אטלנטה לאן?

GIOVANINI

New member
אטלנטה לאן?

מה הייתם עושים כדי שאטלנטה תתקדם עונה הבאה? אל הורפורד משאירים (נפצע הרבה לאחרונה) או מנסים בטרייד להפטר מהחוזה שלו?

יהיו 3 הודעות כאלו נא לשרשר ל"יוסטון לאן"

billc

New member
אטלנטה במצב מעולה, היא לא צריכה להפטר משום

חוזה, יש לה מספיק כסף מתחת לתקרה להביא אפילו עוד סופרסטאר, למשל מלו

rapgamer4ever

New member
זה קל- מציעים חוזה מוגזם ללאנס סטיבנסון

כל השחקנים בהוקס חתומים על חוזים נוחים מאוד (הורפורד מרוויח 12, מילסאפ 9.5, טיג 8, קורבר 6) מה שיאפשר להם להציע לסטיבנסון חוזה בסדר גודל של 12 מליון לעונה. המניות שלא לאנס לא יהיו בשמיים ויש סיכוי אמיתי שהפייסרס יחליטו לא להשוות הצעה שתיראה להם גבוהה מדי. הקבוצה נמצאת בכזה בלגאן (בין השאר בגלל האופי של לאנס) וזה לא מופרך שהם לא יסתכנו בחוזה בסדר גודל כזה לויילדקארד כמו לאנס.

סטיבנסון מתאים מאוד מבחינה מקצועית לקבוצה, הוא יכול לשדרג אותם למועמדת קבועה לגמר המזרח. בודנהולצר מאמן טוב, לדעתי הוא יוכל ליצור התקפה מאוד מעניינת מהתמהיל המיוחד הזה. האופי של לאנס די בעייתי בעיקרון אבל ההוקס עושים רושם של קבוצה רגועה עם חבר'ה טובים.

לשאלתך הראשונה- ברור שמשאירים את אל הורפורד.

Puskas

New member
הנה מה שכתבתי ב-27.12 לפני פציעת הורפורד

"זה מקרה קלאסי של שלם שגדול מסך חלקיו....
...עוד נקודה קטנה לגבי הקבוצה הזו, שים לב שהם נורא שפויים מבחינת חוזים.
הם מקבלים עונת שיא מג'ף טיג (שבכלל חשבו להעיף בקיץ ונשארו אותו כברירת מחדל) תמורת חוזה של 8 מ' דולר שלא הולך לעלות בשלוש השנים הבאות.
הכוכב הכי גדול שלהם, הרופורד, לוקח כולה 12 מ' דולר וגם זה לא יעלה בשנתיים הבאות וגם הוא בעונה מצוינת, נהנה מהעזיבה של סמית'.
והם הביאו את מיליספ על חוזה נמוך בהרבה מזה של סמית' והוא תורם יותר משסמית' תורם בפיסטונס ולא פחות משסמית' תרם בהוקס.
זה מדהים לחשוב שהקבוצה הזו מחויבת רק על 47 מ' דולר בשנה הבאה (לא כולל הצעת היענות למאק),
עוד יותר מדהים לחשוב שאלו שכן מסיימים חוזים השנה הם בעיקר שחקנים לא משמעותיים כמו סטיבנסון, בראנד ואיון.
כל הבסיס שלהם, השמינייה המובילה (מלבד סקוט), חתומים לשנה הבאה במשכורות מאוד הגיוניות ושפויות וזה מראה גם על בנייה מצוינת של הGM.
סה"כ גם אחרי הצעת היענות למאק והחתמה מחדש של סקוט, הם לא ישלמו יותר מ-51-52 מ' דולר לדעתי וזה מעולה בשבילם.
זה ישאיר מקום לעוד משלים טוב ב-5-6 מ' דולר."

