איבדתי את D ואחר כך את M

ShangrriLa

New member
איבדתי את D ואחר כך את M

לאחרונה נתקלתי בתופעה של מחסור ב DM'S. 2 ידידים מקבוצות שונות אמרו לי שהם איבדו את ה DM שלהם.... איך הם איבדו ,לא שאלתי. אבל רציתי לדעת האם יש רשימה אפשהו?....של אנשים שמוכנים להחזיק במשרה המאוד לא מושכת הזו של DM (אלא אם אתה סאדו מזוכיסטי...שאין שום דבר רע בזה:) ) אני לא מזלזלת במשחק ,הוא היה מאוד חמוד בתקופות בית הספר השונות , אבל אני על באמת לא מבינה איך לאדם יש מספיק כוח וסובלנות לבנות עולמות שלמים , להמציא הרפתקאות(זה בהנחה שהוא לא קנה חוברת של TSR ). אז לשאלתי , היכן אני משיגה רשימה של DM'S חוץ מאשר לפרסם מודעה במדור אבדות?

Nihau

New member
להיות מנחה זה סוג אחר לגמרי של כיף

הכיף הקל והמוכר של מ"ת הוא הכיף בלהיות שחקן. יש כיף אחר, הרבה פחות טריוויאלי בלהיות מנחה. בהסתייגות מכל המנחים שנהנים "לשלוט". להרחבת אופקים ראי את ההודעה למטה בפורום על מציאות פנטסטית על הנחייה במ"ת.

ShangrriLa

New member
את צודקת

להיות שליט מבוך על באמת דורש הרבה מאוד דמיון ורצון ליצור, ולא רק שליטה וטרור בשחקנים "המסכנים". אבל דמיון וראש פתוח זו עובדה שנדרשת משני הצדדים בשביל לשחק במבוכים ודרקונים או בכל משחק תפקידים "מודרני יותר":) וכמו שאמרתי בתחילת ההודעה , אין כאן כוונה לזלזל (אני שיחקתי במבוכים ודרקונים בתקופת הבית ספר -4 שנים ברציפות) ככה שממש אין כאן זלזול. הבעיה היא למצוא את ה DM הנכון.

Nihau

New member
ברוכה הבאה למועדון. זו תמיד הבעיה הכי קשה ../images/Emo13.gif

נבות רם

New member
מנחים והכחול הגדול...

קצת קשה למצוא מנחה out of the blue, כי הוא בסופו של דבר נקודת המשען של הקבוצה. היחס בין מנחים לשחקנים פעילים נוטה להיות ארבע לאחד לפי מיטב הבנתי, ומתוך אלו, המנחים שמוכנים להרצת משחק בכל רגע נתון הם די נדירים. אין רשימה מסודרת, הגילדה יכולה לעזור מעט, אבל הכי טוב פשוט לפרסם הודעות במגוון הפורומים המתעסקים בנושא. אני למשל, DM שמחפש קבוצה :)

נבות רם

New member
פרטים פרטים...

את הרוב אפשר למצוא בגילדה, תחת השם נבות רם. אבל כדי לקצר תהליכים לרובכם - מנחה מחפש שחקנים באיזור המרכז. סגנון המשחק משתנה, אם כי מועדפת עלי פנטזיה אפית מהסוג הכבד. אני נייד פחות או יותר, עם רכב (של ההורים בכל מקרה) כאשר גבולות היגיון שלי הם רמה"ש\נתניה וירושלים. מנחה כבר כמה שנים טובות, ועקב הגיוס הייתה לי הפסקה ארוכה בתחום. בן עשרים, מחפש קבוצה לקשר רציני :) (עוד שנייה אוסיף תמונה וזה יראה כמו J-Date או משהו...)

Serpent Axis

New member
המנחה אינו חד-קרן

הוא למעשה שחקן נוסף. אמנם מה שאני אומר הוא בניגוד למשהו שכתוב באיזה ספר שקראתי פעם בכך שאני אומר שהמנחה אינו "שייך לקבוצה נבחרת של אנשים" (יעני גזע האדונים? לא 'בנתי), אבל המנחה אינו חד-קרן, לפחות הוא לא אמור להיות כזה. איך שאני רואה את זה, משחקי תפקידים הם תחביב שבו קבוצה של חברים נפגשת כדי לספר ביחד סיפור. רוב השחקנים מגלמים דמות אחת, המנחה הוא השחקן שלוקח על עצמו את הכנת הבמה וטווית העלילה מנקודת מבט אחרת. אין לו דמות אחת, כי הוא מגלם את האנטגוניסטים, את דמויות המשנה והסביבה איתן הדמויות הראשיות (דהיינו, דמויות השחקנים) מתקשרות בדרך כלשהי. אני גם כופר בכך שאני לא סבור שהאחריות על יצירת משחק טוב (מה זה משחק טוב, אגב? כשכולם נהנים) לא נופלת רק על המנחה. ישנן קבוצות שבהן סגנון ההנחיה אינו ישיבתו הקלאסית של אדם אחד בכס המנחה לעד אלא סובב בין השחקנים. ישנן קבוצות שבהן ההנחיה יותר מסובכת (או לפחות שונה) ממה שרובנו מכירים והיא בעצם משותפת לכל השחקנים הנוכחים במידה כלשהי במקום ליפול על מנחה בודד. בכל אופן, מה שאני מנסה לומר זה שתפקיד המנחה הוא לא משהו שחייבים עבורו "מקצוען". פתרונות אפשריים לבעיה של השרשור: 1. אחד השחקנים צועד קדימה ולוקח את תפקיד המנחה לתקופה מסוימת - צריך להתחיל מאיפשהו מתישהו. 2. השחקנים הופכים את המשחק לסיפור קבוצתי ולא לאחריותו ונחלתו של מנחה בודד.

נבות רם

New member
הבהרות.

אסביר את מה שאמרתי, כי עושה רושם שהובנתי לא נכון. המנחים הם לא חדי קרן, אבל יש להם יותר אחריות בתוך הקבוצה על מנת לבנות את המשחק, לפחות בסגנון המשחק הקלאסי של מבוכים ודרקונים. הנטייה הטבעית שלי להתייחס לפורומים כמקום קלאסי היא טעות שלי. בשיטת המשחק הפרטית שלי, נתתי לשחקנים שלי להריץ כמעט כמו שנתתי לעצמי להריץ את המשחק - חלקים שלמים עברו בגלל שמישהו מהם החליט שדברים מסויימים צריכים להראות בדרך אחרת מזו שאני ראיתי אותם - השחקן של דרייק, הסוכן החשאי של MI6 תיאר בעבורינו את הבסיס הסודי שלהם, אבל אני שיחקתי את M ואת Q כדי שלא יצא משליטה. מנחה צריך לדעת את הקו בין השחקן לבין המנחה (דברים שלפעמים עברתי בעצמי) - העניין הוא שבניגוד לשחקנים, המנחה אחראי על העלילה ועל ראיית הנולד שהשחקנים נהנים מחסרונה. זה קצת יותר מורכב כאשר אתה רוצה להריץ קמפיין שלם או אפילו סיפור מוגדר שקצר יותר מקמפיין אינסופי. כמו במשחק מחשב, יש רוב לשחקנים, אבל אף אחד מהם לא כותב את העלילה של משחק מוגדר. במשחקי תפקידים כל אחד יכול לכתוב, אז כל אחד יכול להיות מנחה - אבל לא כל אחד רוצה את האחריות הנוספת הזאת. הובנתי יותר טוב?

Serpent Axis

New member
יש כמובן את הגילדה המפורסמת

הגילדה היא אתר שבו נרשמו פעם כל מני אנשים שרצו למצוא שחקנים ומנחים אחרים לשחק איתם. למרבה הצער, רוב מי שרשום שם כיום נרשם לפני כמעט עשור שנים וכבר לא אקטואלי או לא רלוונטי. חוץ מזה, יש לי שאלה אחת: את משחקת בקבוצה שאיבדה את המנחה שלה ויש לך בעצם שחקנים אחרים לשחק איתם או שאת מחפשת קבוצה (+מנחה)? <<אבל אני על באמת לא מבינה איך לאדם יש מספיק כוח וסובלנות לבנות עולמות שלמים , להמציא הרפתקאות(זה בהנחה שהוא לא קנה חוברת של TSR ).>> זה תלוי מה הכוונה בעולמות שלמים. כשאני מנחה, אני לא מתלהב מלשבת ולכתוב חמישה כרכים של ספרים עבים על עולם שלם. למעשה, אני אוהב פתרון הרבה יותר פשוט - עולם המשחק יהיה עולם מקביל לעולם האמיתי שאנחנו מכירים (כלומר, יש ישראל, יש ארה"ב, יש מגדל אייפל וגם אורי גלר). מצד שני זה גם קשור לסגנון המשחק שאני אוהב. אני מעדיף סיפורי אימה שלוקחים את העולם שלנו בתור הבמה שלהם ומציגים עולם נסתר מתחת לפני השטח... אבל זה אני. בקשר להרפתקאות - אני מעדיף סיפורים. אני גם אוהב להמציא סיפורים, במיוחד עם אנשים אחרים. זו לא שאלה של נטל אלא של הנאה.

ShangrriLa

New member
כולם יוצאים להגנה:)

אני מעדיפה להשאר בעולם של מבוכים ודרקונים (זכרון מתוק מילדות) ובזמנו להפגש ל Session עם קבוצה - לקח לפעמים גם 24 שעות רצופות ויותר של משחק עם מעט מאוד שינה והרפתקאות בתוך הרפתקאות שלקחו כמות גדולה של פגישות, דבר שדיי תרם והיה כיפי מאוד:). ואני לא חלק מהקבוצה שמחפשת , אני כבר לא שיחקתי את המשחק קרוב לעשור(וחבל). אני אנסה בכל זאת את נושא הגילדה , ונבות - תמונה אף פעם לא מזיקה ,לך תדע איזה קשר רומנטי תמצא בקבוצה כזו או אחרת(מנסיון) :)

akira

New member
לפגוש מנחים

כנסים זה אופציה בינונית (נעה בין טובה לנוראית, תלוי בכנס) הגילדה זה אכן סבבה, כמו שכבר הפנו אותך. אפשר להסתובב בעולם הוירטואלי ולמצוא מנחים (ע"ע אחת מהקבוצות שלי שכולם משתתפים בפורום ואפילו כותבים ביחד רשומות מההרפתקה בפורום). ואופציה קיימת ושרירה, זה לנסות להנחות בעצמך :) ככה אני הגעתי להנחייה, בגלל שאף אחד אחר לא רצה והאופציה הייתה או שאין משחק, או שאני מנחה. אז היום אני מנחה בקבוצה אחת (מו"ד) ושחקן בקבוצה אחרת, וזה שילוב סבבה.

ShangrriLa

New member
הגילדה שואבת

נכנסתי לגילדה , מצאתי אנשים בלי סוף רק שרובם כמו שאמרו קודם נרשמו או עדכנו את הפרופיל שלהם לפני 3+ שנים(ממש מעטים נמצאו ,שפקדו את הגילדה ב 3 חודשים האחרונים). ו..... "בטעות" נרשמתי (הגילדה שואבת). לפחות אני לא הבת היחידה שרשומה. יש שם רשימה של 20+ משחקים, שאני אפילו לא שמעתי עלהם (פרט ל3 ההוצאות של מבוכים ודרקונים). ולהנחות נשמע נחמד ממה ,שכולכם כותבים אבל אני לא מעוניינת באחריות כזו -וזו חתיכת אחריות גם אם השחקנים לוקחים חלק בהנחיה: ) מה שכן.... , מעניין אותי לדעת ,האם יש עוד אתרים ששווה לפקוד אותם? חלקכם הזכירו פורומים שונים, אני מניחה שלא רק בתפוז. (אני אבדוק פורומים נוספים) נ.ב עשיתי חברות היום ב למעלה מ5 קבוצות של משחקי תפקידים ב Yahoo groups , וכבר ציטטתי בלי סוף , אבל בסופו של דבר רוב החברים שם (ויש קבוצות שמונות מעל ל10 אלף איש) הם תושבי חוץ (ארהב\קנדה) ולא אנשים שקרובים לבית :)

ShangrriLa

New member
מעדיפה טלה , יותר עסיסי

ילדים קטנים:) הפונדק נורא חמוד, גם שם נרשמתי ,הורידו לי את הגיל ל13 עם סבב הגילאים באתר.

ננסק

New member
ופורום נוסף שראוי לציין

פורום כוכבי כסף הרשמי, בניהולי. http://forum.vgames.co.il/forumdisplay.php?f=98

braxat2000

New member
I have the problem from the other side

Hi, I have exactly the opposite problem. I've always been a DM, never been a player (Ok, all DMs are a bit of a player), and I always had trouble fininding the "right" players. I think that I have now a good group, but we'll have to start playing to see. Maybe we'll have an open place for one more - but I can't tell The problem is that I'm very selective on the players I want to play with, and for times maybe even too selective...

Nihau

New member
עיצה אמיתית וכנה: שחק לפחות פעם אחת כשחקן.

יצא לי לשחק עם כמה וכמה מנחים. כל אלו מתוכם שלעולם לא שיחקו ברצינות כשחקנים מהשורה אלא היו רק מנחים לאורך כל ניסיון המ"ת שלהם סבלו מחוסר פרספקטיבה מסויים שיוצר בעיות גדולות מאוד שאין להם מושג שקיימות בכלל וכאשר ניסיתי להסביר להם את העיניין הם לא הצליחו להבין כי הייתה חסרה להם נקודת המבט. (כן סניפט, זה כולל את ואראדין.)

braxat2000

New member
I can't see it happening

Hi, I hear you, but I can't see it happening, because I just don't have the time. Maybe that's the reason it took me a LOT of time to be better at DMing. I think that the first 7 years doesn't even count as good play as DM. But my last two groups were very good, and I got constant feedback from my players (mostly good). So maybe I managed to surpass it By the way, it goes for the other direction as well: players who have been DMs are usually better players IMHO

למעלה