אטלס

עמית ד

New member
אטלס

שלום רב. שתי שאלות בפי: ראשית, האם אתם מכירים אתרים של ביקורות על ספרים ישראלים? שנית; אני מתלבט בין שני אטלסים מדיניים; הראשון הוא יותר ישן (יחסית) של אורן נהרי, "אטלס אנציקלופדי של העולם" (מסדרת מפה נדמה לי), והשני, חדש יותר, נקרא "אטלס מסע אחר למדינות העולם", מאת גדעון ביגר. שניהם אטלסים שמספרים בעמוד-שניים על כל מדינה בעולם, קצת כלכלה, פוליטיקה וכו'. אני מניח שאף אחד כאן לא קנה את שניהם, אבל אולי למישהו יש אחד מהם ויכול להמליץ/לא להמליץ, או אולי מישהו עשה השוואה רצינית ויכול לספר לי למה לקנות אחד מהם ולא את השני? אשמח לכל תגובה, עמית.

Rivendell

New member
ביקורות על ספרים

קודם כל, והכי חשובים - אנחנו
אני מניחה שעוד לא ביקרת במדור המאמרים שלנו, אבל יש שם מעל 300 מאמרים, שרובם ביקורות על ספרים. יש גם ביוגרפיות ועוד כמה דברים נחמדים. בצד שמאל יש חלוקה לקטגוריות, שמחולקות לפי שמות משפחה של מחברים ולפי נושאים ספציפיים. חוץ מאיתנו יש את מדורי התרבות בעיתונים שמופיעים ברשת - ויינט ומעריב. ויש עוד כמה אתרים בקישורי הפורום, תחת "מדורים ספרותיים". לגבי אטלסים - אני לא מתמצאת בכלל, אבל בטח בבוקר יהיו פה המומחים

suki da yo

New member
אני לא מכירה את האטלס האציקלופדי

אבל יש לי את אטלס מסע אחר, שקניתי שבוע אחרי שהוא יצא. בעיקרון, אני ממש אוהבת את מסע אחר בכל מה שהם עושים. אני מנויה על העיתון מכיתה ה' וחוגגת עליו פעם בחודש מאז. האטלס הזה לא שונה מכל השאר. יפה, מאורגן ושימושי מאוד. חגיגה אמיתית. רק דבר אחד- ואני מאמינה שיש את אותה בעיה גם באטלס השני מפאת חוסר המקום- אני תמיד יוצאת בהרגשה שזה רק מספיק חומר שאני אהיה צריכה להמשיך לחפש- בעיקר בדינור כמו נואורו או טרינידד וטובגו, שמעטים בכלל שמעו עליהם, ורק עמו בודד נכתב עליהן. אני מאוד ממליצה על האטלס, בסך הכל..

למעלה