איבחון לנשים

arana1

New member
אני כותב את דעתי והאבחון לא עזר לי בכלום

מעולם לא ספרתי אותו ומעולם לא ראיתי בו משהו שמשקף משהו ממהותי וזהותי.

מה שהוא עזר לי זה להשיג, לתקופה קצרה, קיצבה מביטוח לאומי, ולכן כתבתי לך שאם מה שאתה רוצה זה קיצבה אז אבחון יעזור לך אבל אם את מעוניינת להכיר את עצמך ולמצוא הסברים למוזרותך אז אבחון לא יועיל לך בכלום אלא רק ישבש

בגלל זה החלטתי כרגע לא לבזבז כסף שאין לי על אבחון.

להתייעץ עם א.נשים אז שוב כל אחת ואחד יגיד מה שבראש שלו. בתכלס אין מי שמכיר אותי כמו אני.
ניסיתי מבחנים און-ליין אבל לא מצאתי מבחנים שהם חד משמעיים.
אם אתה מכיר משהו מדויק אשמח לשמוע.
&nbsp

גור42

New member
אין שום דבר "חד משמעי". גם אבחון רשמי זה לא "חד משמעי".

אבל אחרי שתעשי כמה מבחנים ותדברי על הנושא עם כמה אנשים (עדיף אנשים עם ניסיון אישי בעניין, ולא אנשי מקצוע) אז התמונה תתחיל להתבהר.

עשיתי את המבחן הזה אבל לפי מה שזוכרת

כשמקבלים את התוצאה כתוב בפירוש שיכול להיות שאוטיסטים יקבלו ציון נמוך ונ"ט יקבלו ציון גבוה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם מקבלים פחות מ 16, לא סביר שנמצאים על הספקטרום
אנשי הספקטרום (א"סים) יקבלו בד"כ מעל 30,
ובכל מקרה, לא פחות מ 16 .
זה לא מחליף איבחון, נותן רק אינדיקציה.
גם טסטים אינטרנטיים אחרים אינם מחליפים תהליך איבחוני רציני.
יכולה לשלוח לך קישורים, אבל כאמור, כולם רק נותנים אינדיקציה.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא. הציון הממוצע של נ"טים הוא 16.4
אז יש כאלה שיצא להם אולי 6 וכאלה שיצא להם אולי 21,
אבל לא מעל 30 .
לא"ס אמור לצאת מעל 30.
מסייגת ב"אמור" כי זה לא מעמיק ורציני, לא פרטני, לא במקום איבחון.
ויש גם אנשי אמצע, אנשים שאינם נ"טים וגם אינם על הספקטרום.
כמוני למשל. לי יוצא תמיד בסביבות 30 בטסט הזה,
לפעמים 29, לפעמים 31, לפעמים 30.
לאנשי אמצע יוצא בד"כ משהו בין 21 ל 30 .
&nbsp
הנה קישור נוסף (לא בעברית)
http://www.rdos.net/eng/Aspie-quiz.php
&nbsp

גור42

New member
כדאי לזכור שגם "אבחון אמיתי" הוא לא בדיוק רציני

הבעיה העקרית עם אבחון רשמי, זה שהוא נועד למדוד עד כמה המצב שלך "פתולוגי".

למשל, לפני שנה-שנתיים עשו לי מבחן ADOS ויצאתי ממש על הגבול. ואין לי ספק שאם היו עושים לי את אותו המבחן בדיוק לפני 10 שנים, הייתי מקבל ציון הרבה יותר גבוה.

אז מה זה אומר? שכמעט יצאתי מהספקטרום? בוודאי שלא. זה פשוט אומר שלמדתי איך לחיות בשלום עם השונות שלי ומצאתי את מקומי בעולם. במילים אחרות, המצב שלי נהיה פחות "פתולוגי" אז הציון יצא נמוך יותר.

והמבחנים באינטרנט הרבה פחות נגועים בהטייה הזו. לכן, אם המטרה שלך היא להכיר את עצמך טוב יותר (ולא - נגיד - לקבל קצבה מביטוח לאומי) אז מבחנים באינטרנט יהיו דווקא יותר מהימנים לדעתי.

למרות שאשמח לעזרה כלכלית, מה שיותר דוחף אותי

לאבחון זה עניין המודעות. רק בשנה האחרונה ככל שקראתי על הנושא התחלתי לזהות בי דברים מסויימים וזה היה קשה (לדוגמא להבין פתאום שזה שאני תמיד חושבת שאני צודקת ומתעצבנת לא בהכרח אומר שאני צודקת, עצם העובדה ששמתי לב לזה אני כועסת על אחרים קצת פחות)אבל בסופו של דבר הקל עליי כי אני מבינה את עצמי והצרכים שלי יותר.

anti is back

New member
אני חושדת שגם המבחנים ברשת

(לפחות זה של אס"י, שעשיתי בזמנו) בודקים יותר חריגות חברתית וקשיים מול החברה הנורמטיבית ולאו דווקא אוטיזם.

גור42

New member
"חריגות חברתית" לכשעצמה איננה דבר פתולוגי. זו בדיוק הנקודה.

