אח שחזר בתשובה!!!!!

adibe8

New member
אח שחזר בתשובה!!!!!

שלום שמי לימור , יש לי אח בן 15 וחצי שהחל לחזור בתשובה לפני כשנה וחצי, הוא סיים כיתה ט' ושבועיים לפני תחילת הלימודים בביה"ס החילוני הוא אמר לאמי שהוא רוצה ללכת לישיבת "אור החיים "בחיפה, אמי היא אישה מסורתית (שומרת שבת) ואנו האחים לא שומרים אך כיבדנו אותו בשבת, אמי לא הסכימה שאחי ילך לישיבה זו בגלל שזו ישיבה חרדית ואם ימשיך בדרך זו הוא יהיה מאוד קיצוני ויתרחק מהמשפחה. הוא הלך לישיבה זו בערך למשך שלושה שבועות עד שאמי החליטה ללכת לשם ולהוציא אותו,יש לציין שזו ישיבה רק של לימודי קודש ללא לימודים של אנגלית , מטמטיקה וכו... כרגע המצב בבית לא קל כי אחי בבית ואמי לא מוכנה שילך לשם, ניסינו להגיע איתו לפשרה של ישיבה בזרם הדתי לאומי אך הוא מסרב (בגלל כל הטפות המוסר שעבר בשנה וחצי הללו ), יש לציין שכרגע אחי לא מדבר עם אמא שלי , והוא לא מוכן לשום פשרה ,צריך לזכור שהוא בגיל בעייתי והוא חייב להיות במסגרת לפי "חוק חינוך חובה"- אמי פנתה לפסיכולוגית הערייה. אני יודעת שהפורום הזה בעד חזרה בתשובה, אך בגיל כ"כ צעיר לפעמים ילדים לא יודעים מה יקרה איתם בעתיד , ואם ימשיך בדרך זו הוא לא ילמד ,לא ילך לצבא ומאוד חבל ,כמו כן הוא יתרחק מהמשחה סביר להניח. אשמח לקבל עצה ,או אם מישהו מכיר "ישיבות" שמתאימות לו או מישהו שיכול לעזור כי המצב ממש לא טוב. המייל שלי [email protected] תודה לימור

אופירA

New member
מנהל
אני מציעה לכם לפנות לרב

אינכם מנותקים מהדת, ורב שמקובל גם עליכם וגם על הבן יעשה את העבודה יותר טוב מכל עובדת סוציאלית עירונית. מצד אחד, הוא בגיל שאינו יודע מה טוב לעתיד, וחייב להיות במסגרת והוא תחת מרות ההורים. מצד שני, ללכת ראש בראש אתם רואים מה זה גורם - הוא מאוד מתעקש, ולא מדבר עם אמא, ולא הולך לשום בי"ס - מה הרווחתם בדיוק? ייתכן שהרב ימצא פשרה שתהיה מקובלת על שני הצדדים, כגון ישיבה חרדית, שנותנת גם מסלול לבגרות. יש כאלה. אני מכירה מקרה בדיוק כמו שלכם, של ילד בן 15 שחזר בתשובה, וההורים מתעקשים על בגרות וצבא - אז זו הפשרה שהם הלכו עליה, כאשר במשך השנים הם רואים שהילד חזק בדרך, וברור להם (לצערם) שלצבא הוא לא יילך - אבל לפחות בגרות הוא עשה, כרצונם. אני מכירה גם מקרה של ילד בן 12 מחונן, שחזר בתשובה מעצמו, וההורים מצביעי מרץ, אבל לא רצו ללכת ראש בראש עם הילד ושלחו אותו ל"חורב" - שזה בי"ס יסודי חרדי שמתאים לסוג כזה של משפחות. כמו כן הרב יוכל לקלוט באיזה סוג של בחור מדובר, ואם הוא חזק ויציב - אז גם בגיל 15 הוא כבר יכול לדעת מה טוב לו, וכדאי שאתם תתכופפו קצת. ואם הוא בלתי יציב - הרב ישכנע אותו לשמוע בקולכם, ואחרי גיל 18 שיחליט על הדרך שלו. אתם צריכים להבין שהמושגים שלכם לא בהכרח נכונים. את טוענת שהוא עבר הטפות מוסר במשך שנה וחצי, אבל אני יודעת שהוא קיבל מידע מאד נכון לגבי הישיבות של הזרם הדתי לאומי, שלא מתאימות לו, ושדווקא אתם עברתם שטיפות מוח של שנים ארוכות מהתקשורת החילונית, שחייבים לשרת בצבא בכל מחיר, ושבישיבה לא לומדים רק מבזבזים זמן, והגרוע ביותר - ברור לכם שהוא יתרחק מהמשפחה. תבינו, שההתרחקות מהמשפחה תלויה בעיקר במערכת היחסים ההדדית ביניכם, ואין שום קשר להתחזקות ביהדות. אם בעתיד תקבלו ותכבדו את הבחירה שלו, ולא תציקו לו בשאלות קנטרניות, ולא תפרשו את הימנעותו מלאכול בסירים שלכם כבגידה במשפחה וכהתרחקות, ואפילו תהיו חכמים כמו הרבה משפחות, ותכשירו את הבית ותקפידו על מוצרי בד"ץ, כדי שהוא יוכל לאכול מהאוכל שלכם - אין שום סיבה שהוא יתנכר ויתרחק (כמו רוב בעלי התשובה - אף אחד לא התרחק מהבית כאשר היחסים עם הבית בלי קשר לדת היו טובים). אם הוא בכל זאת יתנכר ויתרחק - אני מבטיחה לכם שהסיבה היא מערכת יחסים עכורה שלא קשורה לדת, אלא לדברים אחרים שאולי קשה לבני המשפחה להכיר בהם.

