איבוד זהות

s h i r k u s h

New member
איבוד זהות ../images/Emo4.gif

אני מאלה שאוהבים לשלוט בעצמם על החיים, בצבא היה לי די קשה שפתאום נותנים לי פקודות וכו', אבל למדתי שאי אפשר לשלוט על כל צד בחיי וככה זה גם באהבה- הכוונה היא לאופן גידול ילדים, החלטה לאן יוצאים, איפה הולכים, איפה תהיה החתונה, עם מי ולאן הולכים וכו'... ההחלטה אמורה להיות משותפת.... וכך הולכת לה לאיבוד השליטה על החיים האישיים שלנו, אנחנו כבר לא אנחנו, אלא מוגדרים כאמא של... בעלה של..., אבא של... וכו'- איכשהו זה איבוד זהות....
מה דעתכם והאם אתם מרגישים שאיבדתם את הזהות שלכם והשליטה על החיים

אני לא חושבת שיש כאן איבוד זהות

אלא בניית זהות חדשה. לא רק שם המשפחה שלי השתנה אלא אני כבר לא עצמאית בשטח. וזה לא קל ולפעמים מרגיז, במיוחד כשהצד השני רואה דברים אחרת. למשל סדר עדיפויות כלכלי או שאלות מהותיות בחינוך הילדים. אבל יש לזה גם יתרון כשמישהו נושא איתי באחריות ויש על מי לסמוך. וכשהילדים נולדים הזהות משתנה. אין דבר נהדר יותר מלהיות "אמא של". אני כל כך גאה בתואר הזה. אז יש את "אני", יש את "אישתו", יש את "אמא של", וכולן מרכיבות את הזהות החדשה שלי. ואני אוהבת את השילוב

g u r a

New member
../images/Emo45.gif

גם אני אוהבת להיות "אשתו" " אמא של" אפילו גאה בכך. כמה מוזר "גלגל החיים" שלנו..... מצד אחד אנחנו "מתות" להתחתן ללדת ילדים, ואח"כ " בוכות" על איבוד האישיות.... אני חושבת שכל אשה צריכה לבנות לעצמה את החיים שמעבר לאשה של ,ולאמא של...ואז לא תרגיש אותה אישה שאבדה את זהותה!!

האישיות היא דבר מאוד מורכב

כל מה שאנחנו עוברים, כל מי שאנחנו בקשר איתו, משפיע עליה. החוכמה היא לשלב את הכל. להיות נאמנים לאני הבסיסי שלנו ולהוסיף עליו את הזוגיות וההורות.

ענתי 10

New member
למזלי יש לי אופי די פרשן

(ככה אומרים?) נגיד אם יוצאים אז בא לי ללכת דווקא ל-א' אבל לא אכפת לי ללכת לב' או ג' או ד' אם זה נורא חשוב למישהו אחר. כנ"ל חתונה, בריתות, אצל מי עושים את הברית. במיוחד בעבודה - לפעמים זה אפילו הרבה יותר נוח כשנותנים לך פקודות ואומרים מה לעשות - ככה את מסירה מעצמך את כובד האחריות. שרק לא תחשבו שאני "סמרטוט"
אבל לפעמים טוב וכדאי להתפשר וזוהי "חכמת חיים" ולא "איבוד זהות". העולם לא יכול להסתובב רק איך שאנחנו רוצים לסובב אותו.

להיפך יש בניית זהות

וזה אפילו כיף שתמיד יש לך עם מי להתייעץ ולפעמים אני אומרת לו - אתה תחליט, לא בא לי לשבור את הראש.. והכי כיף בעולם זה להיות חלק ממשפחה שאת יוצרת ובונה..

למעלה