איבחונים

softouch

New member
איבחונים

האם יש מקום\מרכז שמאשר לעשות איבחון לסטודנטים והדו"ח תוצאות והמלצות שלו תקף לכל המוסדות ?
יש בת"א משהו..אבל ככל הנראה זה תקף רק לת"א. וגם בעברית יש משהו שתקף רק לשם.
ויש גם איבחון מת"ל בנפרד, האם זה תקף לכל המוסדות?
האם מה שעושים באת"א תקף גם לעברית? (כמו למשל עם המכינה)

ב

במת'ל תקף לכל המוסדות.

בת'א אני חושבת שזה תקף רק למוסד שלהם. צריך לברר מראש!

אני עברתי איבחון במתל -אז אם יהיו שאלות אני פה

softouch

New member
איפה זה?

אני חשבתי שמת"ל זה שם כללי שם האיבחון שיש בכמה מקומות.
יש בת"א גם איבחון מת"ל, וגם איבחון אחר קצר יותר...יש לי add מאובחן מזמן, אבל רציתי משהו שקביל לאוני'...

אם יש לך הפרעת קשב ולא לקות למידה

אז את לא צריכה אבחון פסיכודידקטי.

אבחון של הפרעת קשב הוא על ידי פסיכיאטר או נוירולוג ולשם כך יש מבחנים רלוונטיים כמו CPT ו TOVA שאם אובחנת בעבר - כנראה שעברת אותם.
בגדול, את צריכה להגיש את תוצאות המבחנים וחוות דעת רפואית במקרה הזה.

softouch

New member
........

עשיתי אבחון אצל פסיכי' ילדים בפעם הראשונה, ואח"כ מעקב כל השנה מנוירולוג. אני רוצה תוספת זמן במבחנים, לכן מבררת לגבי המת"ל...
האבחון הזה לא מזכיר דבר לגבי מבחנים. אני אף פעם לא מספיקה לסיים מבחן, זה מצב של להתחנן לעוד כמה דקות בכל מבחן..

שוב, מת"ל לא יעזור לך

מת"ל בודק הימצאותן של לקויות למידה. הוא יכול להעיד על הפרעת קשב ולא לאבחן אותה. בדיוק בשביל זה אובחנת בעבר אצל רופאים.

מת"ל עבורך יהיה בזבוז זמן וכסף ולא יעזור לך להוציא את ההתאמות שאת רוצה.

redsnowhite

New member
באמת? אבחון מלפני כמה שנים יספיק?

במידה ועברתי אבחון אצל נוירולוג וTOVA.אם כן, מה זה נותן?
תודה.

softouch

New member
ביררתי

איבחון טובה,ומרופא, לא מספיק לכלום. זה מספיק בשביל שהרופא שלך יתן לך טיפול. להתאמות במבחן או תוספת זמן זה ממש לא מספיק. הם דורשים לעשו אצלם איבחון (או מקום), איבחון פנימי שתקף אצלם, או מבחן מת"ל שתקף לכל מקום.

ככל הידוע לי

אומרים שצריך אישור רופא נורולוג להקלות למינהן!
לדעתי תתחיל מהסוף -תפנה במייל להקלות שאתה צריך- בין אם זה לתואר באוניברסיטה כלשהי או בין אם זה פסיכומטרי

ואז תשאל אותם-איזה הקלות תופסות! ולאיזה רופאים בדיוק ללכת!

הזוי מה שאת אומרת

מבחן מת"ל בוחן הימצאותן של לקויות למידה ולא הפרעות קשב וריכוז, לכן המבחן הזה או כל אבחון פנימי אחר שלהם (שהוא אבחן פסיכודידקטי) לא יכול לאבחן הפרעת קשב וריכוז בשום יקום אפשרי.

הייתי מציקה להם עם עוד כמה שאלות, בעיקר כי לא נראה לי הגיוני שתצטרכי עכשיו לשלם אלפי שקלים על מבחנים שלא מאבחנים את מה שיש לך.

softouch

New member
אבל :(

אני לא צריכה שיאבחנו לי add. זה מזמן מאובחן ע"י שני רופאים ומטופל מאז. אני רוצה תוספת זמן למבחנים. זה הכל. שלפחות יהיה תקף למבחנים בשנה הבאה..

