אטרזיה של הוושט

אטרזיה של הוושט

בני עבר ניתוח של אטרזיה ז"א חיבור הוושט וניתוק מהפיסטולה זקוקה מאד לדבר עם הורים שעברו עם ילדם ניתוח דומה תודה רבה

ושאלה לפרופ' וינוגרד

האם כל ילד שעבר ניתוח דומה זקוק בשלב מסויים להפגש עם קלינאית תיקשורת שמטלפת ב- הפרעות אכילה?? הבן שלי למשל בן שנה ושלושה חודשים אוכל את כל האוכל שלו תחון מלבד במבה ופתיתים אפויים, נראה לי ואני לא בטוחה (זהו בני הראשון) הילד אוכל בפה סגור (ילד מנומס) אזיי אני לא רואה עם הוא לועס את האוכל או מוצץ אותו כפעולת היניקה בכל פעם שאני נותנת לו איזו שהיא חתיכה יש לו מין רפלקס כזה כאילו הוא רוצה להקיא והוא משתעל אני רואה חברות שלי שנותנות לילדים שלהם ממש חתיכות אפילו פיצה ביד ונראה לי כאילו אנחנו רחוקים מזה שנות אור האם בגיל הזה זה אפקטיבי ללכת לקלינאית תיקשורת?? הריי הילד לא מבין אם היא תגיד לו "תילעס טוב" אשמח לשמוע את דעתך בעניין ועל נסיונך עם אנשים שעברו ניתוחים דומים מה גם שאני בהתלבטות קשה בקשר לרישום לגן הריי הילד לא אוכל כמו שצריך וילדים בני גילו אוכלים כמו גדולים תודה מראש גלי

אטרזיה של הושט

לפי הספור שאת מספרת אני משוכנע, בהסתייגות שלא בדקתי את הילד, שבנך סובל מהיצרות של הושט. היצרות זו יכולה להיות כתוצאה מהנתוח הראשון אותו עבר או כתוצאה מרפלוקס ויש לבדוק זאת, אם כי ברוב הילדים שעוברים נתוח תקון של איטמות הושט יש פגיעה בתנועתיות הושט. הדבר יתבטא באכילה איטית אבל יכולת הבליעה כמעט תקינה. מכאן, שלדעתי קלינאי תקשורת לשפור יכולת הלעיסה אינו הפתרון אלא בדיקה חוזרת של הושט ע"י הזרקת חומר נגוד לאשור האבחנה או לקביעת רפלוקס תהיה הגישה הנכונה והטיפול היחודי ייקבע בהתאם לממצאים.

שאלה נוספת פרופ' וינוגרד בבקשה

בדיקת בליעת בריום ושיקוף מתבצעת ותקן אותי אם אני טועה עם קרינה מיירבית מה גם שבני לפני 4 חודשים עבר את הבדיקה הנ"ל ולא נרשמה היצרות הבדיקה נעשתה לאחר שהילד נחנק אצל המטפלת שנתנה לו פירה דבר שאמור להיות רך ושוב האם הבדיקה מלפני ארבעה חודשים מספקת? הילד בן שנה ושלושה חודשים או שיש צורך לדעתך להקרין אותו שוב? באם שינית את תשובתך אודה אם תפרט אודה לתשובתך

בליעת בריום

בליעת בריום אכן ישנה הקרנה אך אינה מקסימלית. במידה ויש הוראה לבצעה כמו קושי מתקדם בבליעה צריך בהחלט לבצעה היות ובדיקה שנעשתה לפני 4 חודשים הממצאים הקליניים יכולים להשתנות ותתיתכן היצרות מתקדמת של הושט על רקע רפלוקס קיבתי וושטי, בליעה של גוף זר, היצרות טבעתית באזור ההשקה וכו', כך שההחלטה לגבי בצוע ההדיקה תלויה בראש וראשונה תלויה בהחלטת הרופא המטפל.

למעלה