איבחון

a n n a w

New member
איבחון

לביתי בת ה-9 יש טיקים בעיקר בפנים, התחילו לפני כשנה-שנתיים, מצמוצים, עויות באף, משכות אף וגם טיקים קוליים כמו כחכוח גרון, הם באים והולכים לתקופות, עכשיו החל טיק חדש, גלגול עיניים מעלה והצידה . לפני כן אמרו לנו שזה כלום ויעבור, עכשיו אני ממש מודאגת. שאלתי היא: לאן לפנות כדי לעשות איבחון טוב מקיף ומדוייק ולחסוך ריצות מיותרות, האם יש המלצה על רופא ספציפי-אשמח, כמו כן, היא מתקשה בקריאה וכתיבה.יש לה קשיים נוספים כמו רגישות תחושתית בעיקר בא לידי ביטוי עם ביגוד, מפריעים לה התפרים, גודל צוורון, וכדומה...

ש ל י ק

New member
אנה ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

שמי שלי ואני אם לילד בן 10 לוקה בטוראט. בתחילת דרכנו היינו מטופלים באופן פרטי. כיום אנו נמצאים עדיין בשלבי אבחון בשניידר במרפאת טוראט בראשותו של אלן אפטר. מומלץ בחום!

הלנה

New member
למיטב ידיעתי, לא צריך הפנייה

לפגישה הראשונה... אבל תתקשרי ותבררי אולי זה השתנה.

ש ל י ק

New member
לאבחון הראשוני אצל פרופ' אפטר

לא שילמנו כסף. העלות היא על האבחונים המקצועיים והטיפולים שתקבלו במידת הצורך.

ש ל י ק

New member
עכשיו שמתי לב ששאלת לגבי הפניה

בפעם הראשונה לא מביאים הפניה.

הלנה

New member
הי אנה ברוכה הבאה

גם אנחנו עברנו אבחון בשניידר, כלל פגישה עם הפסיכיאטר אלן אפטר ואחרכך אבחון מקיף אצל הפסיכולוגית האחראית לטוראט - שרון צימרמן. וגם אני ממליצה. הטל של המרפאה הוא - 03-9253616 יש עוד מרפאות טובות בשערי צדק - ירושלים ואחרות...אני מניחה שבת שבע (בכינויה: שביק) יו"ר העמותה תענה לך, לה יש את המידע העדכני ביותר

a n n a w

New member
תודה על המידע, אני

קצת המומה, רק לפני כשעתיים התוודעתי לתסמונת טוראט ,תוך כדי חיפושים לראות איפה להתחיל ולאן להמשיך. אני גרושה ואבי ילדתי חי מספר שנים בחו"ל, הוא חזר לפני מספר חודשים לארץ ולא היה ממש שותף ב מה שקורה עם מאי, ביתי. בקיצור לפני מספר ימים התחילו גלגולי העיניים ,הוא היסטרי, והאמת שגם אני די מבוהלת, זה נראה לא טוב! מה להגיד למאי, היא אומרת שהיא לא מרגישה בכך

ש ל י ק

New member
אנה מבינה מאוד לליבך

אספר לך שילדי התחיל עם גלגולי העיניים ושאר הטיקים המוטוריים והווקאליים נבהלתי אבל לא אמרתי לו אפילו מילה אחת ובטח שלא הערתי לו על כך. למרות הלחץ המובן שלך תחכי לשיחה עם גורם מקצועי כדי שתוכלי לתת את המענה הכי טוב עבורך ביתך.

שביק

New member
לאנה ברוכה הבאה. ראשית יש לשאול

מס' שאלות, כגון: מאיזה איזור אתם בארץ? יש מרפאה מעולה בשערי צדק, אצל פרופ' ורדה גרוס צור. ישנה מרפאה בוולפסון אצל ד"ר טלי שגיא. מרפאה ברמב"ם בחיפה אצל ד"ר אלי שחר. המרפאה בשניידר אצל פרופ' אלן אפטר. לבחיתך. בהצלחה ובריאות טובה.

a n n a w

New member
עוד לגבי האיבחון

הסימפטומים נראים מתאימים לתסמונת טוראט, אך יש אפשרות שמדובר במשהו אחר, כרגע הגעתי לכאן מתוך חקירה עצמית שלי, האם האיבחון במרפאות יגדיר יותר את הבעיה[במידה וזה משהו אחר?]

למעלה