הורדתי את החלק הראשון שדיבר עליהם מקצועית אבל אם תרצה אז..
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1981&messageid=173114522

בכל מקרה, זו קבוצה שיש לה שחקן מוביל מצוין ולא מוערך מספיק בדמותו של הורפורד,
השחקנים הבאמת חשובים חתומים לשנה הבאה על שכר סופר נוח (הורפורד, מיליסאפ, טיג, קורבר, לו וויליאמס ודמאר קארול).
חוץ מזה גם הרוקי שרודר חתום והוא עוד יפרוץ לדעתי וגם אנטיץ' המצוין וג'נקינס חתומים.
סה"כ שאלת? 47.9 מ' דולר בלבד! ז"א שכל הבסיס כבר שם (יוכלו גם לחדש חוזה לשלווין מאק ומייק סקוט וזה לא יעלה יותר מ-6 מ' דולר יחד לדעתי) ועדיין יש מקום לשחקן טוב.
אישית אני חושב שחידוש חוזים למאק וסקוט ולצד זה החתמה של כמה חוזים לעונה אחת ב-6 מ' דולר שנותרו זה הצעד הנכון ולמה?
אין טעם לבזבז את כל הכסף על לאנס שיפגע במרקם הקבוצתי הנהדר שיש שם, אין טעם להביא את דנג ב-8-10 מ' דולר, אין טעם להביא מישהו שידפוק את המרקם אלא אם זה כוכב רציני ששווה את הסיכון הזה.
הם צריכים אם כך להחתים את מאק וסקוט, להביא ב-6 מ' דולר 2-3 משלימים לעונה אחת, משהו ברמה של קורבר וזו תהיה אחלה תוספת,
מלבד זאת הם בוחרים בדראפט והשנה יש סיכוי להוציא משלים טוב משם גם בבחירה 20-22,
קיץ הבא הם יכולים להחליף בחירות עם הנטס אז למקרה שאיכשהו הנטס יסיימו מחוץ לפלייאוף, הוא יוכלו לקחת להם בחירה גבוהה..
זה מספיק לטעמי. אז למה לא לחפש שחקן ב-6-7 מ' דולר כבר השנה?
כי צריך לזכור שמיליסאפ נכנס לעונת חוזה, זה אומר שני דברים:
1. הוא כנראה ייתן עונה מפלצתית בשביל לשריין לעצמו חוזה ראוי להמשך, והרווח כולו של ההוקס.
2. רצוי שלהוקס תהיה היכולת לשדרג לו את השכר בחוזה הבא לאזור ה-12 בשביל שיוכלו לשמור עליו אצלם.
סה"כ גם ב-12 הוא עדיין חוזה משתלם ומצוין שווה 3-4 שנים טובות.

אם הם יחנקו את עצמם עם חוזה לשחקן נוסף ב-6-7 מ' דולר והוא יחתום ליותר משנה אז בקיץ הבא הם יאלצו לבחור בין חוזה חדש למיליסאפ שמשמעותו שאת הכסף מביאים מויתור על לו וויליאמס שמסיים חוזה לבין החתמה מחדש של וויליאמס תמורת ויתור על מיליסאפ.
אני בכלל חושב שלשמור 6 מ' דולר פנויים לקיץ הבא זה טוב מעוד סיבה, גם מיליסאפ אבל גם קארול ו-וויליאמס מסיימים חוזים אז לשמור 6 מ' דולר בצד, אפילו 7 מ' דולר בשביל לחלק ביניהם, לשדרג את שלושתם ולסגור אותם לכמה שנים זה הצעד הנכון, ככה בונים בסיס יציב.

זו דעתי, הארוכה מאוד :)

rapgamer4ever

New member
הסגל הנוכחי לא מספיק מוכשר

וזו הסיבה שהם צריכים את לאנס. אל תשכח שהם הקשו על אינדיאנה רק כי הפייסרס גרועים. בלי סטיבנסון אין להם עדיפות על פני קבוצות כמו וושינגטון או טורונטו, כאלה שמשחקות כדורסל חיובי אבל לא באמת יכולות לנצח יריבה ברמה גבוהה.

הם גם יוכלו לשדרג את החוזה של מילסאפ ל-12 מליון, אין שום בעיה. יהיו להם זכויות בירד עליו והם לא יתקרבו אפילו לאזור הקנסות.

