איבחונים לסטודנטים.

איבחונים לסטודנטים.

שלום לכם. יש לי שאלות בנוגע לאיבחונים לסטודנטים. א. מי יודע מה העלות של כאלה איבחונים - איבחונים לשם קבלת הקלות במבחנים. ב. האם זה נכון שיש בעיה והאוניברסיטאות/מכללות השונות מכירות רק במבחנים שבוצעו אצל מאבחנים מסויימים או שכל איבחון תופס? ולמה אני שואלת.... אני אחראית על הסטודנטים שלנו בקיבוץ ורציתי לאפשר להם את האבחונים לשם קבלת הקלות בבחינות, אבל אני חייבת לדעת את הדברים האלה לשם תיכנון התקציב. תודה תודה תודה תאיר

tully

New member
יש בעיה עם האיבחון

אוניברסיטאות לרוב מפנות לשירותי היעוץ הפסיכולוגי שלהם, שם מבצעים איבחון או מפנות למכון שהאיבחון מוכר על ידם. בכל מוסד יש מכונים אחרים והסדר אחר לכן כדאי לבדוק מראש. באוני' ת"א האיבחון עולה בסביבות 1000 ש"ח- בערך כמו שעושים לבד.

thefistuk

New member
אבחון באיכילוב

יש מרפאה באיכילוב שנקראת "מרפאת זכרון", הופניתי לשם על ידי הנוירולוג שלי ושילמתי 100 שח השתתפות (שקופת חולים סרבה להחזיר לי) הם ערכו לי שיחה ואבחון ושלחו תשובה לרופא. נראה לי שזה ממש מתאים לסטודנטים,זול יותר מהמקומות שלוקחים 350 ש"ח 03-6974444-מרפאת זכרון.איכילוב,רחוב ויצמן 6 תא

לא בכל מכון כדאי לאבחן,

לתאיר שלום, כפי שכתבה תולי לאוניברסיאות מכוני איבחון משלהם. ומרבית המכללות שולחים למאחבנים מוסכמים על ידם. אם את רוצה לעשות איבחון כללי בטרם ההרשמה כדאי לעשות במכון ידוע ולברר אץ מעמדו במוסדוץ להשכלה גבוהה. ואז תצטרך (אולי) לעשות התאמת תנאים שתגיעי לאונירסיטאות. אבל פנייה למכון כזה בדרך כלל יקרה יותר. בכל מקרה, רק מכון ידוע ולברר במועצה להשכלה גבוהה או באחת המכללות האזוריות האם הוא מוכר על ידם. בברכ, גיל

zivadina

New member
לעבור אבחון רק דרך מוסד הלימודים

כי לצערנו יש מוסדות להשכלה גבוהה שמכירים רק במאבחן שזכה במכרז שלהם, ולא מכירים באבחונים של מאבחנים אחרים, אפילו אם הם הכי טובים בארץ. כך, שבלי קשר למומחיות ולעלות, כדאי לשלוח כל מועמד ללימודים להתאבחן אצל המאבחן של המוסד שבו ילמד. אבחון שממליץ על התאמות בלימודים נקרא "אבחון דידקטי" או "פסיכודידקטי", והמחירים הם 600-3000 ש"ח, תלוי בהיקף האבחון ובתעריפי המאבחן. במידה שהמועמד סובל גם מהפרעת קשב ורכוז, מומלץ מאוד שיעבור אבחון רפואי שיציע לו טיפול בריאותי, בנוסף לאבחון הדידקטי שיציע לו התאמות לימודיות.

למעלה