איבוד הכרה

נשימהה

New member
איבוד הכרה

הכלבה שלי בת 14 מסוג טריארית מעורבת, מקסימה , נשמה אמיתית. אובחן אצלה אי ספיקת לב- בצילום גילו לב מוגדל, היא משתעלת ולפעמים ( לאחרונה) מאבדת הכרה. הבוקר היא השתעלה ככה 3 שיעולים חזקים והתחילה ללכת קדימה קצת ואז התעלפה לא יוצא לה קצף מהפה, ואין עוויתויות, אין יציאת צרכים. זה נמשך מספר שניות, לי זה נראה הרבה מידי, מ א ו ד נבהלתי- קראתי לה בשמה ונענעתי אותה מאיזור הבטן היא לא ענתה לי כמה שניות ואז פקחה עיניים וכזה היתה קצת מסטולית, וזהו אחרי זה היא התנהגה רגיל מה גם שהיא דיי הרבה ישנה במשך היום. יידעתי את הוטרינר הבוקר והוא אמר שאין הרבה מה לעשות, הוא רוצה לתת לה פוסיד ועוד איזה תרופה להרחבת כלי דם וגם רקוד לשיעול. ההתעלפות הזו מפחידה אותי, אפשר לומר שמאז שזה קרה אני מרגישה לא טוב.... גם במצב רוח גם פיזית אני כל כך אוהבת אותה ואני רוצה לדעת מה לעשות במקרים האלה כשזה קורה? אני פוחדת לצאת ושזה יקרה לה כשאני לא בבית, אני פוחדת שהיא תמות ככה, ועוד מלא פחדים. מה עושים?? יש משהו שאני אמורה לעשות כשזה קורה? או שאני לא יכולה לעזור בכלל

לתת לה את הטיפול שהוטרינר ממליץ

זה הדבר היחיד שישפר את מצבה.

יש מה לעשות

במה היא מטופלת כרגע? מה שאת מתארת נשמע כמו סימנים קלאסיים של בעיית לב. סביר שהיא צריכה טיפול די אגרסיבי כבר, כי נשמע שבהחלט יש השפעה על איכות החיים שלה. מטרת התרופות בטיפול בלב היא לעכב את התדרדרות המצב ולהקל על פעולת הלב. אם אתם מעוניינים - יש קרדיולוג של בעלי חיים בבית החולים בבית דגן.

נשימהה

New member
כרגע

מחר יש לי פגישה עם הוטרינר הוא רוצה לעשות לה א.ק.ג ולתת לה פוסיד ועוד משהו להרחבת כלי דם. וגם רקוד. השאלה שלי התייחסה להתעלפויות - שאותי הן ממש מטרידות, זה נראה באותם רגעים כאילו שהיא מתה אני כל פעם נבהלת מחדש למרות שזה קרה רק 3 פעמים במרווחי זמן דיי רחוקים. האם כשאדם מתעלף הוא גם לא נושם? אני ממש לא יודעת מה לעשות באותם רגעים, גם הוטרינר אמר לי שבקטע הזה אין משהו שאני יכולה לעשות וזה מטריד אותי מאוד- זה שאני חסרת אונים פה. אנא תנו לי עיצה

נשימהה

New member
עוד פרטים

לא ציינתי מספר פרטים: השיעול שלה נמשך דיי הרבה זמן רק לאחרונה החלפתי וטרינר שבאמת התייחס ובדק. ( מעל שנתיים, הוט' הקודם לא עשה כלום לא בדק, עד כמה שזה נשמע רע) היא משתעלת מידי פעם גם כשהיא שותה משהו , השיעול מלווה בסופו בקטע של כאילו רצון להוציא משהו שתקוע בגרון כמו בנאדם עם שפעת, ולעיתים יש נשימות אחרי שיעול כמו אסטמה..זה גם נראה מפחיד. כאילו היא נחנקת. היו פעמים שניסתה להתעטש ויצאה לה ליחה, אלה היו מעטים אבל היו. ההתעלפויות: זה קרה כבר פעמיים נוספות, במרחקי זמן גדולים אחד מהשני, השניים האחרונים בלילות מתוך שינה היא קמה להשתעל ומדדה כמו אחרי הרדמה ומתעלפת- זה מקפיץ אותי מהמיטה ישר אליה ולכן אני יודעת בדיוק מה קורה. אולי זה יעזור , אולי זה נשמע לך כמו צניחת קנה נשימה? או שבנוסף... אני מוטרדת ומפחדת.

המשך

ההתעלפויות אכן מדאיגות אבל אין ממש מה לעשות בזמן ההתעלפות. עם זאת, חשוב להגיע לטיפול תרופתי כמה שיותר מהר. הוטרינר צודק בזה שהוא רוצה לעשות אקג. בנוסף כדאי לעשות צילום רנטגן של בית החזה, וכמו שאמרתי - יש קרדיולוג שאצלו אפשר לעשות אקו לב (אולטראסאונד של הלב)

למעלה