Puskas

New member
המרקם חשוב יותר

מיליסאפ הוא דוגמא נהדרת לשחקן מצוין שמשדרג קבוצה אבל שבא בלי אגו ופוזות.
האם לאנס יהיה כזה או שהוא יבוא בגישה של להפוך לכוכב הראשי על חשבון הורפורד?
למה להסתכן? ההוקס לא מוכשרים מספיק בשביל אליפות וגם לא בשביל גמר מזרח,
אבל יודע מה? גם עם לאנס הם לא יהיו מספיק מוכשרים בשביל אליפות או גמר מזרח..
בגלל זה אמרתי, אם כבר שורפים 12-13 מ' דולר אז שיהיו על שחקן שבאמת משנה קבוצה,
לא רוצה להגיד מלו אבל נניח לאב ודראגיץ' בשנה הבאה.. זה משהו שישדרג אותם באמת ובלי פגיעה במרקם.
אגב, אני חושב שאתה חייב לממש זכויות בירד לפני שאתה מחתים שחקנים חדשים,
ז"א שאם החתמת את לאנס על 12 נניח ועכשיו אין לך מקום מתחת לתקרה אז אתה לא יכול לתת בירד על מיליסאפ..
אתה חייב שיהיה לך מקום מתחת לתקרה בשביל זה.

בכל מקרה, לאנס זה לא צעד נכון לדעתי, יש שחקנים עדיפים אבל בכללי אני בעד להמשיך עם הסגל הזה, לבנות על התבגרות של שרודר, מאק וסקוט (שלושתם יחד יעלו בקושי 6-7 מ' דולר במקרה הקיצוני), להמשיך לתת למיליסאפ, הורפורד, קארול, וויליאמס וקורבר לנהל את העניינים.
מסביב לקוות לפגיעה בבחירה טובה בדראפט שתשדרג אותם עוד קצת ולרוץ עם זה לעוד שנה לפחות.
שנה הבאה אמנם לא יהיו לברון/מלו בשוק החופשיים אבל יהיו שחקנים מעולים שגם עשויים לבוא למקום כמו אטלנטה וזה שווה מחשבה.

דרך אגב.. ההוקס היו בדרך הבטוחה למקום השלישי במזרח וגם אם נניח שהתפוצצות של הראפטורס אחרי עזיבת גיי הייתה מספיקה בשביל להוריד את ההוקס למקום 4, זה עדיין מיקום גבוה מאוד.. אז ככה ששנה הבאה כשהסגל טיפה בוגר יותר, כששחקנים כמו מאק וסקוט למדו את הליגה כמו שצריך, אז למה בעצם שזה לבדו לא יספיק בשביל חצי גמר מזרח? ואז קיץ הבא עושים צעד משמעותי ורצים לגמר המזרח ואולי יותר, אין מה להשתולל בקיץ הקרוב בשביל לאנס.

rapgamer4ever

New member
לא מסכים איתך ברוב הנקודות

1. לדעתי יחד עם סטיבנסון בהוקס הם בהחלט מספיק מוכשרים כדי להגיע לגמר המזרח. זה לא אומר שהם יגיעו לשם כל שנה אבל הם יתמודדו על המקום הזה וסיכוי לא רע שגם ישיגו אותו.
2. מלו, לאב ודראגיץ'- אין סיכוי שמישהו מהם יחתום בהוקס.
3. אתה מתבלבל עם השנים- סטיבנסון פרי אייג'נט בסוף העונה הנוכחית, מילסאפ פרי אייג'נט בסוף העונה הבאה.
4. שרודר, מאק, סקוט, בחירה 15 בדראפט- בשורה גדולה לא תצא משם. במקרה הטוב רול פלייר שיתרום בצורה אמינה מהספסל. אטלנטה לא צריכה עוד רול פליירס אלא עוד שחקנים מרכזיים, אין לה יוצרים מספיק טובים מעמדות 1-3.
5. המקום השלישי/רביעי במזרח לא אומר כלום ולא שווה כלום. עובדה ששיקאגו כבר בבית וסיכוי לא רע שטורונטו תצטרף אליה הערב (זה לא שהן פגשו את ממפיס וגולדן בסיבוב הראשון, כן?). מקום שלישי/רביעי שווה משהו כשיש לך שאיפות מסוימות ומקום לשיפור. כשאתה נמצא בעמדה שאינדיאנה נמצאה בה לפני שנה-שנתיים.
אטלנטה אולי תעבור סיבוב בשנה הבאה אם המזרח ימשיך להיות בזיוני כמו השנה, גם לא בטוח. זה עדיין לא אומר שהם יהיו קבוצת כדורסל חזקה. כמעט בלתי אפשרי להיות קבוצה כזו עם רמת הכישרון המוגבלת שיש לך שם.
לאנס עלול לפגוע במרקם הקבוצתי אבל הוא יקפיץ להם את התקרה. עם לאנס הם כן יוכלו להיות קבוצה חזקה, זו המטרה בסופו של דבר, לא לסיים מקום 4 ולחטוף 4-1 בכל פעם שאתה פוגש קבוצה טובה.