adibe8

New member
ניסינו זאת!!!

אמי הלכה איתו לרב העיר , ולרב גדול בנהריה, אחי מקורב לרב מקובל בעיר שלו הרב הזה הוא כמו "אבא" הרב הזה לדעתי תומך בישיבה שאמי לא רוצה למרות שהוא אמר לנו שהוא דווקא יתמוך בישיבות עם בגרות וכד. העניין שאחי כבר לא ממש מוכן לשמוע על שום רב כי הוא מבחינתו ניסה לראות דברים אחרים ולא אהב. אם תוכלי להמליץ לי על רב באזור עמק יזרעאל אני אשמח. שאלנו אותו גם לגבי הרב גרוסמן והוא לא רוצה ללכת אליו.

אופירA

New member
מנהל
אם הוא לא רוצה ללכת לשום רב

אז מה יעזור רב באיזור עמק יזרעאל? אם לרב גרוסמן הוא לא רוצה ללכת, למה שירצה ללכת לרב אחר? נראה, לפי דברייך, שהוא יותר רוצה לריב מאשר ללכת לרב... אולי תבררו איתו לאיזה רב הוא מוכן ללכת? אם יש רב שיש לו השפעה טובה עליו, ואתם תהיו מוכנים ללכת לרב הזה ולקבל את כל דבריו, הרב הזה יוכל לעשות שלום בית. נשאלת השאלה אם סירובו ללכת לרב נובע מכך שהוא מרגיש שאתם לא מוכנים לקבל את דעת הרב, למקרה שהרב יתמוך דווקא בדעתו... כלומר, לדעתי, הוא היה מוכן ללכת לרב אם הוא היה יודע שגם אתם מוכנים לקבל את מרותה של החלטת הרב - לכאן או לכאן. אולי תנסו להפנות אותו לפורום "חוזרים בתשובה תמיכה", כדי שיעלה את רצונו ואת הויכוח שלו עם המשפחה, מהצד שלו?

adibe8

New member
לאופיר,יתכן ואתה צודק

גם לגבי הפסיכולוגית הוא סקפטי, כיוון שהוא יודע שכולם משתפים פעולה עם אמא שלי,אני אנסה לומר לו שיכנס לפורום.

ב נ י ה ו

New member
אני חושב שיש לכם שתי "בעיות"

בעיה ראשונה היא המצב בו האח לא מדבר עם אמא, והמצב בו האח מתרחק מהמשפחה. בעיה שניה היא ההליכה שלו לישיבה מהסוג אותו הוא רוצה. הבעיה העיקרית שלכם היא שאתם עושים את הבעיה השניה גדולה יותר ממה שהיא באמת, ובכך יוצרים בעצמכם את הבעיה הראשונה, הקשה. אם תתמכו בילד בכיוון בו הוא רוצה, יתכן והוא יבחר באורח חיים שונה משלכם, אבל ריחוק אמיתי מהמשפחה לא יהיה. הישיבה של הבחורים הצעירים אמנם קצת סוגרת אותם אך לא מנתקת אותם. חשוב גם לדעת שהיא סה"כ תקופה של כמה שנים - לאחר מכן הם מתחתנים. אם בתקופה הזאת אתם תקשו על הילד, והוא יצטרך "להלחם" במשפחה שלו ע"מ להגיע לישיבה, אתם רק תחמירו עוד ועוד את הבעיה הראשונה, ומי יודע אם לא תגרמו לה להשאר גם בעתידכם הרחוק יותר.

למעלה