איום בפנוי מדירה.

avivre

New member
איום בפנוי מדירה.

שכרתי דירה ובחוזה מוגדרים הסעיפים הבאים א. שני הצדדים יכולים להודיע מראש בהתרעה של חודשים על פינוי הדירה וסיום החוזה ב. קיים סעיף המאפשר לי כשוכר אופציה להמשיך שנה נוספת בשכירות במחיר שהוסכם. המשכיר יצר עימי קשר והודיע לי כי בסיום שנת השכירות הוא מתכוון להעלות את המחיר בשל ירידת שער הדולר. הצבעתי בפניו על האופציה שלי כשוכר להמשיך שנה נוספת באותו מחיר. המשכיר אומר שאם לא נקבל את תנאיו יפעיל את הסעיף המאפשר לסיים את החוזה תוך חודשים. האם זה חוקי?, האם אני כשוכר יכול לפעול להשראת המצב כפי שהוא? , עד כה עמדתי בכל החובות והתשלומים כנדרש!! תודה אבי

u 1000

New member
צריך לקרוא את החוזה בשביל לענות

בין היתר נשאלת השאלה באילו עילות ראשי המשכיר לסיים את החוזה

avivre

New member
להלן סעיפי החוזה הרלוונטים - אשמח לחוות דעתכם

יא. ניתנת לשוכרים אופציה להארכת תקופת השכירות בשנים עשר חודשים נוספים ובתנאי שיודיעו למשכיר על מימוש אופציה זו עד 60 יום לפני תום תקופת השכירות. בתקופת השכירות הנוספת יחולו כל תנאי החוזה למעט סעיף קטן יא. (דהיינו - לא תינתן תקופת אופציה נוספת) יב. כל אחד מהצדדים רשאי להביא הסכם זה לסיומו בטרם זמנו. לשם כך עליו להודיע בכתב לצד האחר 60 יום מראש. סעיף זה גובר על סעיף יא. לעיל. אשמח לשמוע את חוות דעתכם תודה

shlomi993

New member
זו בדיוק הסיבה ...

שלא כדאי לחתום על חוזים ללא היוועצות בעו"ד. אתה חשבת כל העת שיש לך "אופציה". עו"ד היה מסביר לך שסעיף האופציה חסר משמעות לחלוטין - בגלל סעיף יא הנ"ל.

למעלה