Puskas

New member
דעתי

1. אני פשוט לא תופס מלאנס שחקן גדול עם תקרת כוכב.. הוא מבחינתי יהיה במקרה הטוב מספר 2 קלאסי, השאלה היא האם הוא יחשוב כמו אחד כזה או שהוא ינסה להשתלט על הבית של אל הורפורד. צריך לזכור גם שכניסה שלו יכולה להוריד משמעותית את החשיבות של מיליסאפ ולגרום לכך שהוא יעדיף מקום אחר בקיץ הבא.

2. כלכלית זה לא רציני.. אם הם חונקים את התקרה השנה עם לאנס אז שנה הבאה עם חוזים חדשים ומשודרגים למיליסאפ/קארול/וויליאמס+החתמה של 2-3 משלימים שהם יצטרכו בשביל שיהיה סגל מלא, הם בהחלט עשויים להיגרר לתוך הקנסות, קח בחשבון גם שבעוד שנתיים צריך לתת חוזה משודרג להורפורד, קח בחשבון שלאנס סביר להניח ירוויח יותר משנה לשנה והגעת לזה שעוד 3 שנים בערך הם משלמים קנסות ולאור העובדה שהם העיפו את סמית' בשביל להימנע מזה בכל מחיר, אני לא רואה אותם מתחילים לשלם עכשיו.

3. כל זה שולי, אפשר להימנע מחריגה בדרכים שונות אבל אסור לוותר על שחקנים שהיו טובים השנה. שרודר נבחר כפוטנציאל רציני, הוא רכז צעיר עם עתיד ורוד ואני לא אתפלא אם טיג ישוחרר בסוף החוזה הנוכחי שלו או יישלח בטרייד בעונת החוזה שלו בשביל לפנות מקום לשרודר, הם בהחלט האמינו בו כשבחרו אותו. אז אני בספק רק אם ישחררו אותו בעוד שנה. מאק וסקוט הפתעות מאוד חיוביות השנה, שווים ביחד 17 נק' באחוז טוב ותורמים הרבה מסביב, אתה לא זורק את זה לפח בקלות כזו. בטח לא כשהשנה הם הרוויחו יחד בקושי 1.5 מ' דולר ושנה הבאה הם ירוויחו יחד 4 מ' לכל היותר (אמרתי 6 לפני 2 הודעות והגזמתי רצח), אלו שחקנים ששווה להשאיר.

