אח שלי?!

אח שלי?!

אח שלי?! אתמול בערב הלכתי ברחוב, חציתי את הכביש ולפתע ראיתי שם בצומת איזה שמאלני ממרץ תולה שלט. הרגשתי קצת חוסר אהדה כלפיו ואפילו קצת שנאה. אבל אז פתאום נזכרתי, הרי אסור לשנוא, כל עם ישראל אחים, כולנו גוף אחד, אז התאמצתי לאהוב אותו ובסוף הצלחתי. המשכתי ללכת, ואז בתחנת אוטובוס ראיתי שם חרדי יושב עם בגדים שחורים, זקן ארוך ופאות. לא יודע איך להגדיר את מה שהרגשתי אבל מה שבטוח לא הייתה אהבה בלבי, האמת שההפך, דווקא טינה. "איַי, החרדים האלה ככה לא הולכים לצבא, מתנתקים מכולם". המשכתי עוד קצת ללכת, ואז עצרתי את עצמי, וחשבתי : "אתה לא מתבייש?! מה, הוא לא אח שלך?!איפה האהבת חינם שאתה תמיד מדבר עליה?!" לא ידעתי מה לענות לאותו קול,הרי בגלל שנאת חינם חרב בית המקדש, ועד היום במשך אלפי שנים הוא עדיין לא נבנה בגלל אותו חטא כל כך חמור! לא יכולתי להמשיך ללכת. חשבתי- הרי אפילו יהודי חוטא עדיין צריך לאהוב אותו שהרי הצלם אלוקים שבו נשאר, הצלם לא התקלקל, יש בו טוהר וקודש, אז אם יהודי כזה צריך לאהוב, הרי על אחת כמה וכמה שעלי לאהוב חרדי שאינו חוטא והרבה יש לי מה ללמוד ממנו. וכן, כולם כולם אחים,כולם הבנים של ה', למעלה כל ישראל נחשבים לנפש אחת, כולנו גוף אחד! חזרתי על עקבי, ניגשתי לחרדי וחיבקתי אותו הכי חזק שאני יכול ובלחש אמרתי "אני אוהב אותך!" לא משנה מי או מה, שמאלני, ימני, חרדי, חילוני, דתי, כולנו יהודים! כולנו אחים! וזה כל כגך חשוב שנפנים את זה!

Fleddermaus

New member
למה את השמאלן לא חיבקת?

אני מת לראות את הפרצוף של החרדי המסכן הזה...

../images/Emo13.gif

צודק, גם את השמאלני צריך לחבק. כל יהודי ויהודי- צריך לחבק. ולא משנה מיהו. צו השעה- אהבת חינם. באהבת ישראל ננצח!

מה דעתך Fleddermaus

כאשר אני אפגוש אותך אני אביא לך כזה חיבוק מדהים? הרייי תזכור חייםב לשמור על אחדות העם..

Fleddermaus

New member
אני אתלונן נגדך במשטרה.

ועכשיו ברצינות, שמתם לב להודעה שלו? מצד אחד, יש לו בראש מלא סטיגמות על שמאלנים וחרדים, הוא מכליל בלי בושה על שניהם, ומכריח את עצמו לאהוב אותם בגלל שהם יהודים. אולי במקום ה"אהבת חינם" והחיבוקים הדוחים האלה, תיגש לחרדי, תיגש לשמאלני, תשוחח איתו, תכיר אותו, תגלה ששניהם לא מפלצות, וזה הרבהי יותר טוב מכל ה"אהבת חינם" וההטרדות המיניות של אנשי "כל ישראל אחים" ושאר חרטא.

לרצות שלאחר יהיה טוב

תקיפה מינית זה אדם שאוהב את עצמו. הוא רוצה שיהיה לו טוב. אהבת חינם זה שאני רוצה שלאחר יהיה טוב. לדוגמא קרתי השבת מאמר יפה של הרב שלמה אבינר על מישהו שאומר שהוא מאוהב אלא שהבעיה היא שהבחורה אותה הוא אוהב אינה אוהבת אותו. אז חבר שלו ענה שאם כן אז הוא לא אוהב אותה אלא אוהב את עצמו. כי טוב לו להיות איתה. אם הוא היה אוהב אותה אז הוא היה שמח בשבילה ורוצה שתתחתן עם בחור טוב, בחור שאינו אגואיסט. באהבה זה לא רק לקבל זה בעיקר לתת. אבל צריך כמובן שזה יהיה הדדי. כי זה אהבה- לאהוב את האחר ולרצות שיהיה לו טוב. כי הוא ראח שלי,ף כי הוא קשור אלי. הוא חלק ממני. וגם אם לי לא טוב אבל לו כן טוב אז עלי לשמוח שהרי הוא חלק ממני וטזה כאילו שלי טוב. כי עם ישראל זה גוף אחד כאיש אחד! כולם קשורים ומחוברים זה לזה.

Fleddermaus

New member
סליחה, כן?

אבל אם מישהו היה ניגש אלי ברחוב, מחבק אותי חזק ולוחש לי באוזן, הייתי מפרש את זה כהטרדה מינית. אין לזה שום קשר למה שכתבת פה.

ואם פמלה אנדרסון הייתה

מחבקת אותך ומזמינה אותך להפגנה בבלעין גם היית מפרש את זה כהטרדה מינית?!

כל ישראל כוסונים.

ואני לא אח שלך. ככל הידוע לי אין לי אחים. חחח ככה אתה מחבק אנשים זרים ברחוב? אם תראה את בני סלע גם ככה בכיף תחבק אותו?

כל ישראל ערבים זה לזה

אומנם לא אח מבחינה ביולוגית אבל בהחלט אח. ה' בחר בעם ישראל מכל העמים וכולנו הם בניו. אנחנו עם סגולה ויש לנו תפקיד בעולם- לתקן עולם במלכות שדי, ה'. יהודי שנולד לאמא יהודיה הוא יהודי ולא משנה מה הוא יעשה הוא תמיד ישאר יהודי. ועלינו לשמוח ולשוש על כך מאוד שזכינו להיולד יהודים, להיות העם של ה'. "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף". ****************** בין כל היהודים בעולם ובמשך כלך הדורות ישנו קשר הדוק. לא כל יהודי בנפרד, אלא כולנו אחד, גוף אחד כאיש אחד. וכמו שהגוף מחולק לאיברים איברים ככה גם אנו מחולקים לאנשים אנשים. כולנו עתידים להתאסף תחת שורש אחד. כולנו מצאצאי אברהם יצחק ויעקב. הם האבות שלנו. כשבני יעקב ומשפחותיהם ירדו למצרים הם היו שבעים איש. ומה כתוב בפסוקים? "וכל הנפש היורדת לבית יעקב מצרימה" (משהו כזה). נכתב "נפש" בלשון יחיד אפילו שהם היו שבעים נפש, אלא ללמד שלמעלה כל ישראל נחשבים לנפש אחת. אם יהודי אחד חוטא כולם ירגישו בכך. כמו שיש ערמת אגוזים מסודרת, ברגע שלוקחים אגוז אחד מיד כל האגוזים נופלים בעקבותיו. כי ככה זה עם ישראל "כל ישראל ערבים זה לזה". ולכן עלינו להנצטער ברעת הזולת כמו על רעת עצמנו ולהיפך- לשמוח בטובת הזולת כמו על טובת עצמנו. כי אנחנו גוף אחד כאיש אחד! באהבת ישראל ננצח! צו השעה- אהבת חינם.

למעלה