אטופיק דרמטיטיס

odety1

New member
אטופיק דרמטיטיס

לפני יומיים התחילה לי פריחה לא מדאיגה לכאורה שלאט לאט התחילה להתפשט לכל הגוף להרגיש ולהראות כמו משהו תוקפני במיוחד..היום כבר כלו כל הקיצים אחרי לילה ללא שינה והתפשטות לפנים ולכפות הידיים הגעתי לרופא שאבחן אטופיק דרמטיטיס. לפי מעט החומרים שקראתי הבנתי שזה נדיר התפרצות של זה אצל מבוגרים.אבל עובדה, זה קרה! כנראה שאני נדירה...
. הוא רשם לי מרשם לכדורים (ahiston)ומשחות(dermovate+elocom) והמליץ להשתמש באופן קבוע בdermasilk שזה מעין קרם מיוחד ששומר על לחות העור וכן להסתבן בסבון תינוקות בלבד וללבוש 100% כותנה . ונראה לי שקצת הופתע מחומרת המצב..בגלל שגם אני הגעתי למצב בלתי נסבל אני הולכת לקחת את התרופות ולחסל את התופעה!! אך עם זאת אני מאוד אשמח לשמוע עם למישהי/ו מוכרת התפרצות המחלה במבוגרים ומה האלטרנטיבות הטבעיות והאפקטיביות לטיפול טבעי?

מישמיש27

New member
עמיר קלי מדקר מומחה בענייני עור

הי עמיר קלי מדקר מעולה מומחה בענייני עור מטפל בדיקור וצמחים ממליצה בחום, פתר לי בעיית עור בזמנו שרופא טען שתפתר רק עם חודש אנטיביוטיקה יש לו אתר באינטרנט תגגלי

נורקס

New member
מוכר לי

לי היתה התפרצות לא נעימה בתחילת ההריון הראשון שלי לפני כמעט 5 שנים. כבר רשמו לי אנטיביוטיקה, שכמובן לא לקחתי. קיבלת מהרופא דווקא המלצות לא רעות. אני הייתי מנסה קודם תכשירים טבעיים, לפני המשחות הסטרואידיות, למרות שאם המצב ממש בלתי נסבל מבחינתך, אולי כדאי להרגיע עם משחה סטרואידית, כי האפקט שלהן מיידי בד"כ. ואח"כ להשתמש במשחות ושמנים טבעיים כשמשהו רק מתחיל לצוץ. בד"כ התכשירים הטבעיים מאד אפקטיביים אבל לעיתים כשהמצב מאד חריף ואקוטי הם לא עוזרים ואז מומלץ להרגיע באמצעים הרגילים ולשים את החומרים הטבעיים במצב ההתחלתי כך יש סיכוי רב שהם יעלימו את זה לפני שזה מתפרץ ומחריף. אם תרצי מידע על תכשירים טבעיים, את מוזמנת לפנות אלי במסר. זה בהחלט לא נעים
מקווה שיעבור לך במהרה ולא יחזור לעולם!

שונצו

New member
וואו, נשמע רע...../images/Emo201.gif מכירה את התרופות

שהוא רשם לך. גם לבתי הן נרשמו בזמנו. אני מאוד מופתעת שלך יש את זה, זה באמת בדרך כלל רק לילדים. מקווה שתרגישי טוב!

