אטימות

אטימות

כן קראתם נכון.... ביומיים האחרונים אני שמה לב כמה לאנשים לא אכפת... והנה משהו שבאמת הרגיז אותי השבוע... עכשיו עוד יותר מתחזקת אצלי הרגשה שאני צריכה אצ הציוד שאני סוחבת בתיק.... שני בצהריים אני בדיוק חזרתי מביצפר וסיימתי ארוחת צהריים שלפתע אני שומעת את האט"ן יוצא מהתחנה (אני שומעת את הסירנות עד הבית שלי) לאחר כדקה אני רואה אותו עוצר בפארק שמול הבית שלי (שם המורים לספורט מריצים אותנו בעליות עד צאת הנשמה) והפאראמדיקים יוצאים אני מיד תופסת את הדברים שלי כדי לראות אם הם צריכים עזרה (צוות של שניים באט"ן בנסיעה דחופה זה ממש לא זה...) עד שיצאתי הם כבר נסעו מבירור קצר עולה שאחת מהתלמידות במהלך השיעור התעלפה (לפי תיאור חברותיה לכיתה) ירקה והקיאה דם בין השאר ולא היה לה דופק רדיאלי שלוש מתנדבות מד"א שהשתתפו בשיעור קראו למורה מספר פעמים כדי שתראה מה קורה עם התלמידה וזו המשיכה בעיסוקיה (קריאת שמות) ואמרה להן שהיא "עסוקה" וכאשר הן הזמינו אמבולנס היא כעסה עליהן... ועוד סרבה לפנות את הנערה כי היא לא רצתה לנסוע לבית חולים ואמרה למתנדבות שאין לה כסף לשלם על הוצאות האמבולנס וגם לא לביצפר...

גילגולx

New member
הייתי תובע אותה!!!!

ותזכירי לה שלא היא ולא הבי"ס משלם על זה. יש דבר כזה שנקרא חברת ביטוח ומה לעשות שהיום יקר לחיות אבל זה עדיין שווה את הכסף...

אח כמה שאנשים לא נורמלים

תאמיני לי חן-חבל שאני לא הייתי שם- לא הייתי שואל תמורה הזאתי שתתפנה במד"א החיים שלך או שלי יותר חשובים מאיזה ספרינט דבילי. שמעתי את זה פשוט רתחתי. זה אטימות של מורה מה את מצפה המשך יום נעים רועי

inbale

New member
לכל תלמיד בבית ספר יש ביטוח

אני לא בטוחה שהביטוח מכסה הוצאות של אמבולנס לבית חולים אבל לדעתי יש השתתפות של בית החולים. בכל מיקרה הסיפורים שאתם מספרים פה על מורים ואני רואה שזה חוזר על עצמו שוב ושוב פשוט...מחרידים. מאיפה האדישות הזאת באה? מישהו סיפר פה על נאמני עזרה ראשונה בבית ספר - אני חושבת שזה רעיון מעולה שמתנדבי מד"א בבית הספר יהיו אחראים על עזרה ראשונה במקרי חירום. שווה אולי לכל אחד מכם להציע את זה בבית הספר.

Action force

New member
תגובה.

ענבל העלת בתגובה שלך 2 נקודות א. שצריך לבדוק את חוזר מנכ"ל של משרד החינוך בנוגע לפינויי אמבולנס. ולכן אבדוק בעוד מספר שעות, ואעלה את זה לפורום. ב. נאמני עזרה ראשונה. בעיקרון בכל בית ספר חייב להיות "צוות עזרה ראשונה" שתפקידו הוא באירוע אמת ובזמן תרגיל, להגיע לחדר אחות, לקחת תיקי עזרה ראשונה, ללבוש ווסטים, ובעזרת הסדרנים, לאתר ולטפל בחולים. תפקיד נוסף שלהם הוא בזמן מלחמה - חלוקת תרופות. בברכה אחזיר תשובה בקשר לא´ בהמשך! יום טוב

berrale

New member
בית-ספר

א. לכל בית ספר ביטוח המכסה הוצאות הסעה באמבולנס. לעניין זה הביטוח אינו מכסה למשל תלמיד שנפצע קלות ברגלו ורוצים לפנותו במונית לביה"ח או לקופ"ח. הווי אומר, לבית הספר בכל מקרה עדיף להזמין אמבולנס לפינוי. ב. אשר לצוות עזרה ראשונה בכל בית ספר. לא נראה לי שזה דבר המעוגן בחוזר מנכ"ל או בהוראות אחרות. להפך, אפילו אין כל הוראה המחייבת את בית הספר להחזיק באחות במשך כל ימי הלימודים. מן הסתם כבר אין מתפקידו של ביה"ס לחלק תרופות בעת מלחמה. זה תפקיד השמור לפיקוד העורף. אבוי לנו אם תפקיד זה יוטל על "צוות עזרה ראשונה" לא מיומן לעניין זה. ג. בל נטיל כתם על ציבור המורים, גם אם זה אינו ידוע בהכרח באינטילגנציה המופלגת המאפיינת את חבריו. יש ויש.

