איאן ג'ורדן - חומר מדעי

דר עומר

New member
שינוי פלסטי

לכל תהליך שמתרחש במוח, למיטב הבנתנו, יש גם תוצאה מוטורית כזו או אחרת. חלק גדול מתהליך האבחון כולל הערכה של ההבדלים בתפקוד המערכת המוטורית בין שני הצדדים. גם את השינויים אנחנו מודדים לפי המערכת המוטורית, וכך אנו יכולים לדעת האם חיזקנו צד אחד או החלשנו אותו. חיובי ושלילי זן כבר תלוי מה את מנסה לעשות. כשאני בודק מישהו, אני רוצה להביא את המערכת שלו למצב בו שני הצדדים פועלים באותה מהירות, דהיינו ליצור איזון, ולכן עבורי, חיובי משמע מאוזן יותר. עבור מישהו אחר חיובי יכול להיות חיזוק של צד מסויים בלי קשר לאיזון וכו׳. אני מקווה שעניתי על שאלתך.

dina199

New member
מה קורה אם לא מצליחים להגיע

לאותה מהירות ? והאם יש סכנה שהתופעות שבגללן היה טיפול יתחזקו ולא ייחלשו ?

דר עומר

New member
מצטער על האיחור בתשובה...

לא מדובר במצב של הכל או כלום. שיפור במהירות העיבוד של ההמיספרה החלשה יביא לשיפור העיבוד בהמיספרה, וכן ליכולת עיבוד טובה יותר של שני הצדדים. כמובן שעדיף לאזן את המהירויות הכי טוב שאפשר. בשל טיפול התופעות יכולות להתחזק במקרה של טיפול לא נכון (דהיינו במקום לחזק את ההמיספרה החלשה, חיזקנו את החזקה). בנוסף, קיימת אפשרות נדירה בה היה טיפול מוגזם, ואז יוצרים חוסר איזון הפוך, אך זה נדיר למדי. דבר שכן צריך לזכור, במיוחד כאשר הבעיה קיימת מספר שנים (דהיינו אצל ילדים בני 5-6 ומעלה), שכאשר אנחנו מתחילים ליצור שינויי במוח, תהליכים התפחותיים שהמוח דילג עליהם או "נתקע" בהם יכולים פתאום להתרחש, וכך לדוגמא ניתן לפעמים במהלך טיפול לצפות מקרים בהם ילד בן 6 מראה התנהגות המתאימה לילד בן שנתיים. זה נורמאלי ותקין לחלוטין, וחולף, אך ההורים צריכים להיות מודעים לעניין, כדי שידעו להגיב בהתאם (כמו לילד בן שנתיים ולא כמו לילד בן 6...). אני מקווה שעניתי על שאלתך. אני לא יודע אם שמת לב אבל יש לי נטייה לדבר יותר מדי (גם אצלי צד ימין חלש, אז אין "ברקסים"....
)

למעלה