ונאמר לי שאני לא אוכל לקבל תספת זמן אם לא אעשה את המבחן הזה שלהם. יכול להיות מאוד שאת צודקת וזו דרכם לנצל חוסר ידע ותמימות ונואשות של סטודנטים כדי לשאוב עוד כסף ולשכנע לעבור את המבחן שלהם.
הניסוח המדוייק של מי שענתה לי במרכז "לא משנה איזה מבחן את צריכה, תבואי אלינו עם כל המכתב או מידע או אבחון שיש, תעודת בגרות וגליון ציונים ונתחיל בשאלונים ומבחנים ואח"כ נמליץ לך איזה מבחן את צריכה, פנימי או מת"ל. לשניהם החלק הראשון זהה. מה שמאובחן לך מהרופא לא יתן לך תוספת זמן או התאמות במבחן, את חייבת מת"ל".

יתכן ואקבל תשובה שונה מוועדת ההוראה, אבל הנחתי שאם הם אומרים, הם יודעים מה קביל באוני' ומה לא.
ממי מקבלים תשובה מוסמכת מה צריך?

ולכן אני אומרת

מה שהיא ענתה לך הזוי - אין סיבה שתצטרכי לעבור את המבחנים האלו כשמה שיש לך לא צריך אבחון פסיכודידקטי.

הבנתי שאת רוצה הערכת זמן, אבל את רוצה להשיג אותה על סמך הפרעת קשב ולא על סמך לקות למידה, לכן מבחנים של לקויות למידה לא יעזרו לך.

softouch

New member
הבנתי. אז

מה הפרוצדורה לשם כך?
היא חושבת שצריכים לבדוק כמכלול "אולי בכל זאת יש לך לקויות למידה ולא ידעת..צריכים לבדוק הכל"
אני מחפשת את הדרך הכי אפקטיבית חסכונית לשם כך.

אני מניחה שעברת אבחון כזה או אחר בילדות

שהוביל לכך שנשלחת לאבחון הפרעת קשב.
אם כן, תציצי באבחון הזה, הוא יגיד לך הכל. כל עוד אין לקות למידה מובחנת וידועה זה סתם עוד נסיון שלהם להוציא כסף ואין לכך סיבה. את רוצה התאמות על סמך הפרעת הקשב ולשם כך אין צורך באבחון פסיכודידקטי, תוציאי ממנה פרטים בנוגע למה שאת כן צריכה.

softouch

New member
הבנתי תודה!

אנסה לשאוב ממנה מידע. וגם כנראה חשוב לעשות במוסד שבו אלמד, וזה כרגע בסימן שאלה. מקווה שבאת"א..=\

לא עשיתי איבחון בילדות אלא בגיל 20. לא נראה לי שיש לי לקות. אני פשוט מפספסת כל הזמן משפטים כשקוראת שאלה או טקסט ואז כאשר שואלת את המתרגל\מרצה תמיד עונים לי שזה מופיע בדיוק בשאלה ומפנים למקום וזה מוזר איך לא ראיתי. ולא שמה לב לנתונים שמופיעים בשאלה. ואז יוצא שכדי להבין שאלה, קוראת כמה פעמים כל פסקה עד שזה "נקלט". ומפספסת מילים\אותיות (לעיתים משפט) כאשר כותבת תשובה בכתב בשאלה פתוחה (כי חושבת על רעיון שמביעה בכתב אבל לא כל מה שחשבתי שכתבתי נכתב, וקצת דילגתי בכתיבה, ולפעמים אני קופצת לנושא קצת אחר שגם רציתי לכתוב או קשור לשאלה אחרת ואז זה מתערבב אבל תוך כדי המבחן אני לא מבחינה שזה קרה, ומגלה את זה בחשיפת מחברות. ואח"כ כל פעם זה סיפור לפנות לערעור ולהתחיל להסביר ולהוכיח שזה שייך לשאלה אחרת..).

למעלה