איבוד מקום עבודה

Debushka46

New member
איבוד מקום עבודה

קצת ארוך אז סליחה.אני עובדת בגן של התמ"ת ולפני חודש וחצי העבירו אותי לסניף אחר בעיר כי היו צריכים עזרה וגיבוי.מאז שהגעתי לגן ישנו אבא אחד שדי מתנכל לי ולפני יומיים הפיץ בווטצאפ של הגן שתפס אותי צועקת על ילד נמאס לי ממך....דבר שלא היה ולא נברא, מה שכן אמרתי ואני מודה זה שההתנהגות שלך לא נעימה מכיוון שזרק נעליים לשירותים ונשך ילד אחר.מפה לשם זומנתי לשימוע...כרגע אני בבית.השאלה היא האם אני יכולה להגיד שזה הרעה בתנאי ההעסקה כי העבירו אותי לגן אחר והאם יש לי זכות לתבוע את האבא על אובדן מקום עבודה כי השמיץ אותי בפני כל הורי הגן.

אורן19761

New member
לשון הרע

ניתן להגיש תביעת לשון הרע נגד האב במידה והוא העליל עלייך דברים שלא היו ונבראו.

Debushka46

New member
נוסח ההודעה שמור אצלי

אבל בשורה התחתונה זו מילה שלי נגד מילה שלו...
האם עדיין אפשר לתבוע?
אני דבקה בעמדתי ובאמת שלי

עידן 8888

New member

Harrington

Well-known member
מנהל
השאלה אם ניוד בין סניפי מקום העבודה נחשבת הרעת תנאים

משתנה מתחום לתחום וממעסיק למעסיק ותלויה בין השאר בחוזה האישי ו/או בהסדר קיבוצי ו/או בנהוג בענף.

ככל שמקובל בתחום זה לנייד עובדים בין סניפי המעסיק ו/או האפשרות מגובה בהסכם אישי או קיבוצי, הדבר לא ייחשב בדרך כלל כהרעת תנאים.
חריגים לכך יהיו מקרים בהם חל שינוי קיצוני לרעה כמו למשל בשעות העבודה, מרחקי הנסיעה וכיו"ב.

לגבי תביעת לשון הרע, מדובר בתביעה נזיקית כאשר הנזק הוא אובדן מקום העבודה. אפשר להגיש תביעה כזו, כאשר ביחס לעובדה שמדובר במילה שלו מול המילה שלך, בתיקים אלו פעמים רבות נטל הראיה מתהפך באופן שמחייב את הנתבע להוכיח את נכונות טענותיו (זה לא אוטומטי) ובמקרה הזה שדבריו היו נכונים.

אגב, גם אם הדברים היו נכונים יתכן שמדובר בלשון הרע שמזכה בפיצוי ע"פ חוק. כך למשל ניתן לטעון שככל שהאב סבר שאמרת את הדברים, היה עליו לפנות להנהלת הגן/מעסיק ולא הייתה כל סיבה להפיץ את ההודעה בקבוצה כללית שמגיעה לכלל ההורים.

למעלה