אטופיק דרמטטיס

ממי קטן

New member
אטופיק דרמטטיס

שלום רב,
מראש אני מתנצלת על אורך ההודעה... אני פשוט אפרט בתקווה שתוכלו ליעץ לי.

בני בן שנה ושמונה חודשים. קצת אחרי הלידה הופיעו סבוראיה תינוקות ואסטמה עורית חריפה. עד שהסבוריאה עברה הוא היה בן כמעט שנה. עור הפנים שלו היה כל הזמן מגורה ככוויות. הוא היה מגרד עד דימום. המצב העורי שלו היה מזעזע. בפנים ובגוף. היה גם קשה לטפל בו. ברגע שהסבוריאה עברה המצב השתפר אך לא מספיק כי האטופיה אצלו גם היתה חזקה. התחלנו בטיפול אחר ולפני מס' חודשים המצב אכן השתפר פלאים אך עדיין כל גירוי הופך מיד למטרד. אנחנו עדיין עושים מקלחת של אמול. מריחה של אדרמה על העור מס' פעמים ביום ואחרי ארוחה כשהפנים מאוד מגורות שטיפה ומשחה להרגעה. אם יש החמרה בפנים אני משתמשת באלידל קרם. במקרים קיצוניים גם באפלומצין. הכל תלוי במצב. כמובן שאני כבר מיומנת ויודעת מתי וכמה עלי להשתמש במשחות. אני לא ממהרת להשתמש בהן. בגוף אם יש ממש צורך ואין ברירה אני משתמשת בבטה קרוטן. זה כמעט ולא קורה בכלל בחודשים האחרונים.

השבוע לראשונה נתתי לבני לשחק בחול. התגובה שלו היתה מהירה וחריפה. חזרנו הביתה מיד מקלחת משחות ובפנים לא לקחתי סיכון ומרחתי אלידל. כל התקופה הזו נמנענו מלהכניסו למעון בגלל הטיפול האינטנסיבי שקיבל. (כפי שאמרתי המצב היה קיצוני גם בפנים וגם בגוף) עכשיו כשחשבתי שיש אפשרות סוף סוף להכניסו למעון בספטמבר הקרוב אני ממש חוששת. אצלנו בישוב אין גן עם חצר גומי רק חול וחול.
אני בספק עם לגננות יהיה כח יום יום לדאוג לעור שלו.אני בכלל דואגת מהחשיפה שלו לחול באופן יום יומי.... איך אוכל למנוע ממנו לשחק כשכל הילדים בגן יצאו לחצר? מה הפתרון? להשאירו בבית?

אני אובדת עצות. הוא צמא לחברה. הוא רואה ילדים הוא מיד רץ לשחק איתם... קשה לי להחליט...

אשמח לעצות, אפילו לשמוע את הדעה של חברי הפורום...
תודה

קשה לייעץ בלי להכיר לעומק

אבל ככלל . צריך למצוא את דרך המלך בין הדאגה לעולל ובין לאפשר לו להתפתח באופן תקין עם חבריו ובגן

למעלה