איאנלה מדהימה

שרק 131

New member
איאנלה מדהימה../images/Emo70.gif

אני מוקסמת מאיאנלה באמת היא כל כך ריגשה אותי בפרק של הזוגות איך שהיא הזדהתה כל כך עם הבחור הכהה וממש ראתה אותו בתור הבן שלה וכל כך היה חשוב לה מה יהיה איתו שזה מדהים היא לא סתם עוד מטפלת\מאמנת היא ממש יחודית היא מביאה את המפגש למקום כל כך אמיתי ומרגישים איך היא מחוברת לאדם שיושב מולה בצורה טוטאלית והוא לא יכול שלא להגיב ולהפתח אלייה בחזרה. התרגשתי מאוד מהתרגיל שהיא עשתה לזוגות שהם ניקו אחד את השניה מכל מה שמפריע להם זה היה ממש יפה ומרגש. גם המפגש עם ליסה אתמול היה משמעותי ביותר ליסה סוף סוף מתחילה להיפתח אבל יש משהו שאני לא מבינה למה זאת אשמת ליסה שבעלה בגד בה? מדוע אינלה מתעקשת שהיא תכתוב מכתב אהבה לבעלה שבגד בה איך אפשר לעשות דבר כזה אם לא סולחים באמת? הקטע הזה לא ברור לי . אני חושבת שאיאנלה לא למדה בפסיכולוגיה בצורה מסודרת וזה רק מראה שאם לבן אדם יש את זה אז הוא יכול להיות מעולה בזה ולהצליח לא פחות ואפילו יותר ממי שלמד 6 שנים פסיכולוגיה באוניברסיטה היא פשוט שאבה את הידע שלה מחוכמת החיים שלה מהכנסיה שלה ומכל מיני גישות רוחניות ושילבה את זה עם האישיות המדהימה שלה והתוצאה היא נהדרת..

chenby

New member
שרק

תראי מה אני הבנתי - ליסה גרמה לבעלה להתחתן איתה- הוא לא רצה. היא התקשרה לאמא שלו והאמא הכריחה אותו להתחתן כי כבר שלחו הזמנות והכל. ליסה בתת מודע שלה חיה כל השנים האלו עם התחושה שבעלה לא רוצה אותה באמת, הוא איתה כי הוא מחוייב ולא כי הוא רוצה. זה מה שהיא שידרה גם אם לא במודע, וכן הוא הלך לחפש נשים אחרות בעקבות זה. עצם זה שהיא הבינה שהיא צריכה לקחת אחריות על זה, על המחשבות שלה על הרגשות שלה, ולא לבוא בהאשמות (ממילא האשמה לא מקדמת לשום מקום) עצם זה שהיא הבינה שהיא מקפיאה את הביצה המקבילה ללב של בעלה- היא הבינה שזה לא אשמתו מה שהיא חווה. שגם לה יש אחריות בסיפור. בעלה לא נמצא שם בשביל לעבוד על זה- ברגע שליסה עושה את העבודה ומשתנה- הסביבה שלה משתנה באופן אוטומטי. עובדה שהיא לא התקשרה אליו פעם אחת מאז שהיא הגיעה לבית והוא שואל עליה- כי עם הבנות שלה היא מדברת.. למה זה מגיע לו?והוא לא מאשים את ליסה (אולי כן - שוב הוא לא יכול להעיד) על זה שהוא חי בבית שהוא לא מקבל אהבה מאישתו. על זה היא עובדת. זה המשימה שאיאנלה נתנה לה לעשות. זה מאתגר- אבל תראי איזו צמיחה מטורפת היא עשתה ביומיים האלו. כל הכבוד לליסה וכל הכבוד לאיאנלה! :)

שרק 131

New member
מכתב האהבה של ליסה

תודה על ההבהרות אבל בכל זאות מכתב אהבה????? מאיפה בדיוק ליסה אמורה להוציא את האהבה הזאת אני לא יודעת אולי איאנלה מצפה שתוך כדי התהליך ליסה תתאהב מחדש בבעלה לא נראה לי הגיוני.... איך אפשר לדרוש דבר כזה אחרי שבמשך שנים לא הייתה קימת אהבה בבית. אני מסכימה איתך שליסה צריכה לקחת אחריות אבל להתאהב מחדש בבעלה יש בזה בעיתיות מסוימת בלשון המעטה....