לא מכיר את המבחן הסצפיתי של אס"י, אבל אילו היו עושים לי - אישית - מבחן של "חריגות חברתית" אז הייתי שובר את כל הסקלות.

אבל זה לא מה שהמבחנים הרשמיים (כמו ה-ADOS) מודדים. מה שהם מודדים, בתכל'ס, זה עד כמה את מתוסבכת בכיוון האוטיסטי. בואי נגיד ככה: אם אבחון רשמי מראה שאת על הספקטרום, אז כמעט בטוח שזה נכון. אבל ההיפך - לא.

anti is back

New member
למיטב הבנתי אין בינינו מחלוקת

בזמנו, כשעשיתי את המבחן של אס"י, יצאתי נקודה אחת פחות מהספקטרום, וכיוון שהמפגש הראשוני שלי עם שיח אוטיסטי עורר בי המון הזדהות הנחתי שאני אשת אמצע או משהו כזה.
אבל ככל שלמדתי יותר הגעתי למסקנה שהמון תופעות שמזוהות עם אוטיזם הן פשוט תוצר לוואי של חריגות - "תסביכים" שנובעים ממפגש קטלני בין התביעה הנורמטיבית ליישור קו לבין נטיות וצרכים אינדיבידואליים שחורגים מהתבניות המקובלות.
אני לא טוענת שאין דבר כזה אוטיזם, אני משוכנעת שיש, ואין לי מושג מה בדיוק מודדים המבחנים הרשמיים וכיצד הם עושים זאת. מה שברור לי זה ששורר בלבול רציני בין אוטיזם כתופעה עצבית ספציפית לבין תוצרי הלוואי של המפגש בין החברה הנורמטיבית לאנשים שמסיבות כאלה ואחרות, פיזיות ונפשיות, אינם מגיבים ופועלים בהתאם לתבניות המצופות מהם.
ולדעתי, במקרה הספציפי שלי, זו הסיבה היחידה שהמבחן מיקם אותי כל כך קרוב לספקטרום.

arana1

New member
לדעתי לא

אין ספק שיש מערך שלם של תגובות ג'נריות המשותפות לכל מי שחורג מהמעגל המקובל, נכים, מיעוטים, אנשים מגוונים מבחינה מגדרית,אנשים מהגזע הלא נכון...
אפילו גבוהים מדי ושמנים מדי ויפים מדי ורזים מדי...
כל מי שחורג ולו מעט מהעדר ימצא את עצמו סובל מיחס זהה, יחס רע, משפיל, לא אנושי, וזה במקרה הטוב שמישהו בכלל עושה את המאמץ לראות אותו ולהודות בקיומו.

אבל כמו בכל דבר גם כאן יש היבט המשותף לכל מי שהנורמה רודפת אותו ויש גם היבט יחודי לזהות הנרדף,

אוטיסטים נרדפים מסיבות מאוד מסויימות ומאוד מובהקות לאופי זהותם,
שממנו גם נגזרת צורת חריגותם מהנורמה,
והדברים ידועים.

מהמעט שאני מכיר אותך אז לחריגה שלך יש מאפיינים אוטיסטים,
זאת אומרת,
בעוד שנכים ואנשים עם צבע לא נכון וזהות לאומית או דתית או לאומית או מינית לא נכונה חווים קשיים סביב הפער בין הציבורי לפרטי, בין האישי לכללי, כתופעת לוואי של הדרתם מהחברה, לאוטיסטים הפער הזה עצמו הוא הסיבה.

בגלל זה הדרת ואפליית האוטיסטים היא אם כל ההדרות,
השנאה הכי גדולה,
ובגלל זה הם יהיו האחרונים שיזכו לחנינה,
אם בכלל.

(לדעתי אוטיסטים אף פעם לא יתקבלו לנורמה אלא שמה שיקרה וקורה זה שהנורמה מתפוררת ותתפורר)

anti is back

New member
לא התכוונתי לחריגות מהסוג הזה

הקשיים שלנו סביב הפער בין הציבורי לפרטי קשורים לדעתי ליחסים חריגים, שמתויגים כפרובלמטיים, בין פנים לחוץ. וחריגות כזאת אופיינית, למשל, גם לכל אוסף התופעות שמתויגות כסכיזואידיות (לא מדברת על מצבים פסיכוטיים, כמובן, אלא על קווי אישיות). ולדעתי המאוד ספקולטיבית היחסים החריגים הללו אינם מהותיים לאוטיזם דווקא, אלא מהווים תוצר לוואי של התנגשות בין הסביבה ליחיד - התנגשות שיכולה לנבוע גם מאינספור סיבות אחרות.

arana1

New member
את הולכת על הגישה "הרפואית"

זאת שמגדירה את החריגה בתפישת יחסי הפנים והחוץ, הפרט והחברה, כתוצאה של מחלה, הפרעה, תסמונת או לקות.
אני מאמין שהסיבה היא הפוכה,
שהתפישה והתחושה השונה של היחס בין האינטימי לציבורי היא שיוצרת את שלל הבעיות הנלוות,
אני אפילו בטוח שזה המצב.

