איגואנה

jimbo3

New member
איגואנה

אני מגדל איגואנה ורציתי לדעת איזה מנורת חום צריך לקנות לה או אם אפשר מנורת שולחן עם מנורה רגילה ואם כן כמה וואט

GUYLI9

New member
יש לי תשובה

יש שני סוגי מנורות לאיגואנה: מנורת חימום ומנורה שעושה את הויטמין של השמש (לא זוכר איזה) החימום יכול לבוא לא רק בצורת מנורה הוא יכול גם להיות: אבן חימום שאני לא מציע כי זה עושה כוויות לאיגואנה וקבל חימום שיש לאיגואנה שלי. המנורה המיוחדת היא בשביל החורף בעיקר כשאין שמש ויכולה לתפקד גם כמו מנורה רגילה. אז כדי לך לקנות קבל חימום ומנורה מיוחדת לאיגואנות. יש חנות שקוראים לה- "זו ארץ זו" שם יש ציוד לאיגואנות בהודעה מעלך פירסמו את הפרטים. אני קניתי שם מנורה לאיגואנה. היא בצומת סגולה בפ"ת (הם עברו למקום חדש לא מזמן)039048884 אני מצרף תמונה של האיגואנה שלי:

אני מציע לך להשתמש בגוף חימום קרמי

ולא במנורה רגילה שתיתן לה אור 24 שעות ביממה דבר שיפגע בתפקוד שלה. אתה גם יכול להשתמש במנורה אדומה שהאור שהיא פולטת אינו מפריע לזוחלים. גם כבל אפשר למרות שהוא פחות מומלץ לאיגואנות מכיוון שהן מעדיפות לישון על עצים.

jimbo3

New member
המשך לתגובה

מה זה גוף חימום קרמי ואיפה אפשר להשיג אותו

גוף חימום קרמי

מזכיר בצורה מנורה שטוח במקצת רק שהוא עשוי מקרמיקה בצבע לבן\ אוף ווייט. ומקרין את החום בצורה ממוקדת ללא הפקת אור. אני לא יודע בדיוק היכן ניתן להשיגו אבל הייתי בודק חנויות שמוכרות ציוד חשמלי לחשמלאים.

yooa

New member
מנורה לאיגואנה

האיגואנה זקוקה ל אור וחום - 1. אור - אור המכיל גלים באורכי גל של UVB המקור העדיף הוא קרינת שמש ישירה (לא דרך זכוכית) או ממנורת פלורסנטית יחודית לזוחלים הפולטת קרני UVB. הנורה צריכה להיות במרחק של כ- 15-20 ס"מ מהאיגואנה ע"מ שתהיה אפקטיבית. הנורה פולטת קרינת UVB למשך מספר חודשים וצריכה להיות דלוקה במשך כ- 12 שעות היום ע"מ שהזוחל יהיה חשוף לה כמה שיותר. נורה זו פולטת מעט חום ואין היא יכולה לשמש תחליף לנורת החימום. 2. חום - יכול להיות מסופק ע"י נורת ליבון רגילה. הספק הנורה שתבחר תלוי בגודל הטטריום, ובטמפרטורה השוררת בו ללא רמצעי חימום. השורה התחתונה הוא מפל הטמפר' שצריך לשרור בטרריום (פינה חמה- 32-34 מעלות צלסיוס , פינה קרה 26-28 מעלות צלסיוס במשך היום, ובלילה ירידה של מספר מעלות (3-4) ). בלילה ניתן לחמם (אם יש בכך צורך) באמצעות נורה בעלת הספק נמוך יותר ובצבע כחול) . השיטה הטובה ביותר לטעמי היא ע"י שימוש ב 2 "שעוני שבת" האחד מכוון להדליק את נורת היום ומנורת ה- UVB והאחר מכוון להדליק את מנורת הלילה (אם יש צורך בכך, אצלי לדוג, ואני גר בירושלים, אין צורך בכך בלילות הקיץ). מקווה שעזרתי

למעלה