אטופיק דרמטיטיס

אטופיק דרמטיטיס

מקווה שהגעתי לפורום הנכון שיגאל אותי מייסורי. יש לי אטופיק דרמטיטיס מזה שנתיים, בתקופה האחרונה המצב החמיר, כך שב- 4 חודשים האחרונים אני כל הזמן בהתקפות של גירודים, בכל פעם שאני חושבת שהמצב נרגע הוא מחמיר באיזור אחר בגוף. מדובר בעיקר בזרועות ובחיבורים הפנימיים של הזרועות. הפסקתי לאכול מזונות אלרגניים (בוטנים, צבעי מאכל, כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב ושוקולד) אני נמנעת מלהימרח במשחות סטרואידיות אבל זה נהיה בלתי נסבל, אני מנקה את הסוף עם אמול (אתמול התחלתי לשטוף עם בלנאום בייבי פורטה) מורחת קרמים- אדרמה קרם, קרם צטומקרוגול וזה ממש לא עוזר. אשמח לקבל טיפים והמלצות לסייע במצב, בחודש האחרון אני בטיפול של דיקור. תודה פיצי

ינוקא1

New member
נהדר שאת לוקחת דיקור

תבקש מהמטפל שלך שגם יכין לך פורמולה סינית. האטופיק הזה גם כן מצביע על חום פנימי בגוף , מצבים רגשיים , כדאי לפתוח גם את זה. חשוב לבצע תרגילי נשימה , למלא גם את בית החזה וגם את הבטן. לשחרר. (ברפואה סינית הריאות והעור קשורים מאוד זה לזה , והנשימה יכולה גם לפתוח אצלך את המצבים הרגשיים הללו). למרות הקטע של חום פנימי , יש לי הרגשה שדווקא אור שמש חשוב שתקבלי. בימים שיש בהם אור שמש - לנצל אותו כמה שאפשר. אפשר לשלב אותו עם נשימה ולדמיין שאת נושמת אותו אל תוך הגוף והמקומות שזקוקים לו.

שני כיוונים

דיקור זה מצוין. הייתי מנסה גם לטפל בפן הנפשי שתופס חלק נכבד בד"כ במקרים מעין אילו.(פסיכותרפיה,הילינג) וארומתרפיה- ג'ל\קרם עם שמנים אתריים יכולים לחולל פלאים. יהיה נפלא מטפל שמשלב בין השניים. מאיזה איזור את בארץ?

להגאל מיסורי האטופיק דרמטיטיס

ראשית הייתי מציע לך להחליף את המוצרים שאת משתמשת בהם על העור. כמו סבון הרחצה, השמפו (גולש מהראש לגוף) וכל מה שנוגע בעור. המשחות שאת מורחת על העור מטפלות רק בסימפטומים ומצד שני לא מאפשרות לו לנשום. כדאי מאוד לחזק את המערכת החיסונית שלךץ רוצה לקבל עוד עצות על מוצרים שיכולים לעזור (חיצונית ופנימית), או על הפנייה למטפלת באזור מגורייך? שילחי לי מסר. רק בריאות

hal767

New member
יש לטפל בשורש הבעיה

הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית רואה את הבעיה המתוארת בשאלה כבעיה שמקורה מתוך הגוף, כלומר, בעיה פנימית, והסימנים החיצוניים הינם סימפטומים בלבד. כל עוד לא יהיה טיפול בגורמים האמיתיים של הבעיה, סביר שהמצב הנוכחי לא ישתנה. טיבעה של המחלה שיהיו בה עליות וירידות, ולכן לפעמים את חשה ברגיעה יחסית ולפעמים בהחמרה. ניקוי יסודי של פנים הגוף מחומרי הפסולת שהצטברו בו ימנעו מהעור את הצורך להזיעם החוצה ולהיפגע, כפי שקורה אצלך. מקורות הזהום הפנימי הינם בתזונה גרועה ובכימיקלים שבמזון, בתרופות שונות ועוד. מחלות עור רבות מקורן בכימיקלים שבמזון ויש להימנע מהם. פריטי המזון שהוצאת מהתפריט הם בהחלט גורמי הבעיה, אך ישנם עוד אחרים. חלק גדול מתהליך הניקוי של הגוף נעשה באמצעות תזונה צמחונית אורגנית מתאימה. תזונה זאת מספקת לגוף את כל צרכיו התזונתיים, ובכך מאפשרת לגוף גם לשקם את הנזקים, כלומר, לרפא את עצמו. קרמים ושאר חומרים שמורחים על העור אינם קשורים לריפוי. לכל היותר הם יכולים להקל על הסימפטומים, אך חומרים אלה עלולים במקרים רבים דווקא להזיק, בכך שהם מונעים מהעור לנשום ולהזיע את הפסולת החוצה. לכן יש לבחון הייטב במה משתמשים, ואולי כדאי להימנע מהם לחלוטין. תזונה אינה תמיד כל הדרך לפתור את הבעיה. יש לתחזק את הגוף כראוי באמצעות קיום אורח חיים מתאים כדי לאפשר לגוף לתפקד כרופא של עצמו. מצבים נפשיים שליליים כמו מתח, עצבנות, חרדות וכד' עלולים להחמיר את הסימפטומים. במצבים אלה גם ניפגעת יכולת הגוף לרפא את עצמו. אינני יכול לתת לך נוסחת פלאים לפתרון הבעיה. אני לא מאמין שישנה כזאת. המלצתי היא לשנות את ההרגלים הלא טובים בתחום התזונה ולשפר הרגלי חיים לא נכונים ובכך לפתור את הבעיה מהשורש. זה תהליך שקשה לצפות מראש את מישכו כי הוא שונה אצל אנשים שונים. המחלה המתוארת אינה בעיה מקומית. היא מצביעה על אי בריאות כללית של הגוף הבאה לידי ביטוי בסימפטומים השונים.לכן הדרך הטבעונית מטפלת בגוף כולו, תוך שלוקחת בחשבון לא רק את הבעיה הזאת, אלא גם בעיות אחרות אם ישנן.

קצת אינפורמציה

כמו שכבר כתבתי בחצי שנה האחרונה שיניתי את התזונה ואת מוצרי הקוסמטיקה שלי. בנוסף למה שכתבתי הורדתי תפו"א מהתפריט (נאמר לי כי הסילניים הם אחד מהגורמים) חשוב לציין שאני צמחונית ובמעקב כמו כן בדקתי מה "מצב" האבץ ואין חוסר. מוסיפה למה שכבר כתבתי בהודעה הקודמת אני מסתבנת בסבון דאב נוזלי לתינוקות, ושמפו של אורגניקס (נקרא לזה שמפו אורגני ללא כימיקלים). מלבד אלו אני לא לוקחת תרופות באופן קבוע (מלבד גלולות שהפסקתי לפני 2 חודשים ו-B12 שאני נוטלת באופן קבוע ולאחרונה תוספת של חומצה פולית). אשמח לקבל שמות של מטפלים שמתמחים בנושא העור קרי אטופיס דרמטיטיס בחיפה והאיזור.

ינוקא1

New member
את שמה לב

שאת מתרכזת רק בחומרים ? אין בעולם משהו חוץ מזה ?

למעלה