זו לא התקלות ראשונה

עם מורה לספורט זה או אחר... בטיול השנתי התווכחתי עם המורה לספורט שליווה אותנו כשסיימתי את העיניין לאחר שהוא אמר שהידע והנסיון שלו גדולים משלי ואלא אם כן היה חובש קרבי כל הקורסים שהוא עבר הם קורסים שאני מדריכה... ביטוח תלמיד אמור לחסות את הוצאות האמבולנס ומלבד לכך שנה שעברה הייתה תקופה שאמבולנס הוזמן לבית ספר על כל שבר בציפורן... אין אחות בבית הספר שלי אין ציוד רפואי בבית הספר שלי שתי גזות תחבושת אישית וסביעור אינם ציוד רפואי... והציוד שהזכרתי זה מה שיש בכל תיקי העזרה ראשונה בבית הספר כולל באולם הספורט... לוקח להם זמן להזמין ציוד חדש... ועוד יותר גרוע במספרי החירום שתלויים בכניסה לאיזור המזכירות וחד המורים המספר חירום של מד"א הוא 100 יש צוות עזרה ראשונה בבית ספר ויש לו וסטים והוא משמש בעיקר לתרגילים עוד לא היה זמן אמת ומעבר לכך בדרך כלל מגלים אצלי בבית ספר מהר מאוד מה קורה ואז הותיקים שביננו ניגשים לסייע... המקרה קרה מחוץ לשטח בית הספר באיזור בו מתקיימות הריצות הארוכות של שיעורי ספורט... במקרה היו במקום שלוש מתנדבות שלנו שפשוט השתתפו באותו שיעור ספורט

puckman

New member
כל העניין של ע"ר בבי"ס הוא בעייתי..

בישראל כמו בישראל.. כמו שאת בטח יודעת כל פיפס קטן הופך להיות משהו גרנדיוזי.. וישר יש התקהלות מסביב ל"פיפס" הנ"ל.. המורעים שרובם לא בורכו בIQ גבוה במיוחד(
) נלחצים מכל ההתקהלות שסביבם.. חוצמזה שתמיד יש את הילדים האלה שאומרים שהם יודעים מה לעשות כשהם בעצם לא יודעים לקשור את השרוכים של הנעליים שלהם... ולכן נמנע מאיתנו, מי שיודע להגיש ע"ר (אני מקווה
) להתקרב אל החולה\נפגע... אישית אני כבר הפסקתי לקחת ללב את זה שהמורעים מונעים טיפול.. (חוץ מהמקרה אז של האפילפסיה..) בד"כ יש מורע שיודעת שאני מע"ר אז כש\קורה משהו תופסים אותי ומריצים אותי בהיסטריה
.. (כשיש משהו אם יש משהו..) לגבי כל התיקי ע"ר למיניהם שיש בבי"ס.. כידוע גזות ותחבושות וכו´ זה ציוד מתקלה
... ובד"כ לא משתמשים בו, ולכן הוא נהרס\נאבד\מורם\נגנב וכו´... (לא שאני נותן לזה לגיטימציה.. צריך פשוט להשלים עם המצב.. כי הוא לא ישתנה..) ולגבי המורע לספורט... כל מה שיש לי להגיד זה ז**ה.. לפחות זו הייתה התגובה הראשונה שלי כשקראתי את מה שהיה כתוב שם.. מילא שהיא הריצה אותם... מילא שהיא התעלמה.. (אולי זה היה לטובה, כי כל מה שהיא הייתה עושה זה להפריע..) אבל זה שהיא כעסה על כך שהזמינו אמבולנס????? מה זה אמור להביע??!! אתם חייבים ללכת לדבר עם המנהל על זה.. (חלק מהדברים נוסחו בצורה קומית... לפחות זה מה שניסיתי.. אז אל תעלבן\תתעצבנו...)
..

חייב להגיב - מתוך נסיוני

לפי זכרוני, לאחר שעבדתי במשך שנה שלמה כאיש בטחון וכמאבטח במוסדות חינוך, גם אם ישנו צוות רפואי (מד"א, אחות וכו´) ישנה חובה על הזמנה של אמבולנס לכל מקרה חרום ממשי ו/או כאשר מדובר בתלמיד אשר חולה במחלה כרונית אשר התפרצה, במקרים בהם הפציעה קלה כגון חתך ביד וכאלה יש חובת דיווח להורים ולשקול ביחד עימם את המשך הטיפול, האם לשלוח לרופא במרפאה המקומית ו/או לפנות לחדר מיון על ידי אמבולנס או מורה. בכל מקרה, במידה ואכן פונה תלמיד על ידי אמבולנס ישלם בית הספר או לחליפין מחלקת חינוך או משרד החינוך העירוני את התשלום וזאת עם מכתב תביעה מאת ההורים של התלמיד המעורב ומילוי טופס דיווח על פציעה בבית הספר ולהעבירו לחברת הביטוח. מקווה שעדיין המידע שבראשי תקף.... משה.

למעלה