באמת נדיר אצל מבוגרים

אולי שווה ללכת לרופא שני לוודא שזה באמת זה.. בכל מקרה, אני מעתיקה לך משהו שכתבתי פעם למישהי על אטופיק (בזמן האחרון אני מעתיקה כל פעם את אותה תגובה.. אמנם זה לילדים, אבל נראה לי שאין באמת הבדל בטיפול) יש לי די הרבה מה לכתוב בנושא, ואני מקוה שאזכור את הכל ואכתוב מסודר. קודם כל, מתי התחילה ההתפרצות הראשונה? ככל שזה מתחיל בגיל יותר צעיר, כך סביר להניח שזה יעלם מעצמו עם השנים. אצל הבן שלי זה התחיל בגיל חודשיים וחצי, והיום, בן שנה וחצי - מעט מאוד התפרצויות, ודי חלשות. מעודד, לא? אומרים שאצל תינוקות זה לרוב עובר עד גיל 3. דבר שני - לעיתים קרובות מי שסובל מאטופיק סובל גם מאלרגיה למשהו, אבל זה לא אומר שהגורם האלרגני הוא הגורם להתפרצות. המליצו לי להפסיק לצרוך מוצרי חלב כשהופיעה ההתפרצות הראשונה (כאמור, בגיל חודשיים וחצי, הוא רק ינק) - וזה ממש לא עזר. אבל אני סבלתי וכמעט הפסקתי להניק... בגיל חצי שנה עשינו טסטים לאלרגיות, והוא לא אלרגי למוצרי חלב... יכול להיות שהוא כן אלרגי למשהו - אבל כאמור, זה לא הגורם להתפרצות. וזה גם גנטי. סתם לידע כללי. דבר שלישי - מזג האויר - זהו הגורם העיקרי להתפרצות. בסתיו/חורף האויר יבש ולכן יש התפרצות. בדרך כלל בקיץ זה עובר. מה אפשר לעשות כדי להקל? לא להלביש בגדים מגרדים כמו צמר, ובכלל, עדיף רק כותנה 100%, אפשר לשים מכשיר אדים בחדר, בעיקר אם החימום הוא מהסוג המייבש (רדיאטור/מזגן). אנחנו משתמשים במכשיר אדים, ואני לא יודעת אם זו הסיבה לכך שהמצב השתפר פלאים לעומת שנה שעברה, או שזה פשוט הזמן שעבר, אבל אנחנו לא מפסיקים את השימוש בו. אם יש לכם חודש פנוי כל חצי שנה (יכול להיות ששלושה שבועות מספיקים), אפשר לרדת לים המלח ולחשוף אותו בכל יום לשמש שם (אני לא זוכרת את המינון המדוייק, אבל אפשר לברר אם זה רלוונטי) וזה פותר את הבעייה למשך כחצי שנה. ודבר אחרון - משחות וכו' - אני אתחיל מהקונבנציונלי ואסיים בטבעי - כמובן שאפשר כל דבר בדרך. הכי קונבנציונלי - שמן בלנאום או אמול באמבטיה, בלי סבון, פעמיים ביום למרוח לחות (הכי טבעי ככל שידוע לי מתוך הקונבציונלים זה אדרמה) ובמקרה של התפרצות - סטרואידים. זה נורא, אבל אם יש התפרצות ושום דבר אחר לא עוזר (ותיכף אני אפרט דברים נוספים שאפשר לנסות) אני כן חושבת שכדאי למרוח. מריחה מקומית פעם - פעמים בשבוע עדיפה לדעתי על פני כל הסבל ועל פני התפתחות של זיהומים וכו' כתוצאה מגירודים. אבל - יש גם אופציות אחרות שלדעתי כדאי לנסות לאמבטיה אפשר להוסיף שמן טבעי - אני קניתי מנורקס שמן לאמבטיה שהיא רקחה במיוחד לאטופיק. מכיוון שהיום המצב טוב, אני שמה קוואקר או קורנפלור (מרגיע את העור אבל לא שומר על הלחות שחשובה במקרה של אטופיק) או אפילו משתמשמת בסבון מתוק. במקום קרם לחות אפשר לנסות שמן בסיס כמו שקדים עם לבנדר או חמאת שיאה (שוב, אפשר לנסות לבד או לפנות למישהי שמכינה קרמים אישיים בהזמנה אישית. ושוב, התחלתי עם קרם של נורקס, שהיה מצוין, אבל בגלל שהמצב השתפר משמעותית השנה, עברתי לערבב לבד שמן שקדים עם קצת לבנדר) ולהתפרצויות - clear cream זו משחת פלאים. כזו משחת פלאים שלפעמים אני תוהה אם אין בה סטרואידים. היא לא 100% טבעית, אבל הפנמתי שמשהו שקונים בחנות לא יכול להיות 100% טבעי, מעצם העובדה שזה צריך להחזיק על המדף אז חייבים חומר משמר, אבל זה לא סטרואידים ובהחלט הדבר הכי קרוב לטבעי שמצאתי ועובד מדהים. לגבי האלידול - מרחתי כמה פעמים (כי שמחתי שאני לא מורחת סטרואידים) ואז גיליתי שהורידו את המשחה מהמדפים בארה"ב כי היא חשודה כמסרטנת.. בהצלחה

