איבחון דידקטי

• פותח הנושא oskl
  • פורסם בתאריך

oskl

New member
איבחון דידקטי

אמרו לי שאיבחון דידקטי נהוג לעשות לילדים בין כיתה א לב´. האם נכון? על סמך מה עורכים את האיבחון הזה? מי ממליץ על כך? המורה? המרפאה בעיסוק ? אני שואלת מכיוון שבני מטופל בריפוי בעיסוק במכון פרטי וזאת בהתאם להדרכת המורה ש"קלטה" זאת עוד בתחילת השנה. אודה לתשובה אוס

דליה.ד

New member
אבחונים דידקטיים

עושים למעשה מכיתה א´ ואילך (לפני כן עושים אבחונים התפתחותיים). אבחון דידקטי קביל לשלוש שנים. מי שממליץ על אבחונים אלו יכולים להיות המורה, היועצת, הפסיכולוגית, הנוירולוגית ואפילו את כאם.... יפה שהמורה "קלטה" שהילד זקוק לעזרה, אבל למה דווקא ריפוי בעיסוק? היו קשיים ספציפיים בתחום שקשור לריפוי בעיסוק (קשיים במוטוריקה עדינה, קשיים גרפומוטוריים, אסטרטאגיות למידה, תכנון וארגון??) אבחון דידקטי יתן למורה כלים והמצלצות איך לעבוד לימודית עם ילד מסויים. לפי דעתי עדיף לעשות אבחון פסיכו-דידקטי שמאתר את תהליכי החשיבה ו/או בעיות קוגנטיביות. אבחון פסיכו דידקטי בעיני יתן תשובה יותר מלאה לקשיי הילד. (אבחון דידקטי סתמי יכולה לבצע כל מורה לחינוך מיוחד, הבעיה היא הקבילות שלו... כי אם זה לצרכי השמה וכו´ אז עדיף מאבחנ/ת מקצועי/ת כמובן בעלת נסיון.)

לא נכון...

אבחון דידקטי נעשה בכל גיל, לכל קבוצת גיל יש מבחנים שונים ממשלה (כך למשל ילד בן ארבע יעבור מבחן אחר מאשר ילד בן 7 הקורא וכותב) בלי שום קשר למי קלט את הילד, במידה ויש תחושה שלילד יש בעיה כדאי ללכת לאבחון כדי לדעת בדיוק מה הבעיה (אם בכלל קיימת) ואיך מטפלים. לאבחונים ניתן ללכת דרך מספר גורמים: 1. הפנית רופא משפחה של קופת החולים. 2. מכונים פרטיים העוסקים באיבחונים. 3. עמותת ניצ"ן בסניף הקרוב לביתך. 4. דרך בית הספר התיאום עם היועצת. אני אישית חושבת שכדאי ורצוי לא לעבור את האבחון דרך בית הספר אלא באופן בלתי תלוי כדי שהשליטה על המידע שעולה באבחון ישאר בידיכם.

למעלה