה שרוצים. ניתן להירשם ולקחת ספרים בהשאלה. שלושת הספרים:

הגניאלוגיה של משפחת - שבט איזדורפר- EISDORFER : המוצא, השורשים, תולדות המשפחה, התפרסותה בשני אזורים והסתעפותה לענפים משפחתיים.
מאת : דב איזדורפר. 1998.
כולל אילנות יוחסין, מפות ועוד.

לא אשאיר עקבותי בחושך רק באור : זיכרונות.
מאת : לילי איזדורפר פולק. 2011.

סולם יעקב :סיפורו של יעקב איזדורפר.
רעיונות, איסוף החומר וכתיבה: עדנה-איזדורפר-מיז’יריצקי ; כתיבה ועריכה: מאיה בהיר. 2004.

הערה: הספרים, כנראה, לא נמצאים בספריות נוספות בארץ.

האם כדאי לשלוח את הילד לבדו, או עם מלווה - זו בעייה שכדאי לכם לדון בה.

Eisdorfer

איריס שלום רב,

ספרו של דב אייזדורפר, המצוי בידך, הוא (למיטב ידיעתי) האסופה הגדולה ביותר של עצי משפחת אייזדורפר.
הספר של עדנה מיזרצקי (שהחבר התשיעי הזכיר) הוא ספר זכרון המנציח את משפחתה ויש בו תמונות וסיפורים על המשפחה.

כפי שאת כבר יודעת מהספר של דב וגם מהשרשורים הקודמים שארנון הפנה אליהם, דב הגיע למסקנה שמוצא המשפחה מהכפר אייזדורף ובשלב כלשהו חל פיצול וחלק מהמשפחה הגיע לישוב Pasika וחלק לצפון מזרח הונגריה.

הסבתא רבתא שלי היתה אסתר (עמליה) אייזדורפר וידוע לי שהיא נפטרה בכפר Nyírbogdány בצפון מזרח הונגריה. למרות שסרקתי פיזית את כל המצבות ושברי המצבות בבית הקברות המוזנח בכפר, לא איתרתי את קברה שם ואף לא ב- Demecser הסמוכה.

המשפחה של עדנה מיזרצקי היא מהכפר Gégény הסמוך, כך שיש להניח שהמשפחות קשורות איכשהו, אך לא הצלחתי לקשור ביניהן.

ידוע לי גם, שבחיפה התגורר אנדור אייזדורפר (הוא נפטר לפני שנים רבות) אשר בבעלותו היה בית החרושת לקרח "שלג הלבנון". ידוע לי שהיה קיים קשר כלשהו בינו לבין משפחתי, אך טרם הצלחתי לברר מהו.

וענין אחרון, החוקרת הגנאלוגית Rhoda Miller, מארצות הברית, אשר כיהנה בעבר כיו"ר האגודה הגנאלוגית של לונג איילנד, אף היא נצר למשפחת אייזודרפר (וקיימה קשר הדוק עם דב). אצלה מרוכז חומר רב אודות משפחת אייזודרפר. אוכל לשלוח לך את כתובת הדוא"ל שלה במסר, אם תרצי.

אז.... מי משפחת אייזודרפר שלך, והאם אתם מופיעים בספר של דב?

בהצלחה!

רוני (בן מנחם מנדל גולדשיין - בן חיה לאה פרידמן - בת אסתר עמליה אייזדורפר)

אנדור איזדורפר

קרמרוצקי שלום

לא יודעת אם קיבלת את הודעתי הקודמת אז אני כותבת גם כאן. אבי הוא חיים איזדורפר, מתגורר בראשון לציון. אנדור היה אח של סבי, (דודו של אבי) הכרתי אותו, הם הקימו בארץ מפעל קרח, זה היה עיסוק המשפחה גם בארץ המוצא. אנחנו מופיעים בספר של דב. אשמח לקבל את כתובת הדואר של Rhoda Miller, אולי אמצא לנכון לכתוב לה...

מה שמך המדוייק? כפי שכתוב בתחתית הודעתך רוני גולדשין?

תודה על התייחסותך,
איריס איזדורפר בר

איך שגלגל מסתובב....

איריס שלום,

פגשתי את אביך לפני מספר שנים במסגרת נסיונותי לפענח את התעלומה. היה ערב מאוד נעים אצל הוריך, אבל לא הצלחתי לקשור את עצמי לעץ.
אולי עכשיו נצליח בכוחות משותפים!

שולח לך מסר.

רוני

בנתן2

New member
אייזדורפר

שלום איריס
אחותה של סבתי היתה נשואה ליצחק אייזדורפר ז"ל. מוצא משפחתו מהכפר SZIN, הונגריה.
לסבתי היה גם בן דוד ראשון שנקרא אליעזר אייזדורפר ז"ל, כאשר משפחתו היתה מאוז'רוד (אונגוואר) בקרפטורוס. כמדומני שאמרו פעם ששניהם קרובי משפחה.
אם תרצי פרטים מדוייקים יותר, שלחי לי מסר.
תודה

למעלה