אטם ראש מנוע - שאלה

trekatom

New member
אטם ראש מנוע - שאלה

מה יכול לגרום לצורך החלפת אטם ראש מנוע ? ועל מה יכולה להעיד החלפת אטם ראש ? (מנוע בכיוון של סוף חיים, סתם גומיה ישנה שנקרעה, קטנוע שעבד קשה מדי...) יש לציין שלקטנוע 35,000 ק"מ

yohaim2

New member
אצלי הלך אטם ראש מנוע

מדובר בג'וירייד 150 שנת 2002. מבדיקה של הנושא,עולה שיש מצב לשני גורמים: 1.בג'ויריידים הישנים איכות האטם הייתה נמוכה,ולכן בשלב מסוים יש להחליפו. 2.טיפול סדיר לקוי בקטנוע. שני מוסכניקים אמרו לי זאת(כל אחד אמר משהו אחר). בכל מקרה,זה סיפור יקר להחלפה,כי צריך לפרק את המנוע. מדובר סה"כ באטם שזה חתיכת גומי. הכסף הגדול הוא על פירוק המנוע. מתוך הקבלה שלי: אטם ראש-63.10 ש"ח לפני מע"מ. פירוק מנוע והרכבה-900 ש"ח לפני מע"מ. בקיצור,יש להימנע מקניית כלי,שידוע שזאת הבעיה שלו,אלא אם כן בא לך להוציא כ-1200 ש"ח על החלפת אטם הראש. בברכה, יוחאי.

trekatom

New member
תודה יוחאי - אצלי המקרה הוא

שהוחלף אטם ראש בקטנוע שאני מתעניין בו, אבך תהיתי אם זה יכול להעיד על נזק גדולל יותר שנגרם למנוע אולי

yohaim2

New member
לא יודע מה להגיד לך

אצלי הוחלף האטם ראש לפני הקיץ. במידה ויש בו בעיה,בקיץ המנוע יכול לרתוח ולההרס,ולכן חייבים להחליפו. בכל מקרה,אני עדיין ממשיך עם הקטנוע שלי,ולי עוד יש בעיה שהקראנק דופק אצלי,ומתישהו נצטרך להחליף גל ארכובה.....:( כמו שאמרו לי,יכול להיות שהקטנוע לפני לא טופל כראוי,ולכן האטם לא אטם כמו שצריך,והיה צריך להחליפו. עד כדי כך אין דינקים בשוק,שאתה מעדיף ללכת על כלי כזה? חפש לך כלי שלא עבר התעללויות מבעליו הקודמים(שוב,יכול להיות שזה נובע מאטם ראש לא אמין,ולוא דווקא מהתעללות,אבל לי אין תשובה חד משמעית לכך). חכה לתשובות מחכמי הפורום. הם בטח יודעים מה זה אומר. בהצלחה, יוחאי.

trekatom

New member
הוא דווקא לא אחד שמתעלל בו..

החליף בהתחלה את כל המכלול מניפה ואחר כך החליף גם אטם ראש.. והוא עושהה את כל הטיפולים פשוט שאני שוקל את הסיכון שברכישת כלי שנת 2000 לעומת רכישת כלי שנת 2005 200 סמ"ק...

שאלת למה ?

למה הוחלף מנגנון המניפה ? למה הוחלף אטם הראש ? לרוב, אטם ראש מתכלה או נפגם כשהמנוע מתחמם מעבר לצפוי, וזה מתאים לעניין המניפה. ראשון להפגע הוא אטם הראש, לעיתים קרובות זה נלווה לעוות קל של ראש המנוע שלעיתים ניתן לשיפוץ או דורש החלפה. האם מנוע הקטנוע התחמם מדי בעברו ? אם כן, יש לבדוק היטב את המנוע מתוך הידיעה הזו ע"י בעל מקצוע איכותי שמבין מה הוא עושה ומה כדאי לבדוק.

trekatom

New member
הקטנוע היה מתחמם בנעות ולכן

חשבו בתחילה ב"אישימוטו" שמדובר במכלול מניפה תקול... אחרי שזה הוחלף ונשארה בעיית ההתחממות, הוחלף אטםהראש - ונפתרה הבעיה

trekatom

New member
קריאה למנוסי ומכונאי הפורום

עזרתכם מהנסיון נחוצה - אם אפשר...

itaiham

New member
לא מעיד על כלום

לי יש דינק 200 והחלפתי לו אטם ראש מנוע והוא עם 11k ק"מ ולא התחמם כלום פשוט נקרע רק צריך לוודא שהמוסכניק בהרכבה של המנוע שם טיימינג נכון, ועשה כיוון שסתום כמו שצריך. האטם פשוט לא מפירמה טובה

trekatom

New member
ואיך הוא עלה על זה ?

המנוע לא סחב ? היה חימום לא סביר ? עשן שחור ?

למעלה