איבוד כיוון חיים....

hannah8812

New member
איבוד כיוון חיים....

אני בת 25 כבר פעמיים ללמוד ופעמיים פשוט לא הלך לי...ואני פשוט לא יודעת מה לעשות..מרגישה אבודה

חזרה לעצמך:)

הי לך
ההרגשה שלך מובנת אך אל ייאוש
איבוד כיוון הוא סימן לחזור אל עצמך ולהכיר את עצמך יותר טוב זה הכל...:)

מוזמנת לשתף
מה לא הולך?
אילו לימודים בחרת?
האם אהבת אותם?

hannah8812

New member
לימודים:מכינה

איממ האמת בחרתי בכלכלה ומנהל עסקים ולא ממש אהבתי...הייתי על תנאי ולא הצלחתי ..אז לא עברתי לשנה שנייה
הבעיה נראה לי הממצוע יש לי ממצוע 78 ....בגלל זה כל הזמן הייתי על תנאי...אני מתעניינת עכשיו במכינה לשפר מתמטיקה ועוד מקצוע?כמה דבר כזה יכול לעלות?

תשובה

אם לא אהבת למה את רוצה לשפר מתמטיקה?
אם זה כדי להשלים את התואר כמו שצריך אז זה מובן

אני לא יודעת מה מחיר המכינה צריך לברר

לגבי מקצוע לרכוש
לדעתי את צריכה לברר עם עצמך מה את אוהבת, אילו כישורים יש לך עבור זה מה עוד את צריכה ללמוד
מדובר בקריירה שלך וחשוב שתביני מה מתאים לך ולמה את מתחברת במקום למה פופלארי,
לדעתי זה גם מה שגורם לתסכול ברגע שמשהו לא עובד

hannah8812

New member
לימודים

אני בודקת מה יכל לעניין ופשוט הממוצע ומתמטיקה למעשה לא מאפשרים לי להתקבל בצורה טובה...

מקאיירה

New member
אני חושב שהתשובה האדומה אחת מעלי

בנוגע ללברר את הכישורים שלך ומה את רוצה לעשות וכדומה, היא מדויקת מאוד, אך היא מדויקת לרוב רק בדיעבד. כלומר רק אחרי שלומדים משהו ומתחילים להתקדם מגלים יותר מה הם הכישורים וכדומה. ככה זה לפחות לגבי, לא אוכל להעיד על שאר האנשים.

שאלה מס' 1 - השאלה המרכזית שאת צריכה לשאול את עצמך היא כזו: במה חשוב לך, אישית, להיות טובה בו. רוב הסיכויים שלא תמצאי תשובה לשאלה הזאת, וגם יכול להיות שבערך כל מקצוע שרק נפיל עליך יהיה חשוב לך אישית להיות טובה בו. אבל אם את נתקלת במשהו שלא חשוב לך אישית להיות טובה בו, אל תשקלי אותו.

לדוגמא - אם מישהו אמר לך "כלכלה ומנהל עסקים יסדר אותך בחיים" אבל את לא סובלת את התחום הזה ולא מעניין אותך צורת החשיבה שלו, אז חבל על המאמץ (ד"א אני מלקט פה ושם שמועות על כך שהתואר הזה מזיק לעסקים יותר משהו מייעל אותם אבל זה נושא לדיון אחר).

שאלה מס' 2 - תקציב לשיפורים. אם יש לך תקציב לשפר פסיכומטרי (בערך 5000 שקל? יש יותר יקר ויש יותר זול) ובגרות למתמטיקה (עוד 1500-2000 שקל שיעורים פרטיים או קורס מכינה איפהשהוא? לא סגור על המספר המדוייק), אז תעשי את זה. ותעשי את זה לאט, ונכון, ובלי ללכת הביתה מבלי שהבנת משהו בשיעור. לא עושים חצי עבודה (יותר קל לעשות עבודה שלמה). זה יפתח בפנייך עוד תחומי לימוד והפסיכומטרי גם יכול להביא לך מלגה (וזה לא כזה קשה להוציא מעל 700. זה רק. עניין. של. תרגול).

שאלה מס' 3 - כמה קל למצוא עבודה בתחום שאת רוצה ללמוד, ומה השכר הממוצע בשוק. למשל - תואר בפילוסופיה הייתי משאיר לתקופות יותר מאוחרות בחיים כשכבר יש עבודה טובה ושכר גבוה. ללמוד מדעי המדינה זה מאוד מעניין אבל תביאי בחשבון שלא ממש ברור לאיפה את ממשיכה אח"כ בתחום הזה.

וחשוב מאוד - אחד מהדברים שיניע אותך לשבת בבית וללמוד עד מאוחר בלילה גם כשאין חשק, זו הידיעה שאת משקיעה במשהו שירוויח לך אח"כ משרה טובה ושכר טוב, ותוכלי לעשות דברים רבים בכוחות עצמך שאת עכשיו לא יכולה. או במילים אחרות - זה יעלה לך את איכות החיים.

שלגיה60

New member
מה לגבי תיווך דירות?

לדעתי לא לכולם מתאים ללמוד ואפשר להתקדם בחיים ולעשות הרבה כסף גם בלי תואר. ראיתי בפורום אחר שמחפשים מתווכים לרימקס. לפי מה שאני הבנתי הם שולחים אותך לקורסים ומכינים אותך טוב טוב ובסופו של דבר את כאילו מוכרת בשבילם אבל את עצמאית.. אני שמה לך קישור למקרה וזה מעניין אותך. בהצלחה בכל מקרה!

למעלה