איגואנה בהשלה

adam1222

New member
איגואנה בהשלה

ההאיגואנה שלי משיל את העור שלו רבות. הבנתי שזה עיניין נפוץ מאוד כשהם קטנים.. האיגואנה שלי בערך 25-30 סנטימטר.. כמה זמן לוקחת ההתנשלות? ויש עליו כמה חלקים בבטן שכבר עליו בערך שבוע ולא נופלים... כדאי לעשות לו מקלחת?.. אני יודע איך.. אבל לא ממש ניסיתי.. יש לו בטרריום קערה שיכולה להכיל את כולו אבל לא ארייתי אותו ממש ניכנס לשם אלא רק שותה מזה.. ואני לא בטוח שזה זכר.. הבנתי שלא מיבאים נקבות רבות.. אבל הייתי שמח לדעת בברור...

1צחי

New member
איגואנות

כמו רב הלטאות (להוציא שממיות) משילות לאורך זמן רב יחסית בחתיכות ולא בצורה אחידה. לפעמים עד שמסתיימת השלה אחת כבר הבאה מתחילה וכך ניראה שהאיגואנה נימצאת כל הזמן בנשל. איגואנות צריכות לחות גבוהה יחסית,דבר שעוזר בנשל. אתה יכול להכין קערה עם מים פושרים ולהכניס אותה בהדרגה למים (קודם מרטיבים אותה עם שפיכת מים מכף היד על האיגואנה בכדי שתוכל להסתגל לחום המים) אפשר והשאיר את האיגואנה זמן רב ולהוסיף מידי פעם מים חמים (הן אוהבות את זה). לגבי המין-בהחלט מוכרים גם נקבות (לי אישית יצא לגדל יותר נקבות מזכרים).

dreaming h

New member
קביעת מין הלטאה

אם בלטאות עסקינן, ובענייני המין, אשמח אם נוכל לקבל הסבר מחובבי הלטאות (או הידע) כיצד ניתן להבדיל בין זכר ונקבה, אם אפשר בליווי תמונות.. תודה!

מצאתי פעם משהו-

באתר על איגואנות צריך להכנס ל- Sexing האנגלית שלי על הפנים אז אני לא יכול הבין מה רשום שם חוץ מהתמונות :\ אבל יש שם שני תמונות באחת יש זכר עם 'קוצים' כאלה ברגליים-

1צחי

New member
לכל סוג

לטאה ישנה שיטה אחרת (פחות או יותר) יש סוגים שרואים חיצונית לדוגמא איגואנות (רואים בתמונה המצורפת) לחרדונים מרימים זנב ב 75 מעלות ורואים לפי הבליטות (אשכים לזכר) שאחרי פתח הביב,לכוחים יותר קשה לבדוק והבדיקה בד"כ פולשנית.

למעלה