4. דיברנו על זה בפורום לפני חודש-חודשיים ושוב בעבר הרחוק, לא כל קבוצה חייבת לכוון לאליפות, יש קבוצות שעצם ההגעה לחצי הגמר האזורי כל שנה, זו הצלחה מספקת. קבוצות שהשוק שלהן לא מאפשר חריגת משכורות ותשלום קנסות, קבוצות שלא מסוגלות למשוך כוכבים וגם לא כוכבי משנה, אטלנטה היא אחת כזו.
אם הקבוצה הזו אי פעם תיקח אליפות זה כי היא תצליח לשים יד על עוד מישהו כמו מיליסאפ, שחקן מעולה בזול, ותצליח להביא כוכב מהדראפט שיהפוך לאחד השמות החמים בליגה (כמו שהבלייזרס עשו עם לילארד ואלדרדיג' או OKC עם דוראנט). לאנס לא יהפוך אותם למועמדים לגמר NBA, גם לא לאלופי מזרח אבל כלכלית הוא ירוויח כמו שחקנים שכן יכולים להפוך אותם לכאלו. שים לב ש-12 מ' דולר זה אומר שהוא ירוויח כמו הורפורד (ולטעמי הורפורד ליגה מעליו) וירוויח 2.5 מ' דולר יותר ממיליסאם שתורם בול כמותו ואולי יותר, אז החוזה הזה לא כדאי. אין לי בעיה עם הקונספט של החתמת שם משמעותי במחיר ויתור על כמה משלימים טובים מהשנה הזו אבל לאנס הוא לא האיש.

5. לבסוף, אם כבר מדברים עם שחקנים חופשיים שיהיה שווה להחתים אולי אז הייתי מכוון יותר לכיוון של בלדסו שיעלה אולי 7, רודי גיי שיהיה אפשר להביא ב-8-9 אולי, דנג באותו סכום, אייזאה תומאס שיהיה אפשר להביא ב-5-6 לעל היותר, אבל כל אלו זה בוטנים, הם לא יקפיצו את ההוקס לשום מקום רציני וגם לא לאנס לטעמי.
ב-2015 יש לך שחקנים שהם חופשיים לא מוגבלים כמו אליס, מארק, לאב, דראגיץ', אלדרידג'... אמנם חלקם לא יבואו כנראה אבל הפוטנציאל פה להביא שחקן משמעותי במחיר שפוי הוא ענק.. אני חושב ששווה להם להשאיר את כל הסגל מהעונה החולפת, להוסיף מישהו בדראפט הקרוב, להחתים אולי איזה אלטון בראנד לתוספת בצבע (הוא כבר שם אבל צריך לחדש לו חוזה) ובקיץ הבא לנסות להביא איזה בוננזה שבאמת ישנה את התמונה (וכל השמות שנתתי אלו חבר'ה בלי בעיות אגו וחדר הלבשה שאפשר לסמוך עליהם שישתלבו טוב במרקם).

אני לגמרי נגד החתמה של לאנס.

rapgamer4ever

New member
נראה לי שכל אחד הביע את דעתו

והדיון די מוצה בסך הכל... התכנית שלך לפי דעתי היא מתכון בטוח להמשיך לנצח 40-45 משחקים במזרח ולהפסיד ללא תנאי לכל קבוצה טובה באמת.

אני מעלה לך שאלה: האם לדעתך אטלנטה תוכל להפוך לקבוצה חזקה מבלי שתביא שחקן מרכזי נוסף?

Puskas

New member
לא

אני פשוט חושב שהם צריכים לחפש את השחקן הזה בקיץ הבא ולא בקיץ הנוכחי.

rapgamer4ever

New member
השם הרלוונטי היחיד שהעלית הוא מונטה אליס

שהוא מבוגר יותר מסטיבנסון ויכנס לשלב הדעיכה בקריירה (בקיץ הבא יהיה בן 30). למרות שאם אטלנטה לא תצליח להביא את לאנס הקיץ אני גם בעד לנסות להביא את אליס בקיץ הבא.

Puskas

New member
לא מחזיק מאליס כוכב

אבל השנה הוא בהחלט שדרג את דאלאס מאוד והוא עושה את זה בלי אגו למעשה.
נכון שהגנתית הוא בור אבל הוא יכול לדעתי לתת להוקס ערך מוסף בקו האחורי ובעלות הגיונית מאוד.
בינתיים עד הקיץ הבא ממשיכים לפתח את הצעירים שיש כרגע בסגל ועולים גרושים, רואים איך הורפורד חוזר ומתחילים לדבר עם מיליסאפ על חוזה חדש.

billc

New member
אל תדאג איו סיכוי בעולם שפרי לוקח

את סטיבנסון

למעלה