מכיוונה של הנורמה החורג הוא קודם כל אשם במצבו, בטלן, לא משקיע, לא משתלב, אגואיסט מדי... ובעיותיו נגרמות מההתנגשות עם החברה,
ומכאן גם הנסיון המתמיד לאלף אותו ללמוד את הקוד החברתי הנכון
(על סמך ההנחה שפשוט אינו יודע אותו, כי הרי לא יכול להיות שמישהו יצטרך לבטא את עצמו בצורה שונה מהנורמה אלא אם הוא חולה או לקוי או פשוט לא למד בקלות את מה שכולם לומדים בקלות)

יש קשר בין כל התופעות שמתוייגות כסכיזואידיות לבין אוטיזם,
יש קשר בין הפרעת קשב לבין אוטיזם,
כל סטיה מתצורת תשומת הלב הנכונה נחשבת מייד כהפרעה ולכן הופכת עד מהרה להפרעה,
בגלל זה אין שום ספק שהפסיכולוגים הורסים את החברה, והפרט, בצורה שאין אנושה ממנה.

anti is back

New member
לאו דווקא הפרעה או מחלה - פשוט תגובה

תוצאה ולא סיבה.
אני אכן חושדת שקווי הדמיון בין אוטיזם לסכיזואידיות נוצרים מעצם ההתנגשות בין היחיד לסביבה, להבדיל מהפרעות קשב, שייתכן שהקשר בינן לבין אוטיזם הוא מהותי יותר.

לא חשוב לי לשלול את האפשרות שתפיסה שונה של היחס בין פנים לחוץ היא חלק מהגרעין האוטיסטי. אבל חלק ניכר מהביטויים של השונות הזאת הוא תוצר לוואי של ההתנגשות עם הסביבה: הצפות רגשיות, היאטמות, הימנעות וחרדה ממה שנחשב לאינטראקציה חברתית, התנהגות רובוטית, התמסרות מוחלטת לתחומי עניין שנחשבים אזוטריים, מתן משקל רב יותר לדמיון וכו'.
אפשר כמובן להתווכח אם כל אחת מהתכונות הללו מהותית לאוטיזם או לא, אבל מה שחשוב מבחינתי זה שגם מי שאינם אוטיסטים ניחנים לעתים בכל אוסף התכונות הללו ממגוון של סיבות שלאו דווקא קשורות לחיווט עצבי.

arana1

New member
אז דעתי הפוכה, שזו סיבה ולא תוצאה

וגם המהלך ההיסטורי מאשר שהשינוי תמיד נוצר דרך המרד של הפרט בכלל,
המרד של היחודי בכללים.

מסכים שחלק ניכר מהביטויים שאת מזכירה הם בכלל לא מהותיים לזהות האוטיסטית אלא הם רק תוצאת לוואי של התנגשות עם הסביבה אבל זו בדיוק הנקודה,
שהבסיס להתנגשות עם הסביבה הוא תמיד חוסר יכולתו של המבנה המסורתי, החברתי, המוסכם... להכיל ולכבד ולהבין את היחודי והפרטי והאינטימי כראוי.

מי שמופלה על בסיס גזעני או תרבותי או דתי עלול להציג תגובות דומות,
ואלה באמת לא קשורות לשונות בחיווט העצבי,
אבל מי שמסומן אל מחוץ למעגל החברתי על בסיס רפואי, סכיזואידים מכל הסוגים, אוטיסטים (הפירוש המילולי של אוטיסט" זה מישהו שהוא 'עצמי' מדי, יותר מדי עצמו), מופרעי קשב, סכיזופרנים מבטא תמיד גם בסיס ביולוגי, ניורולוגי.

אין שום סיבה לאדם לדון את עצמו לקיום כל כך סיוטי אלא אם גופו ונפשו כופות עליו לציית לעצמו,
בגלל זה ההתאנות לאוטיסטים היא פשע כל כך מתועב.

כמובן שלגזענות ולמיזוגניה ולפונדמנטליזם יש קשר לסיבה שבה הנורמה כפויה להרוס לאוטיסטים את הצורה אבל הקשר הזה הוא תרבותי בעיקר,
או יותר נכון קשור למבנה העצבי של הנורמה שבנוי לדחות כל מה שלא זהה לו בדיוק.
למוסלמי אין מערכת עצבית השונה מהותית מזו של היהודי או הנוצרי
לאנגלי אין מערכת עצבית השונה מהותית מזו של הישראלי או הקמבודי,
לאוטיסט ולמופרע הקצב יש .

בגלל זה מחסומים תרבותיים ושפתיים וגזעיים ומגדריים מטרידים אוטיסטים הרבה הרבה הרבה הרבה פחות משהם מטרידים אנשים נורמטיבים,
בעוד שמה שעושה להם את המוות, גם משום כך, זה דווקא המחסומים בתוך התרבות, בתוך הקהילה, שהם גם אלה שחיצוניים לה.

הרי המאפיין הכי נראה של אוטיזם זה זרות וניתוק ממה שאמור להיות הקהילה המקומית, הקרובה,
חוסר יכולת להזדהות עם מה שאמור להיות המשפחה.

כל דבר הוא הפרעת קשב

למעלה