איגרוף

z i l b e r

New member
איגרוף

איך אני יכול לחזק את האגרוף שלי ותנו לי דרכים להתאמן

Ze Colmeia

New member
טיפ...

תפחית את האימונים שלך בחדר כושר ותלך לדניס השרדות אותי שמה הם יעשו ממש פחות פ***... סתם אחי

davidovd

New member
תנסה להתאמן על מקיווארה

לפני זמן מה נכנסתי לאחד מאתרי הקראטה,וקראתי על שיהאן אנואדה (דאן 8). היה כתוב שהוא היה ידוע באגרוף של ברזל ממש.התברר שהוא היה מתאמן המון על מקיווארה (punching board).בהשראתו קניתי מקיווארה,אני מתאמן עליה ואני חייב להמליץ , ת נ ס ה !!! הסבר על מקיווארה תמצא באתר www.ctr.usf.edu/shotokan/makiwara.html

אימון עם מאקיווארה בלי מדריך?

לא עלול להיות מסוכן, בטווח ארוך, לבריאות המפרקים? לא ניסיתי הרבה, אבל ממה שהתרשמתי, מקבלים זעזוע לא-קטן ביד, ש"עולה" לאורך היד אל הכתף ועמוד-השדרה. נראה לי שכדאי לקבל הדרכה צמודה על מה ואיך בדיוק לעשות, כדי להימנע מפציעה. "Take your time, think alot, think of everything you´v got, for you will still be here tomorrow, but you dreams may not." - Cat Stevense

davidovd

New member
אכן עלול להיות מסוכן...

אני אישית קניתי מקיווארה עשויה מבד קשיח,שמוצמד לפלטת עץ,כך שהיא לא כל כך קשה כמו המקיווארה המסורתית מהעץ.בכל מקרה דוד צודק,עדיף להתייעץ לפני כן,לקרוא חומר עיוני על מקיווארה,וללמוד כיצד לתת אגרוף נכון לפני שקונים או בונים אחת בכדי להימנע מפציעות מיותרות.

alon_o

New member
זהירות! מקיווארה, שק, קיר, ועוד.

לפני שעובדים על עוצמה של אגרוף, כדאי מאוד שתהיה לו עוצמה התחלתית שנובעת מנתינה נכונה של האגרוף. אחרת חבל על הגוף שלך. לא שק, לא מקיווארה, ולא שום דבר אחר לפני שתנועת האגרוף הנכונה מושרשת. ככה תחסוך לעצמך פציעות "איבוד זמן" במקרה הטוב (פציעות שלא מאפשרות להתאמן עד ההבראה), ופציעות יותר חמורות במקרה הרע. שאל את המורה שלך, אני בטוח שהוא ימליץ מה לעשות. בשביל מה אתה לומד אצלו אם לא בשביל זה? אפשר לשפר עוצמה גם ע"י נתינת המון אגרופים באוויר, במהירויות משתנות (לא רק הכי מהר, אבל גם, גם הכי לאט עוזר). אפשר לתלות חתיכת נייר על חוט (עדיף דייג, שלא יקרע) ולתת לה אגרופים, אפשר שק או כרית, ובשלב מאוחר מאוד, מתחילים עם מקיווארה. מתאמנים באמנויות יפניות, מה יש לכם להגיד על הנושא? אשמח לשמוע.

Ze Colmeia

New member
תבינו משהו...

זילבר לא לומד אצל אף אחד הוא מתאמן בבית על שק איגרוף והוא רוצה להתחזק והכל אז אל תתנו לו טיפים על מה להתאמן הוא צריך שתסבירו לו איך לתת אגרוף נכון ואחר כך תתנו לו טיפים על כל הדברים המוזרים היפנים האלה... זילבר תיקנתי אותם בשבילך אבל אתה יכול לתקן אותי זה מה שהבנתי ממך.

alon_o

New member
אם יש שק, לא צריך מקיווארה (+ הצעה)

במקרה הספציפי הזה, לדעתי. ואני לא יכול לחשוב איך להסביר איך לתת אגרוף נכון מעל גבי הפורום בצורה שתהיה יעילה ובונה. מי שיכול אני מזמין אותו לשותפות עסקית בסטרט-אפ: דוג´ו ווירטואלי בינלאומי.

שחור2

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

D
D
D
D
D

איך לתת אגרוף על שק...../images/Emo122.gif

א. תקנה כפפות שק!!!!!!! - אחרת הידיים שלך יהיו מלאים בחתכים בעקבות זה שהם שופשפו על השק. ב. כדאי לדעת להוציא אגרופים כמו שצריך - ולא סתם לזרוק ידיים.. אחרת כל מה שאתה עושה על השק לא שווה בגרוש...... ג. כדאי גם שמשהו יתן לך קונטה ליד השק - זאת אומרת שיחזיק לך אותו שאתה נותן מכות, ואז לא תהיה לך התנגדות של השק.. , ויהיה לך יותר קל...

שחור2

New member
בוא נפתח חברה

וירטואלית ללימוד אומניות בשק. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

מאטריקס

New member
בקשר ל- א ../images/Emo70.gif

עם כפפות כדאי להשתמש רק בהתחלה ואחר כך, כשמתרגלים לתת נכון וחזק אגרוף אפשר להוריד אותם. אם זה לצורך אמנויות לחימה, אז בהחלט שלהוריד - לא משנה כמה נפצעים. (ודרך אגב, לי יש שק אגרוף ישן, משופשף, קשה, כבד ומה-זה לא נעים ואני מחטיף לו אגרופים ביד ריקה ולא קורה לי כלום!) אם זה לצורך איגרוף, אז כדאי להשאר עם הכפפות. נ.ב - בקשר לקונטרה, אני מציע לשים שני מקלות מעץ (או מברזלים, לאלו שמתאמנים קשה!) שיחזיקו את השק וישמרו עליו, וכך יהיה נוח יותר להאבק בו, וזה יהיה יותר קשה, כי ככה השק יותר "קשה", ויותר קשה לחבוט בו (ולא לוקח שנה עד שהוא מגיע חזרה אם נותנים לו אגרוף נמר!)

למעלה