Eisdorfer
איריס שלום רב,
ספרו של דב אייזדורפר, המצוי בידך, הוא (למיטב ידיעתי) האסופה הגדולה ביותר של עצי משפחת אייזדורפר.
הספר של עדנה מיזרצקי (שהחבר התשיעי הזכיר) הוא ספר זכרון המנציח את משפחתה ויש בו תמונות וסיפורים על המשפחה.
כפי שאת כבר יודעת מהספר של דב וגם מהשרשורים הקודמים שארנון הפנה אליהם, דב הגיע למסקנה שמוצא המשפחה מהכפר אייזדורף ובשלב כלשהו חל פיצול וחלק מהמשפחה הגיע לישוב Pasika וחלק לצפון מזרח הונגריה.
הסבתא רבתא שלי היתה אסתר (עמליה) אייזדורפר וידוע לי שהיא נפטרה בכפר Nyírbogdány בצפון מזרח הונגריה. למרות שסרקתי פיזית את כל המצבות ושברי המצבות בבית הקברות המוזנח בכפר, לא איתרתי את קברה שם ואף לא ב- Demecser הסמוכה.
המשפחה של עדנה מיזרצקי היא מהכפר Gégény הסמוך, כך שיש להניח שהמשפחות קשורות איכשהו, אך לא הצלחתי לקשור ביניהן.
ידוע לי גם, שבחיפה התגורר אנדור אייזדורפר (הוא נפטר לפני שנים רבות) אשר בבעלותו היה בית החרושת לקרח "שלג הלבנון". ידוע לי שהיה קיים קשר כלשהו בינו לבין משפחתי, אך טרם הצלחתי לברר מהו.
וענין אחרון, החוקרת הגנאלוגית Rhoda Miller, מארצות הברית, אשר כיהנה בעבר כיו"ר האגודה הגנאלוגית של לונג איילנד, אף היא נצר למשפחת אייזודרפר (וקיימה קשר הדוק עם דב). אצלה מרוכז חומר רב אודות משפחת אייזודרפר. אוכל לשלוח לך את כתובת הדוא"ל שלה במסר, אם תרצי.
אז.... מי משפחת אייזודרפר שלך, והאם אתם מופיעים בספר של דב?
בהצלחה!
רוני (בן מנחם מנדל גולדשיין - בן חיה לאה פרידמן - בת אסתר עמליה אייזדורפר)