איבחונים ועוד אבחונים...

איבחונים ועוד אבחונים...

בני בכיתה א' מקבל ריטלין LA ותרומתו החיובית אינה חד-משמעית. התבקשנו על ידי בית הספר לעבור אבחון פסיכיאטרי לאחר שנטען שיתכן וקיימת בעיה נוספת ל-ADHD. כאן למעשה מתעוררת סוגיה חדשה: איזה אבחון לעבור ? דידקטי, פסיכאטרי, פסיכו-דידקטי ? ואולי כדאי לאבחן מחדש האם ב-ADHD עסקינן ? האם יש אבחון שעשוי להציג תוצאות חד-משמעיות באשר למהות הליקוי ? יש לציין שבעבר ערך מבחן TOVA ולקראת חלקו הרביעי נשבר וסירב לערוך לסיימו. האם לביטוח מושלם של קופ"ח כללית יש מכוני אבחון מומלצים אשר מסובסדים על ידו ?

איבחונים ועוד ועוד

אז ככה.. איבחון כדאי לערוך על ידי פסיכיאטר מומחה לנושא של הפרעות קשב ורוכז. ולמה פסיכיאטר? כיוון שרק לו יש את הידע לעשות אבחנה מבדלת, קרי: האם מדובר בהפרעת קשב ורכוז, האם מדובר בהפרעה רגשית, כגון דכאון, האם מדובר על הפרעה נוספת של טורט ו או כל בעיה נפשית אחרת. ז"א שהילד זקוק קודם כל לאבחנה של פסיכיאטר. הוא גם יוכל להתאים את המינון הנכון של תרופה. רק לאחר מכן יש לפנות לאיבחון דידקטי או פסיכודידקטי שבא לאבחן האם יש לקויי למידה או בעיות רגשיות נוספות. בטוח מושלם של קופח כללית עובדים עם מכון רותם אשר יש לו סניף באור יהודה. אני דיברתי איתם. העלות היא כ- 1000 ש"ח אחרי ההחזרים. האיבחון כולל מפגש עם יועצת חינוכית ואח"כ פגישה עם נוירולוג ואח"כ מבחן טובה ופגישה מסכמת רק ההורים. אני אישית לא אהבתי את הרעיון שאיבחון לנושא של קשב ורכוז תתחיל אותו יועצת חינוכית אך זו דעתי הפרטית. בהצלחה!

האבחון הראשוני..

לא הותחל על ידי היועצת החינוכית. וטוב שכך. בני סופג מרורים בבית הספר ואנחנו לא מלקקים דבש מהצוות הפדגוגי... האבחון הראשוני ניזום על ידי אימו ולאחר מכן נשלחנו (על ידה) לחוג להורים ילדי ADHD. שם הסתיים שלב ההכחשה שלי והסכמתי שאכן יש דברים בגו.

למעלה