אידיש שפת אימי

daba1

New member
אידיש שפת אימי

אני נולדתי בארץ בסוף שנות החמישים להורים מקסימים שדיברו בינהם רק אידיש. בזמנו, מאד התביישתי בעובדה זו כיוון שהשפה סימלה את הגלותיות, ואת אירופה שכולם רצו לשכוח. היום כשהורי כבר בעולם האמת, אני נזכרת בגעגועים בשפה שלנו, שהיתה כל כך מיוחדת. היום אני מחפשת אנשים איתם אני יכולה לשמר את השפה כי שפת אם היא הרבה יותר מסתם שפה.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

הגעת למקום הנכון. אני לא יודע כמה יידיש את יודעת, אבל זה לא משנה. לכאן מגייעים אוהבי יידיש בין אם הם שולטים בשפה ובין אם פחות. אפשר לכתוב יידיש, ואפילו רצוי, אם יודעים, ואם לא גם עברית היא שפה טובה לדבר בה על יידיש ותרבותה.

daba1

New member
אהבת היידיש

לצערי אני לא יודעת לכתוב ביידיש אבל מאוד נהנית כשיש לי הזדמנות לדבר אותה. אני מצליחה לקרוא ולהבין ומנסה להעביר לילדיי את אהבתי לשפה. כל הכבוד ליוזמה להקמת הפורום.

חייםלוי

Member
מנהל
לגבי זה שהתביישת לדבר יידיש

זה קרה להרבה מאוד אנשים בארץ, לצערנו. אנשים בכלל התביישו במוצא שלהם, בין אם הוא מזרח אירופי אשכנזי או מזרחי מכל העדות האחרות. הרי אנשים התביישו גם לדבר עם ע, ח שלא יזהו אותם כמזרחים. אני עד גיל 6 לא הבנתי יידיש והייתי מבקש מהורי ואחי שידברו עברית. אבל זה עב לי מהר מאוד. יש לי מזל שהורי דיברו יידיש ועברית ואחי, התחיל בזמן האחרון גם לקרוא ביידיש. הוא יודע את השפה טוב ממני כי הוא גדל ודיבר עם סבא וסבתא שלנו שלא ידעו עברית ואני כבר לא זכיתי להכירם. כמו שאולי קראת במעריב יש פריחה של אתרי יידיש וקורסים ביידיש. מספידים כבר את השפה הזאת כ-60 שנים והיא עוד חיה. אני עוד זוכר את השידור בטלויזיה בו מנחם בגין ע"ה התווכח עם בשויס זינגר ע"ה ולגלג עליו ועל יידיש. "איך תתתן פקודות בצבא ביידיש?"

למעלה