odety1

New member
תודה על התגובה המקיפה..והגיגים נוספים

אז קודם כל ההתפרצות הראשונה קרתה עכשיו זאת הסיבה שציינתי שזה ממש נדיר. אני מאוד מאמינה בחיבור גוף נפש ודוקא זה מסוג התופעות שמרגישות לי מאוד קשורות לזה..גם הרופא שאל אם הייתי במתח לאחרונה..ובכן, לא משהו מודע או קיצוני אבל אני בהחלט ממשיכה לבדוק סיבות רקע נפשיות..בבדיקה שעשיתי עם עצמי עלה: 1)אנחנו עתידים לעזוב את הארץ בקרוב לכמה שנים יכול להיות שמתחים שקשורים למעבר הזה... 2)מצאתי שהלידה והמעבר להורות מעלה תכנים נפשיים עמוקים מאוד שלא תמיד יש את הזמן לעבד..יכול להיות שהשינוי הזה גם קשור.. בכל מקרה כמטפלת וכמי שעסוקה כבר שנים בתהליך חקירה פנימי וגם אובייקטיבי על החיבור גוף- נפש אני אמשיך לחקור את זה ברמה הזאת.. מעבר לזה בשלב בחרתי להשתמש בתכשירים שהרופא נתן ע"מ להרגיע את ההתפרצות הנוכחית הבלתי נסבלת. לגבי המשך הדרך אם הבנתי נכון עליי לשמור ולהגן על הגוף מפני התפרצות בשימוש בסבון מתאים ובמריחת קרם גוף מתאים את כותבת להוסיף שמנים לאמבטיה ומה אם אני לא עושה אמבטיה? באיזה סבון היית ממליצה להשתמש? ולפי מה שהבנתי ה"דרמסילק" שהוא נתן לי זה למריחה באופן קבוע כקרם לחות..מה את אומרת עלזה ואיזה אלטרנטיבות יש?הדבר המוזר בכל העניין הוא שהמטרה של כל אלה היא ללחח ולשמור על לחות הגוף ואני בד"כ ממש לא סובלת מיובש..וגם העובדה שקיץ עכשיו ושגם מבחינת מזג האויר לא קר ויבש מה שגורם בד"כ להתפרצות התופעה..קצת מוזר לא?? לגבי דעה נוספת..היה מאוד קשה למצוא תור מיידי לרופא עור ודי נדחפתי בתור בגלל חומרת המצב..כך שאם אחכה לתור אצל רופא נוסף יש מצב שהסימפטומים כבר לא יהיו ע"מ שיאבחן.. לגבי האלידול- הוא לא ברשימת התרופות שהוא נתן לי.. מעניין אותי לדעת גם אם יש תזונה מומלצת לאטופיק. מישהי יודעת על זה משהו?? תודה לכולן על התגובות
ימים טובים ובריאות!!

גם לבן שלי יש עכשיו התפרצות למרות שקיץ

ואני מייחסת את זה לכך שנולד לו אח לפני שבועיים וחצי. מתח ולחץ גורמים גם הם להתפרצות, ויכול להיות שזו אכן הסיבה לכך שחלה התפרצות עכשיו. בכל מקרה, נראה לי שהייתי מחפשת סבון מתוק (מסלק) ושומרת על לחות עם משהו מנורקס למשל או (כמו שאנחנו עושים במקרה של איתמר כיום, כשהמצב טוב) שמן שקדים עם קצת לבנדר. ולגבי ההתפרצות, לדעתי הכי טוב זה קליר קרים. משחה טבעית יחסית ותוך יום יומיים ההתפרצות נעלמת. לגבי תזונה - אומרים להפסיק מוצרי חלב. כמו שכתבתי, אצלנו זה לא עזר, והבנתי שכמו עם גזים אצל תינוקות - יש סיכוי שתרעבי למוות לפני שתמצאי מה גורם לזה להתפרץ..

odety1

New member
קודם כל מזל טוב ../images/Emo24.gif

לגבי ההתפרצות הנוכחית שהיא כמו שציינתי אינטנסיבית במיוחד מהניסיון שלך זה בסדר אם אפסיק למרוח את המשחות הסטרואידיות( בסה"כ הספקתי למרוח אותן פעמיים- פעם אחת אתמול ופעם אחת היום) ואמרח במקום את הקליר קרים?

אני זרקתי את המשחות הסטרואידיות לפח

אחרי שגיליתי את הקליר קרים לדעתי בהחלט שווה ניסיון (יש לי בת דודה בגיל העשרה שסובלת מאטופיק וגם היא משתמשת מרוצה בקליר קרים במקום סטרואידים)

אני סבלתי מזה מילדות ועד לפני שנים ספורות!

אז אני לא יודעת בקשר להתפרצות ראשונה במבוגרים, אבל גם לי תמיד היו אומרים שזה "עובר בבגרות", ואני הייתי צוחקת בפרצופם. את השיפור המשמעותי אני מייחסת לשיפור בתזונה (יותר מלאה, יותר ירקות, יותר עלים, הדברים הבסיסיים, לא איזו דיאטת-אטופיק-דרמטיטיס מיוחדת), וכשאני סובלת מיובש (עונות מעבר) אני שותה ה-מ-ו-ן.

doron2y

New member
אטופיק דרמטיטיס במבוגרים

אטופיק דרמטיטיס במבוגרים היא בעיה מוכרת, למרות שהיא נפוצה פחות מאשר בילדים. מנסיוני ניתן לטפל בכך בהומאופתיה, ויש להבין מה גרם להתפרצות דווקא עכשיו, ולנסות לטפל בשורש העניין. המשחות והכדורים שקיבלת מטפלים בבעיה באופן חיצוני בלבד, ובחלק גדול מהמקרים מביאים רק להקלה זמנית במצב, אם את חושבת על טיפול טבעי בבעיה יכול להיות שעדיף להתחיל בטיפול כזה לפני הטיפול הכימי ולהשאיר אותו רק לשעת הצורך במקרה ואין ברירה אחרת. בהצלחה דורון

נורקס

New member
../images/Emo45.gifמסכימה מאד

תמיד מומלץ וחשוב לטפל בשורש הבעיה. אפילו יותר מהתכשירים החיצוניים. כדאי לשלב טיפול חיצוני ופנימי בכל שיטה שאת מתחברת אליה (דיקור/הילינג/הומאופתיה...)

odety1

New member
כפי שציינתי אני עכשיו בעיצומו של הטיפול

בהתפרצות הנוכחית האגרסיבית.. מעבר לזה למה אתה מתכוון כשאתה אומר טיפול בשורש הבעיה? הרי ששורש הבעיה במקרה הזה הוא לא ידוע ולוטה בערפל.. אם אנחנו מדברים על תחזוקה בסיסית בעתות שגרה לא הייתי מעוניינת להיות תלויה בכדורים (גם אם הומאופטים). כשהמטרה היא באמת לשמור על העור ברמה הבסיסית כפי שכבר ציינו חכמות ומנוסות ממני הנ"ל.(סבון, קרם,בדים מכותנה...)

נורקס

New member
למרות ששאלת את דורון

מרשה לעצמי לענות גם (במילים אחרות: נדחפת
) טיפול בשורש הבעיה לא בהכרח אומר תלות בכדורים/רמדי/פורמולה כלשהי הומאופטית או אחרת. אני , למשל, בתקופת האטופיק הלכתי למישהו שעשה הילינג. הוא עזר לי להבין לבד מה שורש הבעיה. באטופיק שורש הבעיה לוט בערפל בגלל שאצל כל אדם סיבת ההתפרצות מעט שונה ועם זה קשה לרפואה הקונבנציונאלית להתמודד.

למעלה