איברהים טאטליסס Mutlu Ol Yeter

טליה ג

New member
יופי של שיר!../images/Emo51.gif ושאלה קטנה שמעניינת אותי

אם כבר באיברהים עסקינן, הייתי רוצה לשאול את חברי הפורום שגרים בטורקיה, התגוררו בה בשנים האחרונות או מכירים אותה מקרוב: איך מתייחסים היום הצעירים בטורקיה לאיברהים? בקהל תמיד רואים אנשים מכל הגילאים, צעירים ומבוגרים כאחד, ששמחים ושרים ביחד איתו, אבל באופן כללי האם עבור צעירים, שנחשפים ורגילים גם למוסיקה מסוג שונה, הוא לא נחשב לכבד מדי? למה אני שואלת את זה? אני מכירה הרבה חבר'ה טורקיים צעירים, שחלקם הגדול גרים בגרמניה או התגוררו בה תקופה ארוכה בעבר, ורובם לא סובלים את איברהים. הם טוענים שהוא זמר לאיכרים זקנים ופרימיטיביים, ושהוא עצמו מיושן ומנותק ממה שהולך היום במוסיקה, ושהוא תופס מעצמו וחושב שהוא אלוהים. הם די בשוק כשאני מספרת להם שאני אוהבת אותו. האם איברהים והמוסיקה שלו באמת לא מדברים כל כך אל הצעירים, או שהחבר'ה שאני מכירה לא משקפים את כלל הציבור בטורקיה, כיוון שהם גרים בגרמניה והתחילו לחשוב יותר כמו צעירים גרמנים?

אלטורקו

New member
אברהים טטליסס

היו האשמות נגדו במתן תרומה לPKK אני מאמין בזה...יש לו קול יפה השירים שלו לפעמים באמת כבדים מאוד ומיושנים אבל יש כמה שירים יפים...אבל בתור בן אדם הוא בן אדם חרא...הוא היה מכה את חברה שלו לשעבר..שכחתי איך קוראים לה..יש לא מעט טורקים שלא סובלים אותו...

avielss

New member
מתוך ויקיפדיה

ביוגרפיה טטליסס נולד למשפחה ענייה וחסרת בית בעיר אורפה שבדרום טורקיה, אחד משבעת ילדיהם של אב ממוצא ערבי ואם כורדית. אביו נפטר לפני שהגיע לגיל ארבע. טטליסס עמל לפרנסת המשפחה ועקב כך לא רכש השכלה פורמלית. בצעירותו הושפע טטליסס מסגנונו של אמן הקולנוע הכורדי אילמאז גונאי וניסה את כוחו בשירה באירועים כגון חתונות, אך ללא הצלחה מסחרית. מעברו עם המשפחה לאיסטנבול באמצע שנות השבעים פתח לפניו את הדרך להצלחה. אלבומו השני, אייאנדה קונדורה, הפך לרב מכר בטורקיה והביאה לפרסומו. סגנונו המחאתי והתשייכותו ללאום הכורדי גרמה לממשל הטורקי לאסור על השמעת שיריו, דבר שלא ניתן היה לאכיפה בפועל ותרם בדיעבד לפרסומו. בשנת 1992 בוטל איסור זה. עם הצלחתו, פנה טטליסס גם לעולם העסקים. הוא פתח רשתות של מסעדות מזון מהיר ומלונות והקים חברת אוטובוסים. לפני מספר שנים התפרסם טטליסס גם בנסיבות שליליות, כאשר הואשם בהכאת חברתו לחיים. תמונות פניה החבולות נתלו על קירות המעון הראשון בטורקיה לנשים מוכות. בישראל הופיע טטליסס בסוף שנות השמונים ובשנים 2003 ו-2005, ואף ביצע דואט עם שרית חדד. בנוסף חידש טטליסס את שירה של זהבה בן וזאב רווח, "דואט הסליחה" מתוך הסרט "טיפת מזל".

טליה ג

New member
אני זוכרת את הסיפור הזה

אני מבינה בהחלט שבמישור האישי רבים החלו לשנוא את איברהים, כי נראה שהוא טיפוס אלים, שתלטן והנוסף לזה עם שיגעון גדלות! אבל בכל זאת הפליא אותי לשמוע שחבר'ה טורקיים צעירים גם לא אוהבים את המוסיקה שלו. אגב, בנוגע להופעות שלו בארץ, נדמה לי שהוא בכלל לא היה כאן ב-2005 אלא רק ב-2003. אני זוכרת שמאוד רציתי לנסוע לקונצרט שלו ב-2003, אבל בתקופה הנ"ל הייתי בדיוק בחו"ל. לא זכור לי שב-2005 התפרסמו הודעות על הופעה נוספת שלו בארץ.

אלטורקו

New member
אתם שמעתם את הסיפור של לינט?

היא סיפרה בראיון בידיעות אחרונות שהיא התחילה לשיר בטורקיה והפכה לזמרת פופולרית ואז אברהים טטליסס הפעיל את הקשרים שלו כדי לחסום אותה וממש ארגן עליה חרם....היא אומרת שהקריירה שלה בטורקיה נהרסה בגללו...יש עליו המון סיפורים זה לא בן אדם אחד או שניים כולם בטורקיה יודעים כבר מה הפרצוף האמיתי שלו...

טליה ג

New member
לא שמעתי את הסיפור הזה

זה ממש מזעזע! יש לו כזה שיגעון גדלות שהוא לא מוכן לסבול מתחרים! אבל מתישהו זה עלול לפגוע לו בקריירה. גם כך הוא כבר לא צעיר ויש מספיק זמרים צעירים ומוכשרים שהמוסיקה שלהם יותר אטרקטיבית עבור הקהל הצעיר, ואם הוא ימשיך עם השתלטנות והמגלומניה שלו, זה עלול להשפיע על מידת הפופולאריות שלו.

אלטורקו

New member
סולטנית את גרה בטורקיה אולי תספרי לנו

איך באמת הציבור הטורקי מגיב לטטליסס....האם הפופולריות שלו ירדה בשנים האחרונות אחרי כל ההאשמות החמורות נגדו?ומה הצעירים בטורקיה חושבים עליו?הם אוהבים את המוזיקה שלו?

faridi

New member
ישנו שיר כזה בעברית

כתבו אותו לזכרו של זוהר:"הנה סתיו עבר, הפרחים נבלו..." נדמה לי שאיציק קלה שר אותו. כאחד שעוסק במוסיקה, עליי לציין שהפעם, (הכוונה לקליפ שהועלה) הביצוע (בפרט האינסטרומנטלי) מדהים באשר לפופולריות שלו, אפשר להבין, כמה אפשר לשמוע את אותו זמר? גם פה בארץ ישנה אותה תופעה לגבי זמרים גדולים. אין הרבה "משוגעים" כמותנו שאוהבים אנתיקה.

למעלה