איגואנה בורחת...

dudy555

New member
איגואנה בורחת...

טוב אז ככה חברה יש לי בעיה עם האיגואנה שאני לא יודע איך לפתור... יש לי טרריום באורך 1.70 והאיגואנה היא בסך הכול באורך 40 ס"מ שהבאתי אותה ביום הראשון הכנסתי את היד לטרריום והיא לא ברחה אבל שחזרתי מהבסיס אחריי יומיים אז רק איך שהתקרבתי לטרריום היא התחילה לרוץ מצד לצד . הבעיה היא שהיא לא נותנת לי לתפוס אותה כדי להרגיל אותה למגע של בני אדם ועם אני בכול זאת מנסה לתפוס אותה אז היא רצה מצד לצד בטרריום בהמירות מאוד גבוהה והיא ניכנסת מאוד חזק בקירות של הטרריום עד שהיא פשוט פוצעת את עצמה לדוגמא: היא שברה לעצמה את השפיץ של הזנב באחת ההשתוללויות האלה . ואני כבר באמת לא יודע מה לעשות כי מצד אחד אני צריך לתפוס אותה כדי שהיא תיתרגל למגע של בני אדם אבל מצד שני אני פוחד שהיא תיפגע מה עושים? האם זה קשור לגודל הטרריום שפשוט אני צריך קודם לשים אותה בטרריום קטן עד שהיא תיגדל ורק אז להעביר אותה לטרריום גדול כזה? או שיש פיתרון אחר? בתודה דודי!

1צחי

New member
הטרריום

בסדר מבחינת הגודל,אתה צריך להתעסק איתה הרבה על מנת שהיא תתרגל אליך. הדבר מצריך עבודה יומיומית במשך 3 שבועות מינימום. רצוי להוציא את האיגואנה כאשר רמת הפעילות שלהן נמוכה יחסית (שעות הערב),הרעיון הוא לא להחזיק אותה חזק אלה שתעבור מיד ליד מס' פעמים עד שהיא תתעייף קצת ותרגע. בהמשך אתה יכול לתת לה לטפס עליך (הן אוהבות לשבת על הראש). בהצלחה. נ.ב קודם כל יש לוודא שהאיגואנה אוכלת טוב,ולא נימצאת בסטרס.

dudy555

New member
אני מתעסק איתה הרבה אבל...

הבעיה היא שהיא מתחילה לרוץ מצד לצד של הטרריום והיא ניתקעת ממש חזק בקירות של הטרריום ואני מפחד שהיא תיפצע את עצמה... ולכן אני כבר מגיע למצב שאני אומר לעצמי שכבר עדיף להשאיר אותה שם ולא להרים אותה!!

rcarbone

New member
היה לי בזמנו את אותה בעיה

לפני כמה שנים גידלתי גם אני איגואנה, היה לי טרריום ענק והאיגונה היתה קטנטנה וגם היה לי את אותו קטע שכל פעם שרציתי להרים אותה היא היתה מתחילה להשתולל ולרוץ ולהיתקע בכל דבר בטרריום. מה שאני מציע לך לעשות (אצלי זה לפחות עבד) בתור התחלה פשוט לפתוח לאט את הטרריום ולזרוק עליה איזה בד, מגבת חולצה משהו כזה עדין, רק כדי למנוע ממנה באותה שניה להתרוצץ וישר להרים אותה ולהוציא אותה מהבד שלא תיכנס לסטרס, לאט לאט היא תתרגל ומידי פעם פשוט תנסה בלי הבד, עד שהיא תבין שאתה לא רוצה לגרום לה נזק ותירגע

barazu

New member
לא משהו מבין בזה אבל

אפשר קודם לרפד את הקירות של הטרריום כדי שהיא לא תיפצע את עצמה, ואז לנסות לתפוס אותה עד שהיא תתעייף ואחרי כמה זמן שתחזיק אותה היא בטח תתרגל ותבין שאתה לא רוצה לפגוע בה.

למעלה