איגואנה

Cruel Girl

New member
איגואנה

שלום לכל חברי הפורום אני מקווה שתאכלו לעזור לי. אני מגדלת איגואנה ואני קצת מודאגת כי נראה לי שהיא לא גדלה מספיק. היא כבר בת 8 חודשים והאורך שלה הוא כ 53 ס"מ ואני לא יודעת עם ככזה זה צריך להיות אתם יכולים בבקשה להיגד לי באיזה שלב בחייה היא מגיעה לגדילה הסופית וכמה ס"מ אורך היא צריכה להיות בגיל 8 חודשים? הבעיה הנוספת שהיא עדיין לא רגילה אלי ואני כבר התייאשתי לנסות להרגיל אותה אלי. היא לכ הזמו בורחת ממני ואף פעם לא מתכרבת אלי כשאני לוקחת אותה היא עושה כל מה שביכולתה כדי לברוח היא שורטת אותי מצליפה בי לפעמיים כשממש אין לה ברירה ואני מנסה להרגיל אותה היא מתחילה לנשוך. אני מנסה להראות לה מי הבוס אבל זה פשוט לא הולך היא נרגעת מפסיקה לנשוך אך עדיין מנסה לברוח. תעזרו לי בבקשה מה אני צריכה לעשות כדי להרגיל אותה אלי?

אילון פ

New member
אז ככה

אם את מדברת על אורך כולל זנב, אני חושב שזה קטן (לא בטוח, אין לי נסיון). 1. מה גודל הטרריום? 2. היא מקבלת אור שמש ישירה (לא דרך זכוכית או פלסטיק)? 2. יש תוספי ויטמינים וקלציום במזון? 3. הכל נראה תקין? צואה? עור? מבנה? יכול להיות שיש מחלה כלשהי... בקשר להתנהגות, אין שום תרופת פלא, פשוט לא להתייאש, להחזיק אותה כל יום (עם כפפות אם יש צורך).

Cruel Girl

New member
אז ככה..

53 ס"מ היא כולל הזנב. הטרריום ממש גדול הוא באורך מטר ורוחב 60 סמ". אור שמש ישיר היא לא מקבלת כי עכשיו חורף וקר הוציא את הטרריום אחוצה אבל יש עליה מנורט UVB הצואה נראת בסדר והעור היא עכשיו בנשילה. השאלה שלי באיסה אורך היא צריכה להיות בגיל 8 חודשים וכמה שנים לוקח לה לגדול. וגם כמה זמן להיתרגל לאנשים

אילון פ

New member
גם עכשיו, בחורף,

יש ימים שאפשר להוציא לשמש (כמו היום למשל. בכלוב רשת). אבל אם יש מנות UVB (איזה, אגב?) אז גם בסדר.

להרגיל איגואנה זה לוקח הרבה זמן..

אם היא בת 8 חודשים זה אומר שהיא אצלך רק חודשים בודדים, נכון? לי יש איגואנה ואני זוכר שגם היא פעם היתה "שונאת" אותי וכל פעם שהייתי מתקרב היא היתה מצליפה ושורטת
אבל היום היא כבר הרבה יותר רגוע ויודעת שאני(וכל שאר ה'אנושיים') זה משהו שלא צריך לפחד ממנו. אל תראי לה מי הבוס! זה לא נכון לעשות ככה! תתנהגי לאיגואנה בעדינות
תתני לה לטפס עליך
לפעמים תתני לה לאכול מהיד
זה תהליך ארוך אבל אפשר להצליח! תקראי את המאמרים שבפורום על איגואנות זה יעזור לך ללמוד הרבה על החיה הזאת.

1צחי

New member
שני דברים

קודם כל תתארי את התנאים של האיגואנה כמו סוג המזון שעות האכלה וכד'. נורת הUVB באיזה מרחק מהאיגואנה ,צורת החימום? דבר שני-הרגלה לבני אדם:בשלב זה אני חושב שהיא צריכה לאכול טוב ובצורה מסודרת ורק לאחר מכן אפשר להתחיל "לעבוד" איתה על הרגלה לבני-אדם. ישנם מס' שיטות והעיקרית שבהם היא התמדה,אך אני לא רוצה לעסוק בזה כרגע עד אשר התנאים יתאימו. לגבי גודל האיגואנה-אין מדיד הידוע לי על האורך של האיגואנה בכל גיל,אך בהחלט צריך לוודא שהאיגואנה גדלה ועולה במשקל בהתמדה (ירידה במשקל סימן לבעייה). האיגואנות כמו רב הזוחלים גדלים כל ימי חייהם ובמקרה של האיגואנה זה כ-30 שנה.

למעלה