אידאליזציה

כינוישם

New member
אידאליזציה

ישנה תופעה ידועה שנקראת אידאליזציה של הקשר. אחרי שזוגיות נגמרת, גם אם לא היה לנו טוב בזוגיות, פתאום דברים נראים לנו פחות נוראיים ובעצם היה לנו מעולה בזוגיות וכל מה שאנחנו רוצים זה לחזור לזוגיות הזו. אילו שיטות אתם מכירים על מנת להתגבר על זה? כל דבר שאני מנסה לעשות, רק מחזיר אותי חזרה לתוך המצב הזה וגם כשאני בכח מזכיר לעצמי את הדברים הלא טובים בזוגיות, אז זה מרגיע לכמה שניות אבל אז כל הדברים הטובים שוב חוזרים אלי. אני רוצה כבר לצאת מזה לגמרי וכל פעם משהו קורה ששואב אותי חזרה פנימה.

תודה

גרא.

New member
כינוי שם,לצערי,התהליך הזה מתחיל ומתפתח כבר

בתהליך החיזור.המציאות המתגלה בהדרגה תוך חיי היומיום,מנפצת לרוב את האיזדאליציה
הזו,ובשל כך מן הסתם,קרוב לשליש מהזוגות הנישאים הטריים,מוצאים את עצמם לבסוף
על מדרגות הרבנות.

כינוישם

New member
tell me about it

אני צריך להתמקד במקום שבו אני נמצא כרגע. לא היה טוב לשנינו ולכן הפרידה (לא התחתנו ולכן לא התגרשנו). זה המצב הנתון מבחינתי. גם בתוך הזוגיות היו הרבה דברים טובים שכן גרמו לי להישאר למרות החלקים הלא טובים אבל לבסוף הפרידה הגיעה.

עכשיו אני מנסה להבין איך אני מוחק את זה ממני ומפסיק להתעסק בזה, מבחינת הרגש, כבר "הבראתי" אבל מבחינת הראש, זה זולל אנרגיות לא קטן וקצת (טוב, הרבה), נמאס לי מזה.

הביטוי המפורסם שהזמן ירפא הוא אולי נכון אבל לוקח לו יותר מדי זמן ואני מקווה שיש דרכים לעזור לו.

שתי אפשרויות עבורך :הראשונה-בחשיבה עצמית -

אחת הבעיות הנפוצות שרובינו "נופלים" בה היא ה צ י פ י ו ת ! לאחר זמן בכל זוגיות מתברר שקיים פער משמעותי בין ציפיותינו מבת / בן הזוג,לבין המציאות עצמה - הפער הזה גורם

לתסכול .עליך "למפות" מה היו ציפיותך ממנה,ומה למעשה קיבלת בפועל.על הקטע הזה עליך "לעבוד",כך שככל שתצליח לחדד ולדייק בפערים שלא התממשו ותפנים אותם - יש סיכוי טוב מאוד שהטרדה תחלוף הרבה יותר מהר.עליך לשנן לעצמך כל הזמן את המסקנות שהגעת אליהן עד שמוחך יפנים רגשית את התיחסותך למה שלא השגת/קיבלת מבת הזוג בקשר.

במידה וזה לא יצליח לך,אל תחשוש מלקבל סיוע טיפולי בשיטת EMDR שמאוד יעילה בנישה זו וגם באחרות,ויתרונה בין היתר בכך שהטיפול "קצר מועד" ויעיל - כמה פגישות בלבד !
בהצלחה.
הצעה - בקשר הבא,תנסה מהתחלה לבדוק את הפער בין ציפיותך לבין המציאות...

reva7

New member
אפשר גם...

לנסות לכתוב את הרגשות. מדבר אלייך?
אפשר גם להביע אותן בעוד אינספור דרכים אחרות כמו שירה, ציור ריקוד...

כי נראה לי שמה שעובר עלייך זה תהליך טבעי ואולי במקום להלחם בו, תצטרף אליו?

בכל אופן, אלה סתם רעיונות קטנים שלי.
מאחלת לך שלווה ונחת

למעלה