אנגיקה

New member
נראה לי...שאיאנלה מכוונת למודעות

ז"א להסתכל על טוני ממקום של חמלה ולהיות מסוגלת לראות את הדברים שהיא אוהבת בו. אולי לא בהכרח אהבה ביין בני זוג אלא אהבה ביין בני אדם. נראה לי שברגע שליסה תהיה מסוגלת לראות את טוני ממקום אוהב ולראות בו את הדברים הטובים היא תהיה יותר מודעת לאנושיות שלו ותוכל לסלוח ומכאן יש שתי אופציות: 1. שהיא תגלה את האהבה הנסתרת שבלבה 2. שהיא תדע שהיא לא אוהבת כמו שאוהבים בן זוג אולם מעריכה וסולחת ויכולה להמשיך הלאה .... אלו הן תובנות גדולות מקום של סליחה הוא מקום עם הרבה כח והרבה ריפוי שבינך לביין עצמך. זו הקלה ענקית להפרד מהכעס/ עצב/ טינה

אולי לא נסכים על זה

אבל יש שתי סוגי בגידות בעיניי: 1. בגידה משותפת 2. בגידה יחידנית 1: כשבת הזוג אינה משתפת פעולה עם בעלה. ז"א כשהיא קרה, כשאין לה זמן, כשהיא מזלזלת או רעה לבעלה. כל אדם מחפש חום ואישורים וכשבן הזוג לא מקבל את זה בבית.. למה שלא יחפש את זה בחוץ? במצב כזה (בעיניי) האישה שותפה פעילה בבגידה כי היא "הכינה את השטח". זה כנראה המצב של ליסה, או לפחות איך שאיאנלה רואה את זה. 2: כשבת הזוג משתדלת לעשות הכל כדי לספק את בן זוגה מכל הבחינות, והנ"ל בכל זאת בוגד. לפעמים זה נובע ממחלה, לפעמים הבעל פשוט בנאדם חרא, לפעמים בגלל קצר בתקשורת האישה מביעה את אהבתה ודאגתה בדברים הלא נכונים ויוצא בדיוק ההיפך: הבעל מרגיש חנוק. לדעתי במצב כזה זו רק אשמת הבוגד ועל הנבגד להמשיך הלאה. שום דרך פעולה אחרת לא תביא לשינוי.

גלינקה2

New member
להטיל את כל האחריות על ליסה זה לא פייר

לליסה יש חמישים אחוז אחריות למצב שנוצר וגם לבעל. גם הוא מתנהג בצורה פסיבית-אגרסיבית.

יסמין@

New member
אם תנסי להיזכר בסיפורים שונים

אז ברוב המקרים אם לא בכולם - איאנלה וגם רונדה תמיד באו בטענות לאישה. כשדובר בזוגות: הוא בגד בה אחרי שהיא נאנסה - היא צריכה לשחרר אותו, היא לא בסדר, היא צריכה לבקש ממנו סליחה... ובסוף איאנלה ממש שכנעה אותו להיפרד ממנה... קצת אחרי הנישואין לליסה היה לו רומן עם אישה ונולדה להם ילדה - ליסה צריכה לכתוב לו מכתב שבו היא מציגה את עצמה כרשע בסיפור ולבקש סליחה, ואחר לכתוב לו מכתב אהבה... והיו כבר כל כך הרבה דוגמאות... כבר כתבתי על כך בעבר. זה נשמע לי כמו השקפת עולם מוסרנית, שוביניסטית שלפיה האישה צריכה לעשות הכל - אבל ממש הכללללל - כדי לשמור על הזוגיות. והיו ממש מקרים שבהם איאנלה וגם רונדה איימו על הנשים: אם לא תתנהגי כך או כך, הוא יעזוב אותך. וכשהגברים באו לבקר - הם היו צדיקים גמורים, וכל הזמן אמרו להם שאיזה יפה שהם לא עוזבים את הנשים... הוא בגד - והיא צריכה לנשק לו בתחת ולבקש סליחה... זה לא חדש.

יסמין@

New member
ומנצל"שת עבור ../images/Emo58.gif ומי חוזרת אלינו בשבוע

הבא? זהירות!
קאסי! ובהתחלה לא הבנתי איזו קאסי, משום שכתוב שהיא באה לתמוך בקריסטי. ואז כשהיה כתוב שהיא מאוכזבת מכך שלא תפגוש את הבן שמסרה לאימוץ הבנתי. קאסי חוזרת! זה אומר שהתוכנית די קרובה לסיומה... ועוד ספוילר אדיר, ממה שקראתי באתרים של צופות התוכנית מי שלא רוצה - שתפסיק לקרוא הרגע!!! מתברר שקאסי תפגוש את הבן, אבל לא יצלמו, והפגישה תהיה מאוד מאוד לא מוצלחת בלשון המעטה. טוב, ככה זה כשמנסים להידחף בכוח לחיים של מי שלא רוצה בכך... אבל נחכה ונראה...

למעלה