באמת נדיר אצל מבוגרים
אולי שווה ללכת לרופא שני לוודא שזה באמת זה.. בכל מקרה, אני מעתיקה לך משהו שכתבתי פעם למישהי על אטופיק (בזמן האחרון אני מעתיקה כל פעם את אותה תגובה.. אמנם זה לילדים, אבל נראה לי שאין באמת הבדל בטיפול) יש לי די הרבה מה לכתוב בנושא, ואני מקוה שאזכור את הכל ואכתוב מסודר. קודם כל, מתי התחילה ההתפרצות הראשונה? ככל שזה מתחיל בגיל יותר צעיר, כך סביר להניח שזה יעלם מעצמו עם השנים. אצל הבן שלי זה התחיל בגיל חודשיים וחצי, והיום, בן שנה וחצי - מעט מאוד התפרצויות, ודי חלשות. מעודד, לא? אומרים שאצל תינוקות זה לרוב עובר עד גיל 3. דבר שני - לעיתים קרובות מי שסובל מאטופיק סובל גם מאלרגיה למשהו, אבל זה לא אומר שהגורם האלרגני הוא הגורם להתפרצות. המליצו לי להפסיק לצרוך מוצרי חלב כשהופיעה ההתפרצות הראשונה (כאמור, בגיל חודשיים וחצי, הוא רק ינק) - וזה ממש לא עזר. אבל אני סבלתי וכמעט הפסקתי להניק... בגיל חצי שנה עשינו טסטים לאלרגיות, והוא לא אלרגי למוצרי חלב... יכול להיות שהוא כן אלרגי למשהו - אבל כאמור, זה לא הגורם להתפרצות. וזה גם גנטי. סתם לידע כללי. דבר שלישי - מזג האויר - זהו הגורם העיקרי להתפרצות. בסתיו/חורף האויר יבש ולכן יש התפרצות. בדרך כלל בקיץ זה עובר. מה אפשר לעשות כדי להקל? לא להלביש בגדים מגרדים כמו צמר, ובכלל, עדיף רק כותנה 100%, אפשר לשים מכשיר אדים בחדר, בעיקר אם החימום הוא מהסוג המייבש (רדיאטור/מזגן). אנחנו משתמשים במכשיר אדים, ואני לא יודעת אם זו הסיבה לכך שהמצב השתפר פלאים לעומת שנה שעברה, או שזה פשוט הזמן שעבר, אבל אנחנו לא מפסיקים את השימוש בו. אם יש לכם חודש פנוי כל חצי שנה (יכול להיות ששלושה שבועות מספיקים), אפשר לרדת לים המלח ולחשוף אותו בכל יום לשמש שם (אני לא זוכרת את המינון המדוייק, אבל אפשר לברר אם זה רלוונטי) וזה פותר את הבעייה למשך כחצי שנה. ודבר אחרון - משחות וכו' - אני אתחיל מהקונבנציונלי ואסיים בטבעי - כמובן שאפשר כל דבר בדרך. הכי קונבנציונלי - שמן בלנאום או אמול באמבטיה, בלי סבון, פעמיים ביום למרוח לחות (הכי טבעי ככל שידוע לי מתוך הקונבציונלים זה אדרמה) ובמקרה של התפרצות - סטרואידים. זה נורא, אבל אם יש התפרצות ושום דבר אחר לא עוזר (ותיכף אני אפרט דברים נוספים שאפשר לנסות) אני כן חושבת שכדאי למרוח. מריחה מקומית פעם - פעמים בשבוע עדיפה לדעתי על פני כל הסבל ועל פני התפתחות של זיהומים וכו' כתוצאה מגירודים. אבל - יש גם אופציות אחרות שלדעתי כדאי לנסות לאמבטיה אפשר להוסיף שמן טבעי - אני קניתי מנורקס שמן לאמבטיה שהיא רקחה במיוחד לאטופיק. מכיוון שהיום המצב טוב, אני שמה קוואקר או קורנפלור (מרגיע את העור אבל לא שומר על הלחות שחשובה במקרה של אטופיק) או אפילו משתמשמת בסבון מתוק. במקום קרם לחות אפשר לנסות שמן בסיס כמו שקדים עם לבנדר או חמאת שיאה (שוב, אפשר לנסות לבד או לפנות למישהי שמכינה קרמים אישיים בהזמנה אישית. ושוב, התחלתי עם קרם של נורקס, שהיה מצוין, אבל בגלל שהמצב השתפר משמעותית השנה, עברתי לערבב לבד שמן שקדים עם קצת לבנדר) ולהתפרצויות - clear cream זו משחת פלאים. כזו משחת פלאים שלפעמים אני תוהה אם אין בה סטרואידים. היא לא 100% טבעית, אבל הפנמתי שמשהו שקונים בחנות לא יכול להיות 100% טבעי, מעצם העובדה שזה צריך להחזיק על המדף אז חייבים חומר משמר, אבל זה לא סטרואידים ובהחלט הדבר הכי קרוב לטבעי שמצאתי ועובד מדהים. לגבי האלידול - מרחתי כמה פעמים (כי שמחתי שאני לא מורחת סטרואידים) ואז גיליתי שהורידו את המשחה מהמדפים בארה"ב כי היא חשודה כמסרטנת.. בהצלחה