איגואנה, בעיה!

railon

New member
איגואנה, בעיה!

חברים קנו לי איגואנה ליום הולדת, והיא ממש חמודה אבל כל פעם שאני מנסה לגעת בה היא תוקפת אותי ומתחילה לפחד.. מה הבעיה? מה אני אמור לעשות?

1צחי

New member
לוקח

לאיגואנות זמן מה להתרגל לאדם. בטבע היא נטרפת ולכן היא חוששת מאוד. תנסה להוציא אותה בכל יום ל-20 דקות,היא תנסה להימלט לך על תחזיק אותה חזק פשוט תן לה לעבור מיד ליד כאשר אתה סוגר את היד אבל משאיר לה קצת חופש לעבור .ככה תתן לה עד שהיא תירגע . כלל לא להחזיר אותה כאשר היא לא רגוע מפני שהיא תלמד שכדאי לנסות להימלט. לאחר כמה ימים תנסה להציע לה אוכל מהיד.(אל תתיאש זה לוקח הרבה זמן לפעמים אפילו חודשים). טיפ קטן נסה להוציא אותה בערב,זהו זמן שהאיגואנה לא פעילה ולכן היא תהיה יחסית רגועה יותר.

railon

New member
תודה רבה

אני ינסה את זה ,אני מקווה שיעבוד אבל אני צריך להוציא אותה גם אם היא תוקפת אותי?

naja

New member
אם היא ממש עצבנית באותו רגע....

....אז תחכה. אין טעם להלחיץ אותה. אם היא כל הזמן עצבנית אז אין ברירה, צריך להתחיל מתישהו. אם האיגואנה חדשה אצלך, כדאי מאוד שתציץ במאמרים של הפורום יש שם דברים מצויינים בנושא איגואנות.

שובל09

New member
עוד משהו...

אם אתה לא מוציא אותה כי היא סורטת חזק, אז עד שהיא תתרגל אליך, תחזיק אותה אם כפפת בנייה (הכפפות האלה של הפועלים), זה יוכל לעזור לך...

אני הייתי מציע לך לנסות להוציא אותה

להניח אותה עליך בעדינות וללטף אותה לאט לאט, סביר להניח שהיא תקפוץ ותנסה לברוח אז תתפוס אותה תניח אותה עליך שוב ותלטף אותה ככה שהיא תתרגל למגע שלך ותבין שאתה לא אויב. תתן לה ללכת עליך בחופשיות ותלטף אותה ככה היא תרגיש חופשיה ולא מאוימת בשום צורה.

beery101

New member
שאלה..

יונתן..נראה לך שגם הבייבי כוח מים תתרגל לידיים ככה (ותהיה רגועה מספיק להוציא אותה לאנשים..)??

בסופו של דבר כן אבל...

היא או הוא ינשכו הרבה וסביר להניח שיחרבנו הרבה לפני שהם ירגעו וזה תהליך שיכול לקחת הרבה זמן ודורש המון סבלנות והתמדה. להוציא פעם בשבוע זה לא יעזור צריך כל יום להוציא לקצת.

Liron Samuels

New member
בארי, אני רואה שאתה עדיין מתקשה עם

הכח... כשהייתי בפארק עם יונתן המלצתי לך להוציא אותו הרבה וככה הוא באמת יתרגל למגע. יש איזושהי התקדמות איתו? אגב, מה הגודל שלו עכשיו?

1צחי

New member
מנסיון אישי

יותר קל להרגיל את היד לאבד חתיכה,מאשר את הכח להתרגל ליד...

במקרה של כוח מים עדיף לאבד חתיכה

מאשר לוותר ולחכות שיגיע לשני מטרים ואז לאבד חתיכת חתיכה... סבלנות וכוח סבל זה הפיתרון.

1צחי

New member
זה היה בצחוק כמובן

אני ראיתי בגלריה כח מים מ-101 האם בכח הנ"ל מדובר או בפרט קטן?

1צחי

New member
אז

הוא בן שנה ומשהו,לי יש ניסיון מסוים עם שני סוגי כח(סוואנה ונילוס) כאשר את הסוואנה הריאשון גדלתי מבייבי והוא לא התרגל לידיים מעולם,והסוואנה השני התרגל והגיע לגודל מלא 90 ס"מ והיה עם אופי פנטסטי אפילו ילדים שיחקו איתו. הכח נילוס היום בגודל של 60 ס"מ הוא בן שנה + והוא עדיין מפוחד כאשר אני מוציא אותו (וזה קורה כל יום) והכח הזה לא מוכן לאכול ע"י בניאדם. לפי מגדלים מקצועיים בחו"ל רובם לא מתרגלים והכי טוב זה להרגיל אותם לנקות את הכלוב מבלי שהם יבהלו וינשכו. ממה שהבנתי כח המים יותר קל אף עפי שהוא גדול יותר. בבית החיות שמעון יכול להרים את הכח מים שלו והוא חצי נינוח.

beery101

New member
בזמנו רפי הביא כוח מים יפיפה מקווין

אם אני לא טועה הוא במוצקין עכשיו..מזה חממוד..רגוע לאללה.. בקיצור מה שאתה אומר שעדיף לוותר על זה הא?? היא גם לא אוכלת ליד אנשים..ואם היא אוכלת ובאת להציץ היא ישר מקיאה הכל..מעצבן..

1צחי

New member
יש

הבדלים גדולים בין פרט לפרט(באופי),אני מאמין גדול בהתמדה,פשוט להחזיק אותו יום יום למשך תקופה ארוכה(כמה חדשים) ולבחון האם הוא נירגע או שזה חסר תועלת-תלמד אותו במשך הזמן. לגבי האוכל תשתדל להוציא אותו שלא בסמוך-הבדל של מספר שעות עדיף. עוד דבר יש יתרון מסוים להוציא לקראת הלילה מכיוון שאז הם פחות פעילים ויותר רגועים יחסית.

90 ס"מ זה פחות או יותר בוגר צעיר

כוחי סוואנה יכולים להגיע לאורך של 120-140 ממה שאני יודע מטר עשרים ראיתי בעצמי.

למעלה