איגוד יחסי ציבור...

ron ad

New member
איגוד יחסי ציבור...

שלום, שמתי לב שחלק מחברי הפורום לא מכירים או לא חברים באיגוד. מה אתם מצפים מאיגוד שכזה? מה צריך לשנות על מנת שתהיו חברים בו? רון

איגוד יח"צ

במסגרת לימודי M.A בתקשורת עשיתי עבודה מקיפה על האיגוד. התוצאות היו עגומות מבחינתו. לא אפרט את כל הממצאים, כי היריעה קצרה מלהכיל (קרוב ל- 200 עמ'), אומר רק שמדובר באיגוד וולנטרי, חסר שינים, של תחום שאיננו פרופסיונאלי שמה שמביא את מירב החברים להצטרף אליו (עפ"י דבריהם לפחות) זה כידאיות כלכלית. נכון עברו מספר שנים מאז שעשיתי את המחקר, אבל יש לי הרגשה ש"אין כל חדש תחת השמש". אני מאמינה שיש מקום להקים גוף אלטרנטיבי שלא ישרת דווקא את החברים החזקים והמקושרים בתחום. אין מה לעשות לתחום יחסי הציבור יש יחסי ציבור רעים מאוד. וזה לא בגלל שאין יחצנים טובים אלא בגלל שהרבה פעמים לא משכילים להבין שיח"צ זה לא עטיפה ריקה מתוכן למוצר מקולקל ופגום. "אפשר לעבוד על חלק מהאנשים חלק מהזמן..." מכירים? וזה גם מתקשר לאחת מהטענות שעלתה בדיונים בפורום למה יח"צ של ישראל בחו"ל כל כך גרועים... אז נכון יש אנטישמיות ועוד כל מני דברים, אבל יש גם "מוצר פגום" (וזה באמת מבלי להיכנס לפוליטיקה).

ron ad

New member
כידאיות כלכלית...

שלום, כתבת: "שמה שמביא את מירב החברים להצטרף אליו (עפ"י דבריהם לפחות) זה כידאיות כלכלית" את יכולה לפרט? רון

כדאיות כלכלית

בהחלט מתברר שחברים באיגוד מנצלים (וזה בסדר) את חברותם כדי לגייס לקוחות חדשים. קודם כל כי חברות באיגוד - לרבות הצגת תעודת חברות על הקיר - עושה רושם מצויין על לקוחות (שלא יודעים שכמעט כל ארחי פרחי יכול להיות חבר, בתנאי שכמובן הוא משלם). שנית החברות באיגוד יוצרת קשרים שמניבים פעמים רבות עיסקאות, שת"פ וכד'. ולבסוף השתתפות בכנסים של האיגוד, כמרצים, כחברים בוועדות וכד' מביא פרסום חינם ואדרת להתהדר בה. לכן אני ממליצה להצטרף לאיגוד אבל מהסיבות האמיתיות ומבלי להתכסות בסיבות נאורות של איגוד פרופסיונאלי שומר אתיקה וכד' (את זה אפשר למכור רק להדיטות). טל ומטר - מאמני תקשורת

ron ad

New member
תעודת חברות על הקיר? ממתי

שלום, על-פי הידוע לי לא מקבלים שום תעודה? הרשום היחידי שניתן לעשות זה עם קבלה... רון

תעודה

אני לא יודעת על מה אתה מדבר. לי יש תעודה משנת 2000 יתכן שהדברים כיום שונים, תבדוק (אני כבר לא חברה) יתכן, כפי שגם ציינתי, שמאז המחקר שלי (1998) דברים השתנו ...אך אני לא מאמינה שהם השתנו מהותית - הדברים שכתבתי מבוססים על ראיונות שעשיתי עם 35 יחצנים. טל ומטר -מאמני תקשורת

באמת?

השאלה אם השתנו מהותית או קוסמטית כי הרי כמו שכבר אמרנו יח"צ נתפס פעמים רבות כטוב לקוסמטיקה ותו לא פעמים רבות בצדק טל ומטר - מאמני תקשורת (או בקיצור טו"מ)

ron ad

New member
התכוונתי שמבחינת התעודות, לפחות.

שלום, לגבי שאר הדברים, גם אני חושב שיש צורך בשינויים באיגוד. בתור אחת שחקרה את הנושא לעומק, מה היו מסקנותיך? רון

איגוד

על קצה קצהו של המזלג - שאיגוד זה דבר נחמד להתחברויות, להתעדכנות, להתמקצעות וכד' וכל קשר בינו לבין התפקידים שהוא מתיימר למלא - מקרי. על האיגוד לשווק את עצמו כמי שממלא את התפקידים שיאה לו ולמחוק כל זכר ליומרה אתית כזו או אחרת. טו"מ - מאמני תקשורת

למעלה