איגואנה בלי כלוב

איגואנה בלי כלוב

היי, יש לי איגואנה בת 3 ויש לה כלוב ממש קטן. היא נמצאת בכלוב רק בלילה. בשאר היום היא בחוץ. אני יכול גם להשאיר אותה לישון מחוץ לכלוב בלילה כי היא ממש לא ברחנית. הבעיה זה שהיא תעשה צרכים מחוץ לכלוב ויהיה קשה לי לגלות איפה היא עשתה ולשלוט בזה. למגדלי האיגואנות הגדולות- איך אתם פותרים את בעיית הצרכים שלהם? ובקשר למנורת ה- UVA,B כל כמה זמן צריך להחליף את המנורה?

שובל09

New member
כמו שאני יודע...

איגואנות עושות צרכים פעם אחת ביום, ובמקום מסויים, ככה שאם היא התרגלה לךמקום כלשהו היא תמשיך לעשות בו כם אם היא תהיה משוחררת..

altid

New member
צר לי לחלוק עלייך יונתן

אבל אתה טועה רוב האיגואנות מתרגלות למקום מסוים, איך אני לא ממש יודע אבל מצאתי דרך לעודד אתן תשמע אני מגדל איגואן כבר 7 שנים כש 5 מהן הוא חופשי בחד אז אין בעיה שתשחרר אותו כל הזמן בבית(אצלי הוא בחד בגלל שאני גר בבית קרקע שכמעט כל הזמן יש מקום פתוח ואין לי עצבים כל ערב לחפש אותו בגינ) ובישביל להרגיל אותו לעשות צרכים במקום אחד יש שיטה שעזרה לי מקווה שגם לך... כל יום תשים אותו באמבטיה ותתיז עליו בעדינות מים פושרים, הדבר ירגיל אותו לעשות צרכים במים או בקרבתם לאחר מכן כך גיגית גדולה מספיק בכדי להכיל חצי מגופו ותניח אותה במקום שהוא מרבה לשרוץ סביבו, תראה לו מספר פעמים היכן נמצת הגיגית ותוף זמן קצר הוא יתרגל לעשות את צרכיו או בגיגית או מסביבה.(עדיף למקם את הגיגית במקום שאינו מפריע) אצלי זה עבד בכל אופן והרבה יותר קל לנקות אחריווו

ולשים בגיגית מים כן?

האיגואנה שלי שורצת ברוב המקומות בבית
יש לה הרגל מוזר לישון על המנוע של משאבת האויר(של הדגים שלי). זה רועד והיא יכולה לישון על זה שעות! זה נעים לה? זה לא דפק לה את המוח?

1צחי

New member
יונתן אני בה לעזרתך

איגואנות הן זוחל אשר חי על עצים וכמו כל שכני העצים הן עושות איפה שבה להן. נכון הוא שלפעמים יש להן "העדפות"כמו מים או כרית וכד'. ולגבי המספרים שלי גדולים יותר...

קודם כל אל תרגיש רע אם זה שאתה חולק

עלי. דבר שני מה שאתה מספר פה הוא דבר ידוע ורגיל אצל הרבה בעלי חיים (כולל בני אדם). איגואנות אוהבות מים? אוהבות! אמבטיה גורמת להרפיה של השרירים ולכן הרבה בעלי חיים עושים צרכים בתוך המים (כל מגדלי הנחשים מכירים זאת...) ואני לא חושב שהיית צריך להשקיע יותר מדי "בלהרגיל" אותה מכיוון שהיא הייתה מתרגלת לזה שיש לה אמבטיה בכל מקרה אם הייתה לה גיגית מים במקום קבוע. מה שאני חשבתי עליו כשכתבתי את תגובתי הראשונית זה שהאיגואנה תמצא איפה מתאים לה לעשות צרכים ואתה תצטרך לנקות, מכיוון שאיגואנות בשבי אוהבות לשבת במקומות קבועים (בניגוד לטבע ששם יש לה מבחר של מקומות נוחים) גם עשיית הצרכים בבית נעשת במקומות די קבועים רק שאתה צריך למצוא אותם... אני מקווה שאני ברור יותר עכשיו.

אתה ברור../images/Emo13.gif

אבל אני אנסה להרגיל אותה לחרבן במים.(זה קרה כבר באמבטיות שעשיתי לה)

altid

New member
צטערת על התגובה המאוחרת

אני חושש שלא בדיוק הבנת אותי העניין הוא שאני הרגלתי אותו לכך שכל יום יש לו אמבטיה ולכן הוא לא היה צריך לעשות צרכים על המיטה שלי(בקביעותת
) וכאשר שהבחנתי שלפעמים הוא לא היה עושה צואה אפילו אחריי יומיים כי הוא חיכה לאמבטיה שלו ניסיתי משהו אחר פשוט שמתי בחד גיגית גדולה שהוא יכל לשהות בתוכה מעט וזהו מאז כל יום אני מחליף את המים או מנגב קצת מסביבי לגיגית ממש עבד בישבילי וממש נוח הרבה יותר נוח מלהחליף מצעים כל יום

למעלה