אטיוד -> משה קרוי

טוב, בשביל "למה" לא צריך

את משה קרוי, מספיק שיסתובב לך ילד בן שנתיים בבית (ועיין בפרסומת של שירותי בריאות כללית, שם, שם)

המממ.... לא ממש

משה קרוי הביא את האגואיזם לליטוש פילוסופי שאיש לא בנה לפניו אדם סמית' נוגע בעניין האגואיזם כחלק מתועלתנות החברה, קרוי נוגע בתועלתנות החברה כחלק צדדי של המוסריות של חיי הפרט.

הנריק ג

New member
ואם כבר בני שליט...

הידעתם שבמשפט בג"ץ שהו ישבו בדין 11 שופטים, הוחלט באופן עקרוני להפריד את הדת מהמדינה? בני שליט הפך את סוגיית הרישום האזרחי של שני ילדיו לענין עקרוני - וזכה. התיקון שהוזכר, נקבע בתוך בערך שבועיים, והיה חוק עוקף בג"ץ פר אקסלנס. הדתיים פשוט אמרו לגולדה שאם היא רוצה שהממשלה שלה תמשיך להתקיים - כדאי לה שהחוק יתוקן ובמהרה. התיקון שקבעה הכנסת הוא משהו כזה: הדת והמדינה במדינת ישראל יופרדו זו מזו אך ורק ככל שהדבר נוגע לשני ילדיו של בני שליט. נכון יפה?

ידעתי שהוא התאבד טללי אבל לא ידעתי

שהיה רצח בתוך המשפחה מי רצח שם את מי? אגב דן בן אמוץ בשעתו העריץ את קרוי ותמך ברעיונות שלו

אטיוד5

Active member
המילה "תמך" מצחיקה פה ...

תגידי פשוט - הוא היה גרופי שלו. וגם חיפש צידוק וביסוס פילוסופי לבן-זנותיות שלו. דב"א רצה להבין שאגואיזם הוא דבר מצוין, בלי קשר לשאלה אם נשמר החוק שלא פוגעים בזולת. הרי לדב"א לא היה שיעור קומה פילוסופי שניתן בכלל להשוואה למשה (סליחה, אבל ככה קראנו לו). לכן המילה הזאת, "תמך", מצחיקה כמו בבדיחה על הפיל והנמלה שרצים במדבר. משה, מתוך הבנה מצוינת של מנגנוני החברה וגלגליה, ראה בו קרש קפיצה לחוגים משפיעים בציבוריות הישראלית.

החתן שלו

יעני הבעל של ביתו, רצח את אשתו של משה קרוי. לגבי דן בן-אמוץ אטיוד הגדיר את הנושר יפה, דב"א היה כל דבר מלבד אדם עמוק.

Banzai

New member
יש לך עוד פרטים אולי על הוויכוח

שהיה לו עם ליבוביץ?

הויכוח היה ב"צותא"

עד כמה שאני זוכר, משה קרוי הציג את הגישה שלו וליבוביץ ענה לו בכיוון בלתי צפוי, הוא קיבל את הנחות היסוד ואופן הפיתוח שלו, הגיע למסקנה שאדם צריך באמת לפעול למען הדברים הטובים בעיניו, אבל אז המשיך הלאה והצביע על כך שקרוי לא נותן אמות מידה למה אמור להיות טוב בעינינו, ומתוך כך הוא נכנס לחלל הריק הזה ווהבהיר שמה שטוב בעיניו, עיני ישעיהו ליבוביץ, זה תורה ומצוות. אלה שהיו נוכחים באולם מספרים שזו היתה הפעם היחידה בה קרוי נתקע למשך פרק זמן ארוך ולא מצא תשובה. בהמשך (אני לא יודע אם זה היה מיד אחר כך) הוא התרגז, קרע מעליו את המקרופון וצעק משהו על זה שמתנכלים לו וסותמים לו את הפה ועזב את האולם. אם אני לא טועה זה היה הויכוח הציבורי האחרון בו הוא השתתף בישראל לפני שעזב לאוסטרליה.

המוזרה

New member
עוד.. עוד..

טל נראה לי שפתחת חשבון ארוך איתי. לא יכולת להביא את הנושאים האלה (פנחס שדה, משה קרוי) בשנה שעברה? כשכיליתי את ימי בקריאות שטויות דוגמת הארי פוטר???? דווקא עכשיו כשהעבודה לוחצת והלימודים בפתח? איפה יהיה לי זמן לקרוא כל כך הרבה? ועכשיו אחרי שהתלוננתי- איפה מוצאים עוד על קרוי? מסקרן אותי כל זה (נו, מאז ומתמיד חיבבתי אנשים מוזרים).

תלמידתי היקרה

תתחילי מההודעה של אלעד2, הוא הביא שם כמה לינקים משובחים ששוים שזיפת עין. אם את רוצה לגעת בענין עצמו אז אין מנוס אלא להשיג את "חיים על פי השכל" שניתן להזמנה בסטימצקי או לשאילה בכל ספריה ציבורית שמכבדת את עצמה. בהמשך אפשר כמובן לעבור לספרים המאוחרים יותר שלו אבל "חיים על פי השכל" הוא מה שהפך את קרוי למה שהוא היה. לגבי הארי פוטר... לא חשוב.

ועוד משהו

לגבי ענקי הרוח שהאירו ועודם מאירים את דרכי: עם כל הכבוד לפנחס ומשה על הענק מכולם עדיין לא דיברנו (פרומו, פרומו) מילת המפתח: גיל התבונה.

Petah Tikva: douze points

הייתי שמח לפתוח שרשור אבל זה כל דבר מלבד תרבות עברית (לבד, אולי, מהדיעות שלו בעיית האנטישמיות ועל הסכסוך המזרח תיכוני, אבל לא זה מה שעשה אותו לאלוף)

ראיתי ש

אתה מחפש על זה חומר בפורום ליבוביץ' (סלח לי על החטטנות). מאוד אשמח אם תוכל לשתף אותנו בתוצאות. קרוי וליבוביץ': היש יותר תרבות עברית מזה?

nutmeg

New member
התודעתי אל קרוי

by proxy - דרך מטופל, שלקח את עניין בני החושך ובני האור כמערכת מרכזית בפרנויה שלו. היה מרתק. לצערי לא יכולה לספר פרטים רק כותרות.

למעלה