אטמוספירה!!!

אטמוספירה!!!

שלום לכם אנשים! זמן רב לא כתבתי בפורום, עד שיום אחד נגלה לאזני דיסק של להקת הפרוגרסיב הישראלית אטמוספירה. אני כאדם לא יותר מידי בקיא בידיעותי על הפרוג המינימלי שקיים בארץ, הודהמתי לשמוע את הדיסק הזה וגאווה התמלאה בלבי בידיעה שזוהי תוצרת ישראלים!!! דבר אחד יש לי לומר על הדיסק-- מדהים!!!!!!!!! חיפשתי קצת מידע באינטרנט קראתי על החבובים הללו וכמו שזהיתי באזני כך גם היה כתוב, הלהקה היתה מושפעת מיס. ובכן על כך יש לי מה להגיד, זה טוב לפחות כמו יס, הדיסק הזה מיישר קו עם הפרוגרסיב הבריטי הנפלא, זה מדהים, כל הכבוד!!! חבל שבשנות השבעים בארץ היו יותר מלחמות ופוליטיקה מאשר מוסיקה, כי אז כבר היינו מעצמה, בזבוז!!! טוב חברי אסיים בשאלה... האם לעזאזל יש להקת פרוגרסיב ישראלית שמושפעת מפינק פלויד??? כולם מושפעים מיס וג'נסיס וכו' אבל הלהקה הטובה בכל הזמנים כנראה לא אהובה על היוצרים הישראלים??! נכון שזה קשה לנסות אפילו ליצור בצורה שפינק פלויד יצרו, אבל חבר'ה תנסו...

Zeusss

New member
גבר...רוקפור!

אני אמנם בקושי מכיר שירים להם ואני גם בכלל לא סגור על זה שניתן לכנות אותם כלהקת פרוגרסיב, אבל ההערצה שלהם לפינק פלויד ידועה(דג' הביצוע שלהם לאסטרונומי דומיין). כמו כן ישנה שמועה המספרת כי ללהקה יש קלידים שהיו שייכים בעבר לריצ'ארד רייט אותם הם קנו במכירה פומבית!

orbiti

New member
לא קלידים אלא...

מלוטרון! למיטב ידיעתי המלוטרון לא שייך להם אלא למישהו שהשאיל אותו להם (וללהקות אחרות, כדוגמת נקמת הטרקטור) להקלטות אלבומים. בנוגע להשפעות, רוקפור הם להקת רוק פסיכדלי , עם השפעות של רוק מתקדם בקטעים מסוימים. הם הגיעו לשיא באלבום באנגלית supermarket, שבו אפשר לראות השפעות חזקות של פינק פלויד משני האלבומים הראשונים.

אם כבר מדברים על פרוג ישראלי

חייבים להזכיר את Peace של זינגלה, רכשתי אותו לפני כמה ימים ודיי קשה להאמין שזה תוצרת הארץ (טוב, אם מתעלמים מהטראקים בעברית שיש בסוף
)

begone

New member
השפעות פינק פלוידיות

רוקפור - זה נכון, מה שכתבו פה. החברים של נטשה - האלבום 'רדיו בלה בלה' הוא טייק-אוף על 'החומה'. אביב גפן - המון השפעות פינק פלוידיות בכל האלבומים, במיוחד בתחום העיבודים הבומבסטיים. גם תום והסיפור האמיתי מראים השפעות פינק פלוידיות. אפשר להתרשם מהקטע הזה (Karen), שהוא חופשי להורדה.

CaerBannog

New member
אממ, קצת קלוש..

באלבום הראשון של כנסיית השכל "דברים בלחש" יש מין הרגשה פלוידית-מאוחרת אפלה לכל הענין, אול בגלל השימוש בסקספון..

עמית ע

New member
חלום קוסמי

להקה משנות ה-70 שהופיעה בערבי הרוק המתקדם שארגן שאול גרוסברג. בין החברים שהיו בה - ברי סחרוף, שהיה אז תלמיד תיכון. הושפעו מפינק פלויד וטנג'רין דרים. למרבה הצער לא היו לה הקלטות אולפן, וכל מה שנשאר מהם זה בוטלגים באיכות גרועה שיש ברשותם של כמה אספנים כבדים בארץ.

תודה לכל הדענים!!

אני שמח לשמוע דברים שאכן לא ידעתי קודם ואני ימהר לחפש חלק מהדברים שציינתם. לא ידעתי שלהקת רוקפור היא כזאת, אבל למען האמת אף פעם לא התעניינתי מדי ברוק הישראלי וכנראה שחבל שלא עשיתי כך... מעכשיו אני הולך לשמוע קצת דברים תוצרת הארץ. תודה רבה על ההעשרה

למעלה