אח שלי?!

אח שלי?!

אח שלי?! אתמול בערב הלכתי ברחוב, חציתי את הכביש ולפתע ראיתי שם בצומת איזה שמאלני ממרץ תולה שלט. הרגשתי קצת חוסר אהדה כלפיו ואפילו קצת שנאה. אבל אז פתאום נזכרתי, הרי אסור לשנוא, כל עם ישראל אחים, כולנו גוף אחד, אז התאמצתי לאהוב אותו ובסוף הצלחתי. המשכתי ללכת, ואז בתחנת אוטובוס ראיתי שם חרדי יושב עם בגדים שחורים, זקן ארוך ופאות. לא יודע איך להגדיר את מה שהרגשתי אבל מה שבטוח לא הייתה אהבה בלבי, האמת שההפך, דווקא טינה. "איַי, החרדים האלה ככה לא הולכים לצבא, מתנתקים מכולם". המשכתי עוד קצת ללכת, ואז עצרתי את עצמי, וחשבתי : "אתה לא מתבייש?! מה, הוא לא אח שלך?!איפה האהבת חינם שאתה תמיד מדבר עליה?!" לא ידעתי מה לענות לאותו קול,הרי בגלל שנאת חינם חרב בית המקדש, ועד היום במשך אלפי שנים הוא עדיין לא נבנה בגלל אותו חטא כל כך חמור! לא יכולתי להמשיך ללכת. חשבתי- הרי אפילו יהודי חוטא עדיין צריך לאהוב אותו שהרי הצלם אלוקים שבו נשאר, הצלם לא התקלקל, יש בו טוהר וקודש, אז אם יהודי כזה צריך לאהוב, הרי על אחת כמה וכמה שעלי לאהוב חרדי שאינו חוטא והרבה יש לי מה ללמוד ממנו. וכן, כולם כולם אחים,כולם הבנים של ה', למעלה כל ישראל נחשבים לנפש אחת, כולנו גוף אחד! חזרתי על עקבי, ניגשתי לחרדי וחיבקתי אותו הכי חזק שאני יכול ובלחש אמרתי "אני אוהב אותך!" לא משנה מי או מה, שמאלני, ימני, חרדי, חילוני, דתי, כולנו יהודים! כולנו אחים! וזה כל כגך חשוב שנפנים את זה!

S h a y D u

New member
תגיד,

אומרים שבית המקדש נחרב גם בגלל עבודה זרה... האם צריך לאהוב גם את האנשים שעושים עבודה זרה (יהודים/אחים..)? דבר שני, בית המקדש אכן נחרב בגלל שנאת חינם, אבל מהיכן הטענה שבית המקדש לא נבנה רק בגלל שנאת חינם? בדוק, התבוננן וחקור את המציאות וכך תבין ששנאת חינם אינה שורשה של הבעיה ויש דברים נוספים מסריחים במציאות הנוכחית שעשויים למנוע את בניין הבית. לא נמאס להיות מקובעים רק בשנאת חינם, פשרות לאנשים מסרחים וכד'?!

אחדות- הבסיס לכל.

בית המקדש הראשון נחרב בגלל שלוש עבירות חמורות- גילוי עריות, שפיכות דמים ועבודה זרה. ובית המקדש השני נחרב בגלל שנאת חינם. אנשים שעובדים עבודה זרה- לא ידוע לי אם צריך לאהוכ אותם או לא, אבל מה שכן- אם יש יהודי שהוא רשע ואכזר אז אותו אפשר ואף צריך לשנוא. לדוגמא אדם שרצח במזיד ובכוונה), ונאמר "המרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים". מהיכן הטענה שבית המקדש לא נבנה רק בגלל שנאת חינם? נאמר "דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו נחרב בימיו". צריך לדעת ששורש כל הדברים זה חוסר אחדות. בדורו של אחאב שהיה מלך רשע ועם ישראל בתקופתו היו עובדים עבודה זרה. ובכל זאת הם היו יורדים למלחמות ומנצחים. איך זה יתכן? כי היה ביניהם שלום והם לא היו אומרים לשון הרע זה על זה. וכאשר יש שלום בין עם ישראל השטן לא יכול לקטרג עליהם. לעומת זאת בימי בית שני עם ישראל היה לומד תורה והם היו מקפידים על קלה כבחמורה, ובכל זאת דווקא בימיהם נחרב בית המקדש. איך יתכן? כי היה ביניהם מחלוקות, לא היה ביניהם שלום. בספר בראשית שם מתואר מגדל בבל שאנשי בבל רצו לבנות כדי להגיע לשמים ולהילחם באלוקים. מה כתוב אחר כך? "ויאמר ה' הן עם אחד ושפה אחת לכולם וזה החילם לעשות ועתה לא יבצר מהםן כל אשקר יזמו לעשות". כשהם מאוחדים ה' לא פוגע בהם, כי אחדות בשביל ה' זהב דבר חשוב ביותר. לכן ה' יורד ומבלבל את שפתם וכך ך הם כבר מפסיקים להיות מאוחדים. ורק אחר כך- "ויפץ ה' אותם משם על פני כל הארץ ויחדלו לבנות העיר" מזה אנחנו רואים כמה חשוב לה' שנהייה מאוחדים, וזה כל כך חשוב שנעמול למען האחדות. כי באמת כולנו גוף אחד כאיש אחד. וכמו שהגוף מחולק לאיברים איברים איברים כך גם אנו מחולקים לאנשים אנשים. כולנו משורש אחד. הוספתי קישור לעלון "באהבה ובאמונה" שיש שם מאמר יפה של הרב שלמה אבינר לגבי האחדות.

irg8

New member
מאוד יפה.

אבל תן לי לשער שהחרדי העיף לך סטירה. אני הייתי עושה את זה אם מישהו היה מחבק אותי וצורח באמצע הרחוב'אני אוהב אותך!'

יש מצב

אבל בכל אופן, גם אם מישהו פגע בי לדוגמא או עשה לי משהו לא טוב אז עדיין צריך להתייחס אליו יפה ולהאיר לו פנים, ואפילו שזה קשה לסלוח לו. כי זה מה שה' רוצה שנעשה ואנחנו עושים את רצון ה'. ואם ה' ציוה את זה- אז סימן שזה מה שהכי טוב בשבילנו, שהרי ה' אוהב אותנו ורוצה רק בטובתנו.

iknow

New member
LOL, לא יכלת להמשיך ללכת?

איך כתבת את ההודעה הזאת, אם כך?

Continuum

New member
אז זה היית אתה!

שמע פעם הבאה שאתה נוגע בי אני מזיין לך את הצורה ברור?!

למעלה