איבחונים....

s1g2a3

New member
איבחונים....

אני שותפה סמויה... נהנית משלל העצות שפורום זה מציע, ואשמח אם תוכלו לייעץ לי. בני עולה לתיכון ונאמר לנו כי יש צורך בחידוש האבחון, וכי יש לעשות,אבחון פסיכו-דידקטי. המאבחנת,(שעשתה את האבחון הקודם) אמרה שאפשר, להרחיב את האבחון הקיים. היא לא פסיכולוגית. האם האבחנה של הקטע ה-פסיכו, צריך להעשות ע"י פסיכולוג, או שע"י מאבחן שמוסמך לזאת ע"י משרד החינוך. תודה מראש על תשובותיכם

b a r b a i m a

New member
ומה אומר ביה"ס? אולי כדאי גם לשאול

אותם אם אפשר להרחיב את האבחון הקיים? אם הם מכירים בזה? ייתכן שהתשובות נמצאות בביה"ס...

אימומה

New member
אבחון פסיכולוגי

אבחון פסיכולוגי כולל גם מבחן אינטליגנציה, ומבחנים הבודקים את החלק הרגשי ואותם רק פסיכולוג מוסמך לערוך. אבחון דידקטי יכול להעביר פסיכולוג או מאבחן דידקטי. בכל מקרה אין בעיה אחרי שעשיתם אבחון דידקטי אצל מאבחן, לערוך אבחון פסיכולוגי משלים אצל פסיכולוג. את יכולה להתיעץ עם פסיכולוג בית הספר (תמיד יש אחד כזה, גם אם לא מודעים לקיומו) לגבי האפשרות לערוך את השלמת האבחון בשירות הפסיכולוגי. אם אי אפשר הוא יכול לתת המלצות למי לפנות.

s1g2a3

New member
תודה. בכל מקרה עלינו לערוך

אבחון מחודש לקראת התיכון. כך שיהיה כל המכלול. קבלנו המלצה על גב' בשם רחל גולדשמיד. מישהו מכיר??

אנחנו עשינו ב'ניצן' ואפילו קופ"ח

לאומית משתתפת במסגרת הביטוח המשלים בחלק מהאבחון אצלם. שווה לבדוק עם קופה"ח שלכם, אולי גם לכם מגיע.

אימומה

New member
אני מכירה

היא מצויינת, וההתמחות שלה היא בגילה של חטיבות ביניים.

estee

New member
האם חייבים לתת את האבחון הפסיכולוגי

לביה"ס? הרי זה לא ממש ענינם מצבו הפסיכולוגי של הילד? או שאפשר לתת רק את החלק הדידקטי?

zivadina

New member
מציעה לך להראות רק את מה שאת רוצה

ורק במידה שבית הספר לא יספק את כל העזרה המומלצת, לבדוק אם חשיפת האבחון הפסיכולוגי יעזור לשפר את העזרה. חשוב לשתף את בית הספר בבעיות של הילד, אבל לא כדאי לחשוף אותו אם אין בכך תועלת.

אימומה

New member
אפשר גם מראש לסכם עם הפסיכולוג

שבי"ס מקבל חוו"ד מקוצרת, בלי פירוט נרחב של המצב הרגשי. אם זה לצורך התאמות לא נראה לי שתהיה בעיה.

למעלה