איבדתי את חוש הריח

איבדתי את חוש הריח

טוב אני כבר איזה 4 שנים בלי חוש ריח... הוא בעצם "אבד" לי בהדרגה... בלי שממש שמתי לב או הבנתי שזה קורה אבל בשלב מסויים כבר הבנתי... שאני לא יכול להריח כלום... כמו שעיוור לא רואה כלום אני לא מריח כלום... כן גם אם ירססו לי בושם לתוך האף ובכמויות אני לא אריח! אני חושב שמה שגרם לזה זה כל התרסיסי אף לצינון (אוטריווין/ אלרין...) הייתי מסיים תרסיס חדש תוך יומיים/ שלושה! אני מוכרח להדגיש שאני נושם דרך האף ואין לי בעיה עם זה... למרות שהנשימה לא הייתה הכי מושלמת והרגשתי הפרעות בנשימה דרך האף בזמן הליכה, דיבור ושינה... אז עברתי ניתוח (לפני שבועיים) שבו חתכו לי את הריריות שמעל הכונכיות באף או משהו כזה (לא נגעו לי במחיצה!) ואכן אני מרגיש שיפור.. אמנם לא משמעותי כ"כ כי כן נשמתי בעבר אבל עדיין מרגיש שיפור בדיבור וכל זה... בכל מקרה הרופאים אמרו שהניתוח לא קשור לחוש הריח ולא הבטיחו בכלל שאריח אחריו.. למעשה הרופאים לא יודעים למה אני לא מריח... ראיתי 2 רופאים שאמרו לי את אותו הדבר (רופא אחד באיכילוב ת"א והשניה בבי"ח השרון בפ"ת- שם עברתי את הניתוח). הם אמרו לי שכניראה היה לי איזה וירוס/ מחלה שפגעה לי בחוש הריח ואין להם מושג מה אפשר לעשות עם זה... הם לא ניראו כאילו הם יודעים מה זה והם לא הרחיבו בנושא... את זה הם אמרו אחרי שנתתי להם צילומי CT של כל הסינוסים/ מערות האף... עכשיו אני שבועיים אחרי הניתוח ולא מריח כלום! מה זה יכול להיות? מה כן אפשר לעשות? רופאים אחרים ייתנו לי תשובה אחרת? יש רופא מומלץ ללכת אליו? או שאולי אני אשאר ככה כל חיי? חשוב לי לציין שאני בלי עין הרע בן אדם בריא ושאפילו שפעת לא הייתה לי בחיים!! המחלות היחידות הן צינון, שיעול, כאבי ראש מידי פעם ולעיתים רחוקות מ א ו ד יש לי חום...

freearth10

New member
רגע, אני לא מבינה

עברת ניתוח בגלל איזושהי הצטננות? מצד אחד אתה מדבר על הפרעות בנשימה מצד שני אתה מעיד על עצמך כאדם בריא שאפילו שפעת לא היתה לך בחיים. משהו כאן לא ממש מסתדר לי. חוש הריח הוא אחד החושים הכי בסיסיים שלנו ומקשר אותנו אל השבט ממנו באנו. האם קרא משהו בשבט שלך באותה התקופה? ניתוק מהבית? הקמת בית חדש? פחד לאבד משהו? ומה ניתן עכשיו לעשות? עבודה עם כפות הרגליים. הליכה, קפיצה, צפייה בזריחה, אכילת שורשים, עבודה בגינה.
מאיה

אשכר

New member
נשמע קצת מוכר

יש תופעה שבה אחד החושים מפסיק בהדרגה לפעול, ולכאורה בלי בעיה אורגנית. אנשים שמפסיקים לראות, אנשים ששומעים פחות טוב, וכנראה גם אנשים שמריחים פחות ופחות. לגבי חלק מהאנשים האלו, אני רואה שמשהו בתחושה או באופן שהם חשים מאד-מאד לא נעים להם, והחוש שלהם כאילו "מתאבד" בשביל שהבנאדם לא יסבול. למשל, אדם שלא נוח לו עם מה שאומרים כי זה מתנגש לו עם תפיסת העולם שלו. אין לי בשבילך טיפול קסמים או המלצה לרופא. כלומר - אם זה זה, יש אפשרות לפתור את העניין, אבל אני לא הכתובת.

נעמי66

New member
הרפואה הסינית מטפלת בחוש ריח פגוע

דיקור במרידיאן של הטחול, שאחראי על חוש הריח, בשילוב עם תזונה מתאימה, שמנקה את הגוף מחומרי פסולת. אפשר להניח שזה קרה בגלל הספריי, שמייבש את האף, אבל מכיל חומר רעיל כלשהו, שפגע בחוש הריח.

תוכלי להסביר את הקשר

בין מרידיאן הטחול לחוש הריח? האם הכוונה היא להצטברות של ליחה שיכולה להשפיע על האף? כי ממה שאני מכירה, דווקא הריאות הן אלה שאחראיות על האף וההרחה.

נעמי66

New member
הקשר בין מרידיאן הטחול לחוש הריח

את המידע לגבי דיקור הטחול קיבלתי מאיש-מקצוע בעל-ניסיון, והנה ההסבר שלו לתגובה שלך: 1. זה נכון שמרידיאן הריאות הוא האחראי הישיר על חוש הריח, אבל במקרה שלפנינו, מכיוון שאיבוד חוש הריח נובע כנראה משימוש בספריי כימי שפגע ישירות בדרכי האף (הנשימה=ריאות), חייבים לקרוא לעזרה את הטחול, האם של הריאות (עפ"י חמשת האלמנטים) ודרכו לטפל (כאשר ילד נפגע, מפעילים את האם). 2. מה גם שג'ובאני בספרו The Foundation of Chinese Medicine מביא (ע' 147-146) שני מקורות שונים המוכיחים כי בדיאגנוזה עפ"י הפנים, הטחול הוא המייצג את האף, יותר מן הריאות. זאת כנראה מהסיבה שחוש הטעם (שהוא כידוע באחריות הטחול) בא לידי ביטוי גם בעזרת חוש הריח (בתשובה הקודמת היה צריך להיות כתוב: "דיקור במרידיאן של הטחול, שאחראי בעקיפין על חוש הריח"). 3. הליחה הנוצרת באף ומפריעה לחוש הריח קשורה מאוד למזון והוא כידוע קשור לטחול (Gu Qi). אגב כאשר מדברים על הטחול מתכוונים גם לקיבה ('ים המזון'), שמסלול המרידיאן שלה מגיע עד לצדי האף.

נהניתי לקרוא

הרפואה היפנית טוענת שהטבור, משקף את מצב האף. איזור הטבור, הוא האיזור המיוחס לטחול עפ"י אבחנת בטן יפנית. לכן, ניתן לראות במצבי אלרגייה, או פתולוגיות שונות של האף חולשת טחול ברורה. החולשה מתבטאת בטבור, וניתן לחוש אותה ע"י אבחון ומגע של הבטן.

מבינה, אני בהריון ופשוט לא מריחה

אני לא מריחה כלום כבר שבועיים, זה מתסכל מאוד זה מפריע כשמבשלים וכשאוכלים וחלק מהתענוגות שלנו בחיים זה בריח( להתקלח , נר ריחני, בושם) אני מקווה שזה יחלוף, יש לי צינון קל , אבל אני מרגישה שהאף שלי סתום והאוזניים כואבות לי... זה קשור???? בכל אופן "תימני" שמעתי שדיקור סיני עוזר

למעלה