איוושה וכאבים בחזה

נועית26

New member
איוושה וכאבים בחזה

בן 26. יש לי רשרוש בלב מלידה. בימים האחרונים יש לי דקירות שבאות והולכות, בדר"כ אחרי האוכל וכשקר (בזמן האחרון הטמפ נמוכות) וכשאני לוקח אויר לריאות. למה זה יכול להיות קשור? בקשר לאיוושה: פעם אחרונה שהייתי אצל קרדיולוג חדש שלא מכיר אותי (אני אמור ללכת כל שנה) הוא כתב את זה: congenital aortic valve diasease. אקו: מסתם אאורטלי אקצנטרי עם עלה ימני קטן, psg 36-38 ממ"כ ממוצע 21, normal pulm press 19 mild ar. שורש אאורטה תקין, הרחבה קלה של אאורטה עולה - 38 ממ"כ. פרופילקסיס לאנדוקרדיטיס. אוושה סיסטולית במוקד אאורטלית אוושה דיאסטולית אאורטלית מה זה אומר בעברית? תודה

ke12m

New member
דר קיציס

זה אומר שיש לך מום מולד במסתם האורטלי - בשלב זה הוא לא מהווה בעה 0מלבד צורך לקחת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים וכו' - תשאלי על כך את הרופא שלך). וכמובן את צריכה מעקב על ידי אקו לב לפי המלצת הקרדיולוג שלך. את רוצה שלאול אם תצטרכי בהמשך ניתוח לתיקון המסתם - אולי כן ככל הנראה בגיל מבוגר יותר והכל תלוי בקצב התקדמות ההצרות במסתם והרחבת אבי העורקים אם תרצי אשמח לראות אותך במרפאת המסתמים של איכילוב - 6974624 תודה

נועית26

New member
תודה רבה

תודה רבה על התשובה. לא ענית לי על הכאבים בחזה, אבל לא נורא, קראתי את המאמר שיש בקהילה על כאבי חזה ואני מבין שיש הרבה אפשרויות ושאם זה ימשך כדאי לפנות לרופא. יש לי עוד שאלה. תמיד אמרו לי שמותר לי לעסוק בספורט אבל לא בצורה תחרותית. האם חדר כושר (או לפחות המכשירים האירוביים בחדר כושר) נכנסים תחת ההגדרה של ספורט לא תחרותי?

למעלה