איגרוף תאילנדי+ פיתוח גוף

ינוןכהן

New member
איגרוף תאילנדי+ פיתוח גוף

אני יודע ששאלתי את זה כבר פשוט בסופו של דבר לא ענו לי על השאלות האחרונות אז לא הגעתי למסקנה...... אני מעוניין להתחיל ללמוד איגרוף תאילנדי בעיקר למטרות תחרותיות. הלכתי לשיעור ניסיון במרכז לאומנויות לחימה בטדי, התרשמתי מאוד מהמדריך- בני קוגן, והחלטתי שאני רוצה להישאר. אבל יש לי בעיה, אני מתאמן כבר כמעט שנה למטרת היפרטרופיה (בודיבילדינג), ואני לא רוצה להפסיק, והבנתי שאם אני רוצה להתחרות זה לא יהיה אפשרי כי בודיבילדינג ואיגרוף לא הולכים ביחד (בגלל המשקל). כרגע אני גובה 1.79, על משקל 83 קילו, אחרי חיטוב אני יכול להגיע למשקל 78 (בערך), אבל כשאני ימשיך להתאמן יעלה גם המשקל, וזה יהיה בעייתי מבחינת קטגוריות המשקל...... מישהו יודע אם יש קטגוריות משקל שנעות בין 80-90 קילו בישראל? והאם זה יכול בכל זאת ללכת ביחד? תודה מראש

Tonjin

New member
תשמע.. אתה יוצר בעייה במקום שאין כזו..

אם אתה מאד רוצה להתאגרף ולפתח גוף יחד - לך על זה... זה שאולי זה לא משתלב יחד בצורה אידיאלית לא אומר שזה גורם לסרטן או משהו כזה... אם זה מה שמתאים לך ומה שאתה רוצה לעשות - קום ותעשה זה, ככל שתתמיד ללכת בדרך הזו דברים יתבהרו - והם יתבהרו לך, בצורה שברורה רק לך ובצורה שאף אחד לא יוכל להסביר לך במילים.. מה שבטוח זה שבמהלך הזמן דברים יסתדרו ואתה תמצא את הסידור המושלם בשבילך , יכול להיות שעם הזמן תגלה שבצורה טבעית אתה מקדיש יותר משאבים לאימון אחד או אפילו מפסיק לגמרי עם אחד מהם או אפילו עוזב את שניהם ומתחיל לרכב על אופניים, יכול להיות גם שתמצא את הדרך לאזן אותם בצורה מושלמת (שמשתנה כמובן מאדם לאדם) ואתה יודע מה - אתה לא תהיה הראשון, וואן-דאם ודולף לאנדגרן הם שני שמות שעולים בראש בהקשר הזה.. אבל מה שחשוב זה להפסיק עם ההתלבטויות ולהתחיל עם המעשים נ.ב לא מעורב בזירות האגרוף התאילנדי בארץ, אבל אני בטוח שישנן פה ושם תחרויות במשקל פתוח... בכל מקרה יעברו כמה חודשים לפחות עד שתעלה לזירה, בלה אותם ביותר אימונים ופחות דיבורים..

ינוןכהן

New member
תגובה

אני מסכים איתך שצריל לדבר פחות ולהתחיל לעשות משהו, אבל אני מסוג האנשים שאם מתחילים משהו אז עושים אותו עד הסוף, אז אני רוצה לדעת בוודאות שלא תיהיה בעהי להתחרות...... כי אם אני מתחייב אני כבר מתחייב לשנה (גם מבחינת המחיר זה עדיף)....... ולכן חשוב לי להיות סגור לגמרי, אני לא מהאנשים הספונטנים......

amir_aikido

New member
שאל את המורה, ופשוט - נסה בעצמך

אתה יוצא מהנחה מוטעית שאנו מכירים אותך ומסוגלים לחזות את העתיד. אילו היה בפורום מישהו בעל נסיון דומה, שהיה רוצה לחלוק אותו, הוא כבר היה כותב בתגובה להודעתך הקודמת. אני מסכים מאוד עם טונג' וממליץ לך "פשוט לעשות"

Tonjin

New member
אם תהיה טוב לא תהיה לך בעייה למצוא מי שירצה

להתחרות איתך, הדרך היחידה להיות טוב היא להתאמן.. חוץ מזה, שנה זה באמת לא כזה הרבה כמו שזה נשמע, וזה בטח לא "לעשות אגרוף תאילנדי עד הסוף" - תתחיל, תראה, תחליט...

נכון (הכי טוב ולהתחיל ולהתגלגל משם) ומוסיף

קח כדוגמה את מני אוסי שמתחרה באיגרוף תאילנדי בארץ. הוא עצמו מדריך חדר כושר (בהולמס פלייס) וכפי שאפשר להתרשם מהתמונות, הוא בחור בריא ושרירי מאוד (הוא הבחור השמאלי בתמונה). אתה יכול לחפש עליו עוד בפורום זירה הסמוך.

ינוןכהן

New member
תגובה

טוב תודה, אני חושב שאני יתחיל...... אם בכל זאת יש מישהו שיש לו מושג מה המקסימום בקטגוריות המששקל אני אשמח אם יגיב......

RoyceGracie

New member
הקטגוריות משקל לא הולכות לפי הספר

בעיקר בגלל שכל המאמנים מכירים כמעט את כל החניכים של המאמנים האחרים ויודעים לשבץ קרבות בהתאם לרמה וקילו פה או קילו שם זה לא משנה (חוץ מקרב על אליפות הארץ שזה ממש נדיר) שוקלים את המתחרים כדי לראות משקל דיי זהה, זה לא שיש קטגוריה שצריך להכנס אליה, צריך להשקל בהתאם ליריב. אם לוחם אחד שוקל 5 קילו יותר מהמאמן השני, הוא רשאי לבטל את הקרב כי זה לא פייר, אבל זה כמעט ולא קורה. כמו שרן שם לך תמונה כמה הודעות מעליי, ניתן לראות בתמונה של מני אוסי ושל מיכה גנביץ' כי קיימים הפרשי משקל גדולים, אבל מיכה הרבה יותר מנוסה וגם ניצח את הקרב הזה.

RoyceGracie

New member
אין רמה במשקלים האלה, אל תדאג

חוץ מאחד - אלדד לוי. מתוך 50 תלמידים, רק אחד עושה מעל 3 קרבות, כך שלדבר על זה שאתה הולך להיות מתחרה, אל תהיה כל כך בטוח. תחשוב עכשיו על הכיף שלך באימונים, אתה מאד רחוק מלהיות מתחרה. הלוחמים האיכותיים בארץ כיום מתאמנים כבר מעל 5 שנים. וחוץ מזה, ישנו לוחם בשם "אוסי מני" שהוא בודי בילדר ועושה